Χωρίς υπαγόρευση

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Καμία βελτίωση…
✒ Απ’ τα μνημόνια… βγήκαμε, το πανηγύρισε εξάλλου δεόντως η κυβέρνηση, όμως βελτίωση ουσιαστική στη ζωή μας δεν υπήρξε καμία μέχρι στιγμής. Ας πούμε ο ΕΝΦΙΑ. Να που ήρθε ξανά η ώρα της λυπητερής για όλους τους ιδιοκτήτες!

Πιο πολύ ΕΝΦΙΑ!
✒ Η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του φόρου ξεκίνησε και φέτος παραπάνω από 7 εκατομμύρια Έλληνες θα κληθούν να πληρώσουν περίπου τρία δις ευρώ. Μάλιστα, κάπου 1 εκατ. υπόχρεοι θα βάλουν το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη σε σχέση με πέρυσι!

Έτσι θα πορευτούμε…
✒ Αυτή είναι η πραγματικότητα και έτσι θα πορευτούμε τον χειμώνα που μας έρχεται, άσχετα αν η χώρα βρίσκεται υπό καθεστώς μνημονιακής επιτήρησης ή όχι. Όσο για τον ανασχηματισμό, ούτε μ’ αυτόν αναμένεται ν’ αλλάξει κάτι ουσιαστικό στη ζωή του μέσου Έλληνα.

Μόνο αν η Όλγα…
✒ Το πολύ - πολύ η Όλγα (Γεροβασίλη), με την οποία σπάει το ανδρικό… άβατο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να κατορθώσει να στριμώξει τίποτε μπαχαλάκηδες, ρουβίκωνες κ.λ.π. «παιδιά» και να βάλει μια τάξη στα Εξάρχεια. Κάτι θα ήταν κι αυτό…

Περί των βάσεων…
✒ Πάμε τώρα στα εκπαιδευτικά και συγκεκριμένα στις βάσεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ηπείρου που ανακοινώθηκαν Δευτέρα βράδυ τελικά απ’ το υπουργείο Παιδείας. Δηλαδή, μισή μέρα νωρίτερα απ’ ό,τι είχε δεσμευτεί αρχικά, λες και κάτι θα κέρδιζε μ’ αυτό!

Σημαντική πτώση…
✒ Αρνητικό γεγονός η πτώση των βάσεων στα 12 απ’ τα 14 τμήματα του Πανεπιστημίου μας, αν και δεν είναι μόνο το ενδιαφέρον των υποψηφίων αλλά και η δυσκολία των θεμάτων στις Πανελλαδικές που καθορίζει το πώς αυτές κινούνται. Πάντως, η «εκτόξευση» των Παιδαγωγικών αποτελεί αξιοσημείωτο γεγονός.

Η Φιλοσοφική…
✒ Κατά τα άλλα, η συνεχιζόμενη κατρακύλα των βάσεων στα τρία τμήματα της Φιλοσοφικής αποτελεί κάθε χρόνο αιτία απογοήτευσης για όσους υπήρξαμε φοιτητές της σε μία εποχή που για να μπεις στο Φιλολογικό ή το Ιστορίας Αρχαιολογίας έπρεπε να ξεπεράσεις τα 15.000 – 16.000 μόρια…

Δεν προσφέρουν…
✒ Φυσικά η πτώση αυτή στη Φιλοσοφική εξηγείται εύκολα. Οι λεγόμενες καθηγητικές σχολές δεν προσφέρουν σήμερα επαγγελματική αποκατάσταση, οπότε πώς να προσελκύσουν το ενδιαφέρον υποψηφίων οι οποίοι ψάχνουν για πιο.. πρακτικές σπουδές!

Αρνητική έκπληξη
✒ Η Ιατρική Ιωαννίνων διατηρεί το γόητρό της έστω κι αν έπεσε ελαφρώς η βάση της φέτος, ενώ αρνητική έκπληξη προκαλεί η πτώση κατά 9,2% του νέου τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, το οποίο ξεκίνησε πέρυσι με πολύ καλές προοπτικές. Ας ελπίσουμε ότι ή πτώση αυτή δε θα έχει συνέχεια και του χρόνου…

Στο ΤΕΙ Ηπείρου…
✒ Όσο για το ΤΕΙ Ηπείρου, αναμενόμενη ήταν η πτώση σε όλα σχεδόν τα τμήματά του, με εξαίρεση το Προσχολικής Αγωγής, η βάση του οποίου εκτοξεύθηκε σε ποσοστό που αγγίζει σχεδόν το 20%. Οι σπουδές αυτές όπως κι εκείνες της Ειδικής Αγωγής είναι περιζήτητες στις μέρες μας!

Έπιασαν… πάτο!
✒ Για τα τμήματα της Ηγουμενίτσας και της Πρέβεζας, οι βάσεις των οποίων κυμαίνονται από 3.000 έως 6.100 μόρια τα σχόλια περιττεύουν. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον γι’ αυτά και καλώς καταργούνται τα τμήματα της Θεσπρωτικής πρωτεύουσας τώρα με τη συνένωση των δύο ιδρυμάτων. Δεν υπήρχε λόγος για τη διατήρησή τους…

Παράταση καλοκαιριού…
✒ Ο Σεπτέμβριος πλησιάζει… απειλητικά, όμως αυτό δε σημαίνει ότι, με το που θα γυρίσει σελίδα το ημερολόγιο, πρέπει να αποχωριστούμε την ανεμελιά του καλοκαιριού! Εξάλλου, μας χρωστάει μία μικρή παράταση, αφού φέτος δεν ήταν πολύ έντονη η παρουσία του! Μη το βάζετε κάτω λοιπόν. Συνεχίστε τις εξορμήσεις για όσο ακόμα μπορείτε. (Η φωτογραφία από το λιμάνι του Γάιου στους εξωτικούς Παξούς… εδώ στη γειτονιά μας).

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.