ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Καλό μήνα...
✒    Καλό μήνα, με υπομονή και γερό… στομάχι για όλους μας! Πολλές οι οικονομικές υποχρεώσεις του Νοέμβρη με τα έξοδα για τη θέρμανση να προστίθενται σ’ αυτές, καθώς έβαλε κρύο πια και χωρίς ζέστη δεν κάθεσαι σπίτι το βράδυ.

Τα δημοτικά τέλη…
✒    Ένα θέμα που μας ενδιαφέρει όλους: Τα δημοτικά τέλη συζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση. Θα μειωθούν κατά ένα ευρώ για τις επιχειρήσεις και ορθώς θα γίνει αυτό.

Υπάρχουν αδικίες!
✒    Ωστόσο, κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει τις αδικίες που ισχύουν στον διευρυμένο Δήμο όσον αφορά στις χρεώσεις των δημοτικών τελών. Κάτοικοι διαφορετικών περιοχών καλούνται να πληρώσουν πολύ διαφορετικά ποσά.

Οι διαφορές…
✒    Και για να μην λέμε… λόγια του αέρα, ιδού και οι αριθμοί: Από το 2018 οι δημότες στα Γιάννενα θα πληρώνουν 1,85 ευρώ το τ.μ., σε Μάρμαρα, Σταυράκι, Νεοχωρόπουλο 1,75 ευρώ, στην Ανατολή 0,75 ευρώ, στην Παμβώτιδα 1 ευρώ, Μπιζάνι – Πεδινή 0,54 ευρώ και Πέραμα 0,70 ευρώ!

Έναν εξορθολογισμό…
✒    Σας φαίνονται λογικές αυτές οι διακυμάνσεις; Σε μας πάλι όχι! Και καλό θα ήταν κάποια στιγμή ο Δήμος να φροντίσει για τον εξορθολογισμό τους. Δε λέμε να αυξήσει τα τέλη στην... Κράψη, αλλά π.χ. η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην πόλη και το Πέραμα πώς δικαιολογείται;

Από στρατόπεδο… πάρκο!
✒    Ενδιαφέρουσα η είδηση από τη Θεσσαλονίκη. Το εγκαταλελειμμένο μέχρι σήμερα στρατόπεδο «Παύλος Μελάς» που, ως γνωστόν, παραχωρήθηκε στον Δήμο, πρόκειται να μεταμορφωθεί σε μητροπολιτικό πάρκο και πνεύμονα πρασίνου…
Το Βελισσάριο…
✒ Δε μπορεί κανείς διαβάζοντας το σχετικό ρεπορτάζ της «Καθημερινής» να μην ανατρέξει στο δικό μας στρατόπεδο Βελισσαρίου που ακόμα έχει δραστηριότητα, όμως κάποια στιγμή θα απομείνει χωρίς στρατιωτική χρήση.

Να περάσει στον Δήμο!..
✒ Δεν πρέπει η έκτασή του να περάσει στον Δήμο Ιωαννιτών ώστε να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας; Σαφώς και πρέπει! Μπορεί, ας πούμε, να γίνει κι αυτό μητροπολιτικό πάρκο με διάφορες παράλληλες χρήσεις κατά το παράδειγμα του «Π. Μελάς»!

Ευνοϊκό προηγούμενο…
✒    Το ‘χουμε ξαναγράψει ότι η περίπτωση του πρώην στρατοπέδου της Θεσσαλονίκης  δημιουργεί ένα ευνοϊκό προηγούμενο και για τον Δήμο Ιωαννιτών, εφόσον φυσικά επαναφέρει το αίτημα για παραχώρηση στην πόλη του συνόλου της έκτασης του στρατοπέδου Βελισσαρίου.

Γίνονται παραχωρήσεις!
✒    Ας μην ξεχνάμε ότι η σημερινή Κυβέρνηση έχει μία… τάση να παραχωρεί δημόσιες εκτάσεις σε ΟΤΑ και στα Γιάννενα έχει συμβεί αυτό με τους πρώην στρατιωτικούς φούρνους αλλά και με τα 22 στρέμματα των πρώην στρατιωτικών φυλακών δίπλα στο ΚΕΠΑΒΙ!
Καμία προσπάθεια…
✒    Δυστυχώς, τα τελευταία τρία χρόνια περίπου δεν έχει γίνει κάποια προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, εκτός φυσικά από κατά καιρούς δηλώσεις τοπικών αρχόντων. Είναι όμως ευκαιρία για τον Θωμά Μπέγκα να «κυνηγήσει» το θέμα.

Πρώτα οι βουλευτές…
✒    Ας ξεκινήσει ο Δήμαρχος κάνοντας μία συνάντηση με τους τέσσερις κυβερνητικούς βουλευτές, απ’ τους οποίους μπορεί να ζητήσει στήριξη για την παραχώρηση του Βελισσαρίου. Αν πάνε το θέμα στη Βουλή, υπάρχουν ελπίδες να γίνει κάτι!

Ωραίο το ΚΕΠ…
✒ Με την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης στο κτίριο που φιλοξενεί το ΚΕΠ του Δήμου Ιωαννιτών κυριολεκτικά χαίρεται ο πολίτης να το επισκέπτεται για να εξυπηρετηθεί. Ωραίο το περιβάλλον, χώροι με υψηλή αισθητική και υπάλληλοι που ξέρουν καλά τη δουλειά τους. Το σωστό να λέγεται…
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.