ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Αξίζουν τον σεβασμό!
✒ Κάποιοι άνθρωποι, συμπολίτες μας, αξίζουν το σεβασμό μας για όσα έχουν κάνει, για την προσφορά τους, την ανιδιοτελή πάντα, στο κοινωνικό σύνολο. Για τον χρόνο και τον κόπο που αφιέρωσαν σε συνανθρώπους μας οι οποίοι το έχουν ανάγκη.
Μικρό αφιέρωμα…
✒ Οι παραπάνω σκέψεις με αφορμή το πρόσφατο μικρό –για το μέγεθος της προσφοράς τους- αφιέρωμα στον Στέφανο Τζιμογιάννη, Πρόεδρο του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων «Σχεδία» και στην Πρόεδρο της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων Νατάσα Μπέγκα.
Ποιος μπορεί…
✒ Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει το κοινωνικό έργο των δύο αυτών συμπολιτών μας; Ποιος μπορεί να πει ότι δεν πρόσφεραν και δεν συνεχίζουν ακόμα να προσφέρουν καλές υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο; Κανένας, είναι η απάντηση!
Πρότυπη η «Σχεδία»!
✒ Είναι γνωστή η σημαντική δραστηριότητα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων «Σχεδία», το οποίο μετράει 25 χρόνια ζωής στα Γιάννενα. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι αποτέλεσε μοντέλο και πρότυπο για την ίδρυση δεκάδων ακόμα Κέντρων ανά την Ελλάδα.
Στόχος η πρόληψη…
✒ Αναφέρθηκε εξάλλου και στο πρόσφατο ρεπορτάζ του «Π.Λ.», ότι είναι ένας φορέας που ασχολείται με την πρόληψη του προβλήματος, για την οποία λίγα κάνουμε γενικά ως χώρα και όχι με τη θεραπεία τους, δηλαδή όταν πια έχει δημιουργηθεί το πρόβλημα. Είναι βασική παράμετρος αυτή…
Χιλιάδες παιδιά…
✒ Τι να πούμε και για την ΕΛΕΠΑΠ. Χιλιάδες παιδιά με αυτισμό έχουν δεχθεί τις υπηρεσίες της σ’ αυτά τα σχεδόν 40 χρόνια που δραστηριοποιείται στα Γιάννενα. Και η Διοίκησή της δεν επαναπαύεται, αλλά εξακολουθεί να επεκτείνει τις δομές της για να προσφέρει ακόμα περισσότερα.
Να τίμησαν ποτέ;
✒ Άραγε, να έχουν βραβευθεί ποτέ αυτοί οι δύο άνθρωποι, ο Στεφ. Τζιμογιάννης και η Νατ. Μπέγκα για την προσφορά τους στην πόλη; Ο Δήμος Ιωαννιτών την έχει αναγνωρίσει έστω απονέμοντάς τους μία τιμητική πλακέτα; Αν όχι, καλό θα ήταν να το κάνει σύντομα…
Πίσω στα θρανία!
✒ Χαράς… Ευαγγέλια χθες για γονείς και μαθητές, μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι επέστρεψαν ξανά στις σχολικές αίθουσες και τις υποχρεώσεις τους μετά την τρίμηνη σχεδόν καλοκαιρινή ανάπαυλα!
Καλό το ξεκίνημα…
✒ Τα σχολεία άνοιξαν, τα βιβλία διανεμήθηκαν κανονικά, οι αναπληρωτές βρέθηκαν από την πρώτη ώρα στη θέση τους, άρα μπορεί να ελπίζει κανείς ότι το νέο σχολικό έτος θα κυλήσει ομαλά. Όχι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα με κυριότερο την έλλειψη επαρκούς εκπαιδευτικού προσωπικού.
Μικρότερα τμήματα…
✒ Ωστόσο, αλλού είναι το μεγάλο πρόβλημα, κατά τη γνώμη μας. Στο γεγονός δηλαδή ότι τα τμήματα στα σχολεία όλων των βαθμίδων κάθε χρόνο και… μικραίνουν, όσον αφορά στον αριθμό των μαθητών που περιλαμβάνει το καθένα!
Κάποτε έβλεπες…
✒ Κάποτε έμπαινες σε ένα σχολικό τμήμα και έβλεπες μέσα 25 – 28 μαθητές. Σήμερα σπάνια ξεπερνούν τους 20 και το γεγονός αυτό, αν μη τι άλλο, είναι άκρως ανησυχητικό. Η χώρα μας, βλέπεις, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υπογεννητικότητας…
Με 11 πρωτάκια!
✒ Στην Πρώτη Δημοτικού ξεκίνησε από χθες το παιδί ενός φίλου στο Κάστρο και πήγαν μαζί οι γονείς για τη νέα αυτή αρχή. Ξέρετε πόσα παιδιά έχει το τμήμα στο οποίο θα φοιτήσει ο μικρός; Μόλις έντεκα! Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω. Αυτό αρκεί…
Η Ελλάδα ψηλά!
✒ Η σημαία στο πιο ψηλό σημείο του ιστού κατά το πρόσφατο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στα Γιάννενα. Ωραία εικόνα! Και ακόμη πιο ωραία αντηχούσε ο εθνικός μας ύμνος την ώρα της απονομής των μεταλλίων στα ελληνικά «κουπιά»!

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.