ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Κρατάει χρόνια…
✒ Αυτό το… χάλι με τις μετακινήσεις των χιλιάδων φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από και προς την Πανεπιστημιούπολη έχει πολλά χρόνια που παρατηρείται. Δεκαετίες ολόκληρες, δηλαδή, όχι αστεία!
Στοιβαζόμασταν…
✒ Θυμάμαι στη δεκαετία του ‘90 οι φοιτητές να στοιβαζόμαστε κατά δεκάδες καθημερινά στα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ για να πάμε στο Πανεπιστήμιο για μάθημα, εξετάσεις κ.λ.π.. Άνοιγαν οι πόρτες και σπρωχνόμασταν για να μπούμε μέσα, μη χάσουμε το δρομολόγιο!

Για μία θέση όρθιου!
✒ Μόνο που δεν ποδοπατούσαμε ο ένας τον άλλον για να κερδίσουμε μία θέση όρθιου επιβάτη στα αστικά και ειδικά σ’ εκείνα που έφευγαν από την Πανεπιστημιούπολη με κατεύθυνση τα Γιάννενα. Ποιος ήθελε να μείνει πίσω και να περιμένει το επόμενο…

Όταν είχε ζέστη…
✒ Και μετά στη διαδρομή όρθιοι, κολλητά ο ένας στον άλλο, να σκοντάφτουμε στις στροφές, ένα μαρτύριο. Και στις στάσεις οι οδηγοί να βάζουν κι άλλους επιβάτες. Φανταστείτε πώς ήταν τα πράγματα, ειδικά κατά Ιούνιο μεριά, με τη ζέστη, στα αστικά όπου ο ένας ήταν πάνω στον άλλο!
«Μάχη» για το αστικό!
✒ Να έχεις λοιπόν το άγχος σου να φτάσεις έγκαιρα για μάθημα ή εξετάσεις και να δίνεις κάθε μέρα… μάχη για να μπεις στο αστικό, γιατί, αν δεν ερχόταν εγκαίρως το επόμενο, τότε μπορεί να έχανες και τα δύο, οπότε… αλίμονο!

Έτσι και σήμερα…
✒ Έτσι ήταν και έτσι παραμένουν και σήμερα, δυστυχώς, οι συνθήκες μετακίνησης των φοιτητών στα Γιάννενα. Oι οποίοι, σημειωτέον, πληρώνουν 60 λεπτά για το εισιτήριό τους. Ποσό που προκύπτει λόγω της επιδότησης εισιτηρίου από τον Δήμο Ιωαννιτών.

Αρκετά χρήματα…
✒ Φυσικά δεν είναι αμελητέα τα χρήματα αυτά στις δύσκολες μέρες που διανύουμε. Για φαντάσου πόσα θέλει ένας φοιτητής που πηγαίνει τέσσερις - πέντε φορές την εβδομάδα στο Πανεπιστήμιο και κάποιες ημέρες μπορεί να ανέβει και διπλή φορά λόγω δύο μαθημάτων!

Καλύτερες συνθήκες…
✒ Εντάξει, δε μπορεί να μετακινηθεί κανείς τσάμπα, αλλά τουλάχιστον να είναι ανθρώπινες οι συνθήκες. Έχουν δίκιο λοιπόν οι φοιτητικοί σύλλογοι να διαμαρτύρονται. Και ευτυχώς έχουν υιοθετήσει τα αιτήματά τους και οι Πρυτανικές Αρχές. Γιατί μόνο έτσι, δηλαδή με συντονισμένη πίεση, θα αποφασίσει το Αστικό ΚΤΕΛ να κάνει κάτι…

Για το Αεροδρόμιο…
✒ Πάμε λίγο τώρα στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Συνεχίζονται οι καλές ειδήσεις όσον αφορά στις πτήσεις που θα υποδέχεται αυτό και στη γενική δραστηριότητα η οποία θα αναπτυχθεί τώρα που αναβαθμίζεται…

Τουριστικές πτήσεις!
✒ Ο «Π.Λ.» έγραψε ήδη χθες ότι σύντομα θα γίνουν τουριστικές πτήσεις από το Αεροδρόμιο, με πρακτορείο της περιοχής μας να προσφέρει περιηγήσεις από αέρος σε Ήπειρο, Ιόνια νησιά και Μετέωρα. Καθόλου άσχημα…
Και άλλη εταιρία…
✒ Χθες διαβάσαμε ότι άλλη μία αεροπορική εταιρία ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί στον Αερολιμένα μας. Πρόκειται για την «Condor Airlines» με έδρα τη Φρανκφούρτη που έχει εκφράσει ενδιαφέρον να ξεκινήσει πτήσεις από και προς Γιάννενα!

Παντού αεροπλάνα!..
✒ Σύντομα στελέχη της θα έρθουν στην πόλη για να δουν από κοντά τις δυνατότητες του Αεροδρομίου, ενώ έχουν κάνει ήδη επαφές με την ΥΠΑ. Απομένει να δούμε τι ακριβώς σχεδιάζουν. Πάντως, έτσι όπως πάει το πράγμα, σε λίγο ο Γιαννιώτικος ουρανός θα… γεμίσει αεροπλάνα!

Θέλει δουλειά…
✒ Πλατεία Πάργης… «Απελευθερωμένη» απ’ τα κάγκελα, με καινούριο χώμα στα παρτέρια της και νέο δάπεδο. Παρόλα αυτά, το αποτέλεσμα της ανάπλασης δε μπορείς να το χαρακτηρίσεις ικανοποιητικό. Λείπουν λουλούδια και γενικά το πράσινο. Θέλει δουλειά ακόμα η Πλατεία για να ομορφύνειΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.