ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Καλή δύναμη!
✒ Να ‘μαστε κι εμείς εδώ, μετά την Αυγουστιάτικη ανάπαυλα. Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού λοιπόν και καλή δύναμη σ’ όλους για να τα βγάλουμε πέρα στους δύσκολους μήνες που έρχονται…
Αποστροφή…
✒ Η στήλη είχε πάντα μία… αποστροφή στις εκδηλώσεις μνήμης για τους πεσόντες του Εμφυλίου. Η ιδέα ότι χωριανός σκότωσε χωριανό ή, ακόμα χειρότερα, αδερφός βρέθηκε κάποτε αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον αδερφό μας προξενεί ένα πολύ αρνητικό συναίσθημα.
Να μην τιμάμε;
✒ Θα πει κανείς και όλους αυτούς που σκοτώθηκαν εκείνη την εποχή, ανεξαρτήτως της πλευράς που είχαν επιλέξει να ταχθούν, δεν πρέπει να τους θυμόμαστε σήμερα και να τιμάμε τη μνήμη τους; Λογικό το ερώτημα…
Άλλοι σκοποί…
✒ Σαφώς και αξίζουν ενός μνημοσύνου άνθρωποι οι οποίοι θυσιάστηκαν για μια ιδεολογία, για ένα ιδανικό. Μόνο που όλες αυτές οι εκδηλώσεις που γίνονται τέτοια εποχή και στα μέρη μας εξυπηρετούν κι άλλους σκοπούς πέρα από τη μνήμη…
Οι γενιές αλλάζουν…
✒ Τέλος πάντων, τα χρόνια περνούν, οι γενιές αλλάζουν, αυτές που έρχονται είναι λιγότερο ή καθόλου φορτισμένες από τα γεγονότα του Εμφυλίου, οπότε ας ελπίσουμε ότι οι διαχωρισμοί αριστερών – δεξιών, οι διχαστικές  νοοτροπίες, οι φιλονικίες θα περάσουν οριστικά στο παρελθόν.
Ο χρόνος θα γιατρέψει!..
✒ Ναι, να μαθαίνουμε ιστορία, να ξέρουμε τι έγινε πριν από μας, για να αποφύγουμε να ξανακάνουμε τα ίδια λάθη. Ο Εμφύλιος όμως έβλαψε πολύ την Ελλάδα. Οι πληγές του κάποια στιγμή πρέπει να κλείσουν και ο χρόνος είναι ο καλύτερος «γιατρός».
Πολλοί ταξίδεψαν…
✒ Πολύς κόσμος χρησιμοποίησε όλο το προηγούμενο διάστημα την Ιόνια Οδό για το ταξίδι του από και προς την Αθήνα και την Πελοπόννησο αλλά και το κομμάτι ως τη Φιλιππιάδα πηγαίνοντας για μπάνιο στην περιοχή της Πρέβεζας…
Δεν φτάνεις πιο γρήγορα…
✒ Χρόνο δε γλιτώνεις πολύ, αφού για να φτάσεις, ας πούμε, στο Κανάλι, πέρα από την Ιόνια έχεις να κάνεις κι όλο το κομμάτι της Εθνικής Οδού από Φιλιππιάδα προς Λούρο και προς Πρέβεζα. Απλά είναι πιο άνετο και ασφαλές το πρώτο τμήμα του ταξιδιού!
Το γκάζι… σανίδα!
✒ Πιο ασφαλές όχι για όλους, αλλά μόνο για όσους κινούνται στον αυτοκινητόδρομο με σύνεση, χωρίς να κάνουν… σανίδα το γκάζι. Φαινόμενο που δυστυχώς άρχισε ήδη να παρατηρείται και στην Ιόνια, όπως ανέφερε προχθές στον «Π.Λ.» ο Διοικητής της Τροχαίας Ιωαννίνων.
Ποιος δεν είδε…
✒ Ποιος απ’ όσους ταξιδέψαμε ήδη στον νέο άξονα δεν έχει γίνει μάρτυρας του φαινομένου Ι.Χ. να κινούνται σ’ αυτόν με υπερβολική ταχύτητα; Πας, ας πούμε, με 100 – 120 χιλιόμετρα και σε προσπερνάει ο άλλος λες και είσαι… στάσιμος! Δεν είναι τρέλα αυτό;
Κορώνα – γράμματα!
✒ Όσο καλός κι αν είναι ένας δρόμος, όταν ένα όχημα αναπτύσσει ταχύτητα 170 – 180 χλμ. κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή  να προκαλέσει ατύχημα και να θρηνήσουμε θύματα. Ο οδηγός παίζει τη ζωή του κορώνα – γράμματα!
Άμεσα κάμερες!..
✒ Επειδή λοιπόν εμείς δεν παίρνουμε ούτε από λόγια ούτε από συστάσεις, να μπουν άμεσα κάμερες της Τροχαίας σε όλο το μήκος της Ιόνιας ώστε να ελέγχεται η ταχύτητα. Μόνο όταν αρχίσουν να πέφτουν πρόστιμα υπάρχει ελπίδα να συνετιστούν ορισμένοι. Όπως  εκείνος που πρόσφατα κινούνταν μέσα στη σήραγγα Δωδώνης της Εγνατίας με 190 χλμ.!

Πάρκο χωρίς… σκιά!
✒ Με ζέστη και με ήλιο δε στέκεσαι ούτε λεπτό μέσα στο χώρο του καινούριου κατά τα άλλα παραλίμνιου πάρκου στο Πέραμα! Δεν έχεις πού να… κρυφτείς. Αφού δεν υπήρξε πρόβλεψη για σκιά, μάλλον θα πρέπει οι επισκέπτες να περιμένουν ώσπου να μεγαλώσουν τα δεντράκια που έχουν φυτευτεί στο Πάρκο. Ως τότε, λογικά θα έχουν αφαιρέσει και το αντιαισθητικό συρματόπλεγμα που το περιβάλλει!

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.