ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Μια… φτωχή πόλη!
✒ Για φανταστείτε τα Γιάννενα χωρίς τα τρία μεγάλα και πολυτελή ξενοδοχεία τους, το «Du Lac», το «Epirus Palace» και το «Grand Serai». Χωρίς αμφιβολία θα ήταν μια πόλη πιο… φτωχή τουριστικά και κατ’ επέκταση οικονομικά!

Θέλουν υποδομές…
✒ Γιατί, για να προσελκύσεις τουρίστες υψηλού επιπέδου αλλά και μεγάλα συνέδρια, ιατρικά για παράδειγμα, όπως αυτά που γίνονται κάθε εβδομάδα σχεδόν στην περιοχή μας, χρειάζεσαι υποδομές. Κλίνες και κατάλληλες αίθουσες…

Σημαντική προσφορά…
✒ Η συνεισφορά λοιπόν των τριών αυτών μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και των υπόλοιπων φυσικά μικρότερων στην τουριστική ανάπτυξη της πρωτεύουσας της Ηπείρου είναι αξιοσημείωτη και δεν πρέπει να παραγνωρίζεται.

Είκοσι χρόνια «Du Lac»…
✒ Οι παραπάνω σκέψεις με αφορμή τα γενέθλια για τα 20 χρόνια λειτουργίας του «Du Lac» που θα γιορταστούν στις 28 Σεπτεμβρίου όπως αρμόζει στην περίσταση. Κι όμως μοιάζει σαν… χθες η ημέρα εκείνη που εγκαινιάστηκε επίσημα το ξενοδοχείο!

Αρμονική σύνδεση…
✒ Ήταν το πρώτο αυτού του μεγέθους που απέκτησαν τα Γιάννενα και ποιος δεν είχε εντυπωσιαστεί από τα επιβλητικά κτίριά του, τα οποία όμως εντάχθηκαν με τόσο αρμονικό τρόπο στη φυσιογνωμία της Παραλιμνίου περιοχής ενσωματώνοντας στοιχεία της αρχιτεκτονικής παράδοσης της πόλης.

Και τι δεν έγινε…
✒ Από το 1998 που άνοιξε τις πύλες του το «Du Lac» κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Και το ξενοδοχείο φιλοξένησε προέδρους, πρωθυπουργούς, Ευρωπαίους αξιωματούχους, περιφερειακά συνέδρια, μεγάλες επιστημονικές εκδηλώσεις, ομιλίες, συνάξεις και πολλά άλλα σημαντικά γεγονότα. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς…

Άνοιξε δρόμους…
✒ Η οικογένεια Νιτσιάκου θα είναι σίγουρα περήφανη για το δημιούργημά της που άνοιξε δρόμους και άφησε ένα ξεχωριστό αποτύπωμα στην περιοχή μας, ενώ συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του. Δικαιολογημένα!

Τρεις συν η Λυδία!
✒ Τρεις νυν υπουργοί παραβρέθηκαν προχθές στην τελετή υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο για το κυρίως στάδιο αναστήλωσης του γεφυριού της Πλάκας. Συν η Λυδία Κονιόρδου, που η αλήθεια είναι ότι δούλεψε για το γεφύρι!

Πέρασε καιρός…
✒ Ήταν η πρώτη ημέρα του Φεβρουαρίου του 2015 όταν το σπάνιο αυτό μνημείο κατέρρευσε υπό την πίεση των ορμητικών νερών του Αράχθου. Μια Κυριακή πολύ μουντή και βροχερή για την περιοχή μας…

Δρόμος μετ’ εμποδίων!
✒ Η κατάρρευση του γεφυριού έκανε ως είδηση τον γύρο όλης της χώρας. Ακολούθησε ένας… μαραθώνιος με διαπραγματεύσεις, πισωγυρίσματα, εμπλοκές, αντιπαραθέσεις, μπερδέματα ώσπου να δρομολογηθεί η αναστήλωσή του.

Δεν προσφέρεται…
✒ Τρία ολόκληρα χρόνια απαιτήθηκαν για να αποφασίσει το Κράτος με ποια διαδικασία θα ξαναστηθεί το γεφύρι. Δεν το λες και λίγο… Όλη αυτή η καθυστέρηση κανονικά δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς όπως οι προχθεσινοί! Φαντάσου δηλαδή τι θα γίνονταν και αν εγκαινιάζονταν το αναστηλωμένο μνημείο!

Πρωτεργάτες…
✒ Παρών στην τελετή και ο Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος έκανε μεγάλη προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια για το γεφύρι της Πλάκας. Αν δεν ήταν η Περιφέρεια, υπογραφές για το κυρίως αντικείμενο προχθές δεν θα έπεφταν! Και φυσικά ο Καθηγητής Γιώργος Σμύρης, πρωτεργάτης του όλου εγχειρήματος, στην κυριολεξία!
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.