ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Πάει και το συνέδριο…
✒ Αυτό ήταν! Έγινε και το πολυδιαφημισμένο αναπτυξιακό συνέδριο Ηπείρου, πέρασε και τώρα όσοι ενεπλάκησαν σ’ αυτό κάνουν… ταμείο, με τους πολίτες να προσπαθούν να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Κάτι που δεν είναι και πολύ εύκολο…
Κερδισμένοι...
✒ Η στήλη λέει ν’ ασχοληθεί σήμερα με τους κερδισμένους και τους… χαμένους του συνεδρίου, έτσι ως μία μικρή σύνοψη. Πρώτος που βγαίνει με θετικό… πλεόνασμα, δεν υπάρχει αμφιβολία, είναι ο Αλέξης Τσίπρας!
Το «ταμείο» Τσίπρα!
✒ Ήρθε στην Ήπειρο, σύσφιξε δεσμούς με Περιφερειάρχη και Δήμαρχο Ιωαννίνων, συζήτησε τα προβλήματα, υποσχέθηκε πράγματα στο πανηγυρικό κλείσιμο των εργασιών του συνεδρίου, στο ενδιάμεσο πρόλαβε να αναθερμάνει τις σχέσεις του με τον Ιερώνυμο…
...Και του Αλέκου!
✒ Κερδισμένος βγαίνει και ο Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στη διοργάνωση και τις εργασίες του συνεδρίου. Εξάλλου, δε θα μπορούσε να κάνει αλλιώς αφού σε όλη την Ελλάδα τα συνέδρια γίνονται με συνδιοργάνωση των Περιφερειών!
«Ας μπει πελάτης…»
✒ «Ας μπει πελάτης στο μαγαζί κι ας αφήσει μόνο σκόνη», είπε ο Περιφερειάρχης κηρύσσοντας την έναρξη του συνεδρίου και δεν ήταν τυχαίο το ρητό που το θυμήθηκε από τον βαρελά παππού του. Σου λέει, η μισή κυβέρνηση θα ‘ρθει στην Ήπειρο, κάτι θα κερδίσουμε, δε μπορεί…
Κάτι πήρε κι αυτός…
✒ Για τον Θωμά Μπέγκα υπήρξε επίσης κέρδος, με κυριότερο την υπόσχεση ότι ως τα τέλη της χρονιάς θα υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα για την Παμβώτιδα και ότι μέσα στο Νοέμβριο θα λειτουργήσει το σύστημα τυφλής προσγείωσης στο Αεροδρόμιο.
Νικήτρια η Άρτα!
✒ Μεγάλη νικήτρια από το πρόσφατο συνέδριο βγαίνει φυσικά η Άρτα, στην οποία, όπως ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό, θα ιδρυθεί Γεωπονική Σχολή Πανεπιστημιακού επιπέδου που θα απορροφήσει τα τμήματα Ζωικής και Φυτικής Παραγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου.
Αποκτά τη Γεωπονική!..
✒ Η Άρτα αποκτά λοιπόν Πανεπιστημιακή Σχολή και μαζί μ’ αυτή θα… κερδίσει κι έναν αξιόλογο φοιτητικό πληθυσμό με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την τοπική οικονομική ζωή. Δεν είναι και λίγο…
Θα αποζημιωθούν…
✒ Εξάλλου, από την ίδρυση διετών προγραμμάτων Γαλακτοκομίας, Γεωργοκτηνοτροφικής Παραγωγής και Ιχθυοκαλλιεργειών που θα τεθούν υπό τη σκέπη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων λογικά Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα θα... αποζημιωθούν για τυχόν απώλειες τμημάτων του ΤΕΙ!
Το Πανεπιστήμιο…
✒ Και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μετράει κέρδη από το συνέδριο, καθώς υιοθετήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η πρότασή του για ίδρυση Κέντρου Έρευνας με ινστιτούτα για Βιοϊατρική, Περιβάλλον, Τεχνολογίες Υλικών και Ανθρωπιστικές Σπουδές! Συν η Γεωπονική, που την ήθελε εδώ και καιρό…
Αν υλοποιηθούν…
✒ Όσο για μας τους πολίτες, είναι νωρίς να πούμε με σιγουριά αν κερδίσαμε κάτι από το συνέδριο για την ανάπτυξη της Ηπείρου. Θα χρειαστεί να κάνουμε μερικά χρόνια υπομονή, να δούμε αν θα υλοποιηθούν δεσμεύσεις όπως η έλευση φυσικού αερίου κ.λ.π..
Φορούν τα καλά τους…
✒ Πέμπτη σήμερα, ξεκινούν οι επίσημες επετειακές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου και τα Γιάννενα φορούν τα καλά τους για να είναι έτοιμα. Εξάλλου, θα υποδεχθούν πολλούς επισκέπτες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο που για πολύ κόσμο θα γίνει τριήμερο!


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.