ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Θα… σπάσει αυγά;
✒ Με φόρα ξεκίνησε η νέα κυβέρνηση, η οποία μοιάζει αποφασισμένη να «κόψει» γόρδιους δεσμούς που παραμένουν άλυτοι εδώ και χρόνια. Δεν είναι εύκολο αυτό. Για να γίνει η ομελέτα πρέπει να… σπάσει κανείς αυγά. Αλλιώς δεν αλλάζει κάτι.

Tα απορρίμματα…
✒ Για να δούμε αν καταφέρει να ξεκολλήσει και στην Ήπειρο το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, το οποίο αποτελεί μεγάλο «πονοκέφαλο» για τους τοπικούς Δήμους, όπως διαφάνηκε και στην προχθεσινή σύσκεψη στην ΠΕΔ.
Λύση υπάρχει!
✒ Εύκολη είναι η λύση, αρκεί φυσικά να υπάρξει πολιτική βούληση γι’ αυτήν. Καταργείς τους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, ιδρύεις έναν ενιαίο περιφερειακό Σύνδεσμο κι αυτός αναλαμβάνει άμεσα τη λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης που σήμερα είναι στάσιμοι!

Οι Δήμοι θα μπορούν…
✒ Μέσω των Σταθμών οι Δήμοι θα είναι σε θέση να μεταφέρουν τα απορρίμματά τους στο εργοστάσιο επεξεργασίας στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης κι έτσι δεν θα πληρώνουν τσάμπα χρήματα για ποσότητες σκουπιδιών που είναι υποχρεωμένοι να στείλουν σ’ αυτό αλλά σήμερα δε μπορούν να το κάνουν!
Υπάρχει υπουργείο!
✒ Αν δε μπορεί να «τρέξει» η Αποκεντρωμένη Διοίκηση το θέμα σύστασης του περιφερειακού Συνδέσμου, υπάρχει και αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος για να το κάνει αυτό. Είπαμε, εύκολα μπορεί κανείς να κόψει τον γόρδιο δεσμό. Αρκεί να το θέλει!

Γιατί να μη δούν;
✒ Όσο για τα αιτήματα Λευκάδας, Κέρκυρας κ.λ.π. να μεταφέρουν τα απορρίμματά τους στο Ελευθεροχώρι, αν τα ανταποδοτικά οφέλη για την Ήπειρο είναι καλά, γιατί να μην τα δουν με θετικό μάτι οι αρμόδιοι φορείς; Με βασική προϋπόθεση φυσικά να βρεθεί λύση για το πού θα διατίθεται το υπόλειμμα της επεξεργασίας αφού στους ΧΥΤΥ της Ηπείρου δε δίνεται…

Πανευρωπαϊκό Θαλ. Σκι…
✒ Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Θαλασσίου Σκι γίνεται αυτές τις μέρες στο κανάλι της Αμφιθέας και είναι σημαντικό αυτό, όπως και κάθε αθλητική διοργάνωση που φέρνει ξένο κόσμο στην πόλη και την προβάλλει εκτός συνόρων.

Δε δίνουν λεμβαρχεία!
✒ Θα ακολουθήσει αρχές Σεπτεμβρίου το Πανευρωπαϊκό Κωπηλασίας Νέων στον υγρό στίβο της Παμβώτιδας, όμως ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η διοργάνωση είναι η άρνηση ορισμένων σωματείων να δώσουν πίσω τα λεμβαρχεία του ΠΕΑΚΙ που τους έχουν παραχωρηθεί προς χρήση!

Για την Κωπηλασία…
✒ Μιλάμε για τα λεμβαρχεία πίσω από το κλειστό γυμναστήριο της Λιμνοπούλας που κατασκευάστηκαν το 1991 για τις ανάγκες διεθνών κωπηλατικών αγώνων! Σήμερα λοιπόν αρνούνται κάποιοι να τα δώσουν για μία νέα διεθνή διοργάνωση της Κωπηλασίας. Όχι μόνιμα, αλλά για 15 – 20 μέρες…

Στύλωσε τα πόδια!
✒ Ένα από αυτά τα σωματεία που έχει… στυλώσει τα πόδια, παρά το εξώδικο που έστειλε η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ είναι και ο Όμιλος Θαλασσίου Σκι, οικοδεσπότης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που λέγαμε παραπάνω!
Δικαιολογίες…
✒ Μιλώντας προχθές στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, η Πρόεδρός του Κατερίνα Χαρίση δικαιολόγησε το «όχι» λέγοντας πως «είτε δώσουμε τα λεμβαρχεία είτε όχι, είναι πολλές οι βάρκες που θα μείνουν έξω απ’ αυτά κατά το Πανευρωπαϊκό Κωπηλασίας»! Τετράγωνη… λογική!

Και τι δεν είπε…
✒ Είπε δε ότι κι έξω να μείνουν οι κωπηλατικές βάρκες δεν θα υπάρχει πρόβλημα αφού ο χώρος εκείνες τις μέρες θα έχει φύλαξη, ενώ πρότεινε να παραχωρήσει ο Ν.Ο.Ι. τα δικά του λεμβαρχεία για το Πανευρωπαϊκό, παρακάμπτοντας το γεγονός ότι αυτό θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ! Τι άλλο να σχολιάσει κανείς.

Καμία σύγκριση…
✒ Μάλιστα, η κ. Χαρίση επιχείρησε να εξισώσει τα δύο Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Θαλασσίου Σκι και Κωπηλασίας από άποψη επισκεψιμότητας και προβολής. Μία λεπτομέρεια: Στο πρώτο δε συμμετέχουν πάνω από 100 - 105 αθλητές. Σ’ αυτό του Σεπτεμβρίου θα λάβουν μέρος 350 – 400 αθλητές από 30 χώρες περίπου. Με άλλα λόγια, μη συγκρίσιμα τα μεγέθη!

Καλοκαίρι…
✒ Παραλία Λυγιάς στην Πρέβεζα, λίγο πριν δύσει ο ήλιος, συνοδεία του ήχου της θάλασσας καθώς «χαϊδεύει» την αμμουδιά! Κάπως έτσι μπορεί να ορίσει κανείς το καλοκαίρι…

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.