ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Δίκιο για τον Μάτσικα…
✒ Έχουν δίκιο να εξανίστανται και να φωνάζουν οι δεκάδες Γιαννιώτες που διαθέτουν εκτάσεις γης στον Μάτσικα, δίπλα στη λίμνη, κληρονομιά οι περισσότερες από γονείς, παππούδες, προππαπούδες.
Δεκαετίες ομηρίας!
✒ Τόσες δεκαετίες τους κρατάει ο Δήμος… όμηρους καθώς όλο υποσχέσεις για ένταξή τους στο Σχέδιο Πόλης είναι και πράξη δεν έχουν δει τα μάτια τους. Πόσο πια να συνεχιστεί αυτή η χρονοτριβή που τόσο κακό έχει κάνει στην περιοχή;
Αυτό μας μάρανε!..
✒ Και τώρα ο Δήμος ετοιμάζεται να χαράξει πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο απαλλοτριώνοντας περιουσίες, τις οποίες κανείς δε μπορεί να πει με σιγουριά αν έχει τα χρήματα να αποζημιώσει. Αφήνουν δηλαδή στην άκρη το… δάσος και κοιτούν το δέντρο!
Δεν είναι τυχαίο…
✒ Βέβαια, τίποτε δεν είναι τυχαίο. Αν ο Μάτσικας ενταχθεί πρώτα στο Σχέδιο Πόλης, θα αυξηθούν σημαντικά τα ποσά που ο Δήμος θα κληθεί να καταβάλλει στους ιδιοκτήτες γης για τις απαλλοτριώσεις που θα απαιτήσει η κατασκευή ποδηλατόδρομου! Άρα… ξέρουν τι κάνουν!
Θα πληρώσουν λίγα!
✒ Σου λέει, να τους πάρουμε τις εκτάσεις τώρα που θα πληρώσουμε λίγα! Κάπως έτσι εξηγείται η προσπάθεια του Θαν. Μανταλόβα να προχωρήσει τη διαδικασία αρνούμενος να αναβάλει τις συναντήσεις με τους ιδιοκτήτες του Μάτσικα ώστε να είναι παρών και ο Θ. Μπέγκας.
Πόσο θα συνεχιστεί;
✒ Ανεξαρτήτως των όποιων σκοπιμοτήτων, πάντως, η συγκεκριμένη  περιοχή έπρεπε να έχει ενταχθεί εδώ και χρόνια στο Σχέδιο Πόλης. Έστω με καθυστέρηση, ας γίνει τώρα αυτό. Δε μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση…
Έκταση – φιλέτο…
✒ Και από τον Μάτσικα πάμε στην άλλη πλευρά, στις πρώην στρατιωτικές φυλακές, δίπλα στο ΚΕΠΑΒΙ. Η έκταση – φιλέτο των 22 στρεμμάτων θα γίνει πολιτιστικό πάρκο και ο σχετικός αρχιτεκτονικός διαγωνισμός είναι ήδη στον… αέρα!
Σημαντικό έργο…
✒ Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για την πόλη και ας ελπίσουμε ότι οι προτάσεις και τα σχέδια που θα επιλεγούν από τον Δήμο δεν θα κρύβουν… δυσάρεστες εκπλήξεις όπως συνέβη με την κεντρική Πλατεία!
Χώρος αναψυχής…
✒ Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στην έκταση των πρώην φυλακών θα γίνουν, μεταξύ άλλων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για εκδηλώσεις, υπαίθριο θεατράκι, διαδρομές για ποδήλατο και τζόκινγκ, χώρος πικνίκ, κλπ. Καλές οι προθέσεις…
Λείπουν υποδομές!
✒ Όταν διαμορφωθεί το Πάρκο, τα Γιάννενα θα είναι ως πόλη πλήρη πολιτιστικών υποδομών. Θα υστερούν όμως σε πρακτικές υποδομές, οι οποίες επίσης θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στη βελτίωση της  ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

Τουριστικά λεωφορεία

✒ Για παράδειγμα, κανείς δεν μιλάει για τα τουριστικά λεωφορεία που τέτοια εποχή κατακλύζουν την Παραλίμνιο, ειδικά ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακα, προκαλώντας σοβαρή κυκλοφοριακή δυσλειτουργία γύρω από το Κάστρο.
Ανάγκη για πάρκινγκ!
✒ Δεν πρέπει κάποια στιγμή να βρεθεί μία λύση γι’ αυτά; Ένας χώρος κοντά, αν είναι δυνατόν, στο τουριστικό κομμάτι της πόλης, ο οποίος να διαμορφωθεί σε πάρκινγκ όπου τα πούλμαν θα αφήνουν και θα παίρνουν επιβάτες; Iδού το ερώτημα…
Υπάρχει λύση…
✒ Κάτι τέτοιο θα μπορούσε, ας πούμε, να γίνει σε τμήμα της έκτασης των πρώην στρατιωτικών φυλακών. Ένα στρεμματάκι είναι αρκετό! Για φανταστείτε το. Οι επισκέπτες κατεβαίνοντας από το λεωφορείο, θα κάνουν τη βόλτα τους στο πολιτιστικό πάρκο, θα περνούν από ΚΕΠΑΒΙ και θα κατευθύνονται προς Κάστρο, καραβάκια, κλπ.!

Στον Μαραθώνα…
✒ Στον Μαραθώνα υπάρχει ένα ξενοδοχείο που έχει ιδιαίτερη σχέση με τα Γιάννενα! Είναι το «Eurohome» του Κώστα Κορδατζάκη, γνωστού και ως «Ολλανδού». Εκεί διαμένει η αποστολή του Ναυτικού Ομίλου κάθε φορά που κατεβαίνει για αγώνες στον Σχινιά. Και ο κυρ - Κώστας περιποιείται τους αθλητές με τον καλύτερο τρόπο! Αν λοιπόν επισκεφθείτε τον Μαραθώνα, το «Eurohome» αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή διαμονής…
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.