ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Σ’ ένα τσιπουράδικο…
✒ Σε ένα τσιπουράδικο στο κέντρο της πόλης βρεθήκαμε προχθές μία παρέα για να ξεσκάσουμε λίγο, να πούμε τα νέα μας και να πιούμε κάνα κρασί, όπως συνηθίζουμε κατά καιρούς να κάνουμε. Έτσι για να «σπάει» και η εβδομάδα…

Οι πιο πολλοί… έξω!
✒ Φτάνοντας, τι είδαμε! Έξω απ’ το μαγαζί… σα να ήταν καλοκαίρι! Δεκάδες πελάτες στριμωγμένοι κάτω από τις αναμμένες θερμάστρες τρωγόπιναν κουκουλωμένοι μέσα στα μπουφάν τους! Στο εσωτερικό του πάλι ο χώρος μισοάδειος!

Τι να συνέβη;
✒ Στην αρχή δεν καταλάβαμε. Να έχουν… πεισμώσει επειδή μπήκε Νοέμβρης και επιμένουν να μην αποχαιρετούν τις καλοκαιρινές συνήθειες που θέλουν τα τραπεζάκια έξω πρωί – βράδυ; Ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο που τους κρατάει έξω;

Λόγω αντικαπνιστικού…
✒ Η απάντηση στην απορία ήταν τελικά πιο… πρακτική. Ο αντικαπνιστικός νόμος, ο οποίος εφαρμόζεται πλέον κανονικά και στα Γιάννενα και… βγάζει έξω, σε πεζοδρόμια, αυλές και πλακόστρωτα χιλιάδες συμπολίτες μας.

Τα αψηφούν όλα!..
✒ Βρέχει, φυσάει, έχει υγρασία, ή κρύο, όλα τα αψηφούν προκειμένου να μη στερηθούν το τσιγάρο! Και η αλήθεια είναι ότι δεν κόβεται εύκολα το άτιμο, οπότε τι να κάνει ο καπνιστής. Ξεβολεύεται για να μην το στερηθεί…

Θερμάστρες παντού…
✒ Κάπως έτσι, καφετέριες, ταβέρνες εστιατόρια στα Γιάννενα έχουν προμηθευτεί θερμάστρες υγραερίου για την εξυπηρέτηση των καπνιστών που αναγκαστικά επιλέγουν να καθίσουν έξω για καφέ ή ποτό. Κάποιοι βάζουν μάλιστα και ζεστές κουβέρτες στις καρέκλες για να κάθονται εκείνοι λίγο πιο άνετα.

Πώς θα κάθονται;
✒ Τι θα γίνει όμως όταν πέσει κι άλλο η θερμοκρασία; Όταν τα βράδια κάνει παγωνιά; Πώς θα κάθονται έξω απ’ τα μαγαζιά οι καπνίζοντες; Δύσκολα τα πράγματα... Όσο για τους μη καπνιστές, αυτοί μάλλον πρέπει να αισθάνονται πολύ χαρούμενοι πλέον στις εξόδους τους!

Για τα Γηροκομεία…
✒ Πάμε σε κάτι άλλο τώρα και συγκεκριμένα στην πρωτοβουλία των Paguristas να στηρίξουν τα Γηροκομεία της Μητρόπολης Ιωαννίνων διοργανώνοντας την προηγούμενη εβδομάδα θεατρική παράσταση σε συνεργασία με την ομάδα «Επί σκηνής» του Δήμου Ζίτσας.

Πρόσφεραν είδη!
✒ Εισιτήριο δεν είχε η παράσταση, αλλά όσοι βρέθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο για να την παρακολουθήσουν έπρεπε να προσφέρουν τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής, τα οποία προορίζονταν για τους ηλικιωμένους φιλοξενούμενους των δύο δομών…

Ένα βανάκι…
✒ Ο κόσμος λοιπόν ανταποκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό και οι Paguristas κατάφεραν να γεμίσουν ένα βανάκι με διάφορα είδη, τα οποία και παρέδωσαν στο Γηροκομείο «Ζωσιμαδών» για να μοιραστούν στους δικούς του φιλοξενούμενους και σ’ εκείνους του Ζωγράφειου Οίκου.

Οι πολίτες βοηθούν!
✒ Συμπέρασμα: Οι πολίτες είναι σε γενικές γραμμές ευαισθητοποιημένοι και πρόθυμοι να προσφέρουν τον οβολό τους για τη στήριξη ευπαθών ομάδων, άπορων συνανθρώπων μας και γενικά όσων έχουν ανάγκη. Αρκεί να τους δοθεί η ευκαιρία!

Μας δίδαξαν…
✒ Αυτή την ευκαιρία έδωσαν και φέτος οι Paguristas –πέρυσι είχαν ενισχύσει το Οικοτροφείο Δουραχάνης- και δίδαξαν ξανά σε όλους μας με το παράδειγμά τους πόσο απλή υπόθεση είναι η κοινωνική προσφορά! Τους αξίζουν συγχαρητήρια…
Ήταν ευκαιρία…
✒ Φέτος, με την παρατεταμένη καλοκαιρία και την πτώση της στάθμης της Παμβώτιδας, ήταν καλή η ευκαιρία για επισκευή των φθορών που έχει υποστεί ο κρηπιδότοιχος στο Πάρκο Κατσάρη αλλά και από τη μεριά του Μάτσικα. Δεν το σκέφτηκε κανείς… Οι φθορές όμως όσο πάνε και μεγαλώνουν!
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.