ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Τεσσερσήμισι μήνες…
✒    Πέρασαν αισίως τεσσερσήμισι μήνες από την ημέρα που δύο αντιδήμαρχοι των Ιωαννίνων ανακοίνωναν επίσημα, σε συνέντευξη τύπου την έναρξη μιας μεγάλης επιχείρησης – λίφτιγκ για τις παιδικές χαρές της πόλης.
Σε 50 παιδότοπους…
✒    Όπως είχαν αναγγείλει αρχές Νοεμβρίου του 2016 οι Θ. Μανταλόβας και Δ. Κατηρτσίδης, θα γινόταν ανάπλαση σε 50 παιδότοπους του Δήμου, με τις εργασίες να υλοποιούνται σε πεντάδες. Προϋπολογισμός συνολικά 600.000 ευρώ…

Ένα παράδειγμα…
✒    Όλο αυτό τον καιρό παρακολουθούμε την εξέλιξη των εργασιών στην παιδική χαρά «Aλιαουντίν Μουσταφά» στη γωνία των οδών Πουτέτση και Φ. Τζαβέλλα, εδώ, δίπλα στην εφημερίδα, που περιλαμβάνεται στην πρώτη πεντάδα της ανάπλασης.

Με καθυστέρηση!..
✒    Ξεκίνησαν με αξιοσημείωτη καθυστέρηση, όταν φορτηγά έφεραν χώμα και γέμισαν τα παρτέρια της. Πέρασε πολύς καιρός ώσπου να ξαναφανούν εργάτες στον παιδότοπο. Αυτή τη φορά έφεραν κι έριξαν χαλίκι γύρω απ’ τα παιχνίδια του.
Λίγα άλλαξαν…
✒    Οι μήνες κύλησαν, εργάτες φάνηκαν άλλες μία – δύο φορές και προχθές περνώντας, μπήκαμε να δούμε τι έχει αλλάξει. Πέρα απ’ το χώμα και το χαλίκι δεν έγιναν και πολλά πράγματα. Έφτιαξαν δύο πόρτες, κάποια ξύλινα κάγκελα και ως εκεί.

Αυτό ήταν το «λίφτιγκ»;
✒ Τα όργανα παραμένουν τα ίδια, τα παγκάκια επίσης, ελαστικό δάπεδο δεν έχει τοποθετηθεί σε κάποιο σημείο του παιδότοπου, ούτε λουλούδια φυτεύτηκαν, ούτε περιποιήθηκε κανείς τα φυτά. Αυτό να ήταν άραγε το περίφημο «λίφτιγκ»;

Έφταιξε ο χειμώνας…
✒    Θα πει κανείς, οι εργασίες ίσως δεν έχουν ολοκληρωθεί. Καθυστέρησαν λόγω του δύσκολου χειμώνα. Δεκτό! Το ερώτημα λοιπόν είναι πότε θα τελειώσει η ανάπλαση στις πέντε πρώτες παιδικές χαρές; Όχι τίποτε άλλο, περιμένουν άλλες 45 τη σειρά τους.

Μια αμφιβολία…
✒    Μπορεί τα αρμόδια συνεργεία να… τρέξουν από δω και στο εξής που φτιάχνει ο καιρός. Μακάρι! Ως τότε, επιτρέψτε μας να αμφιβάλουμε και για τα αποτελέσματα και για το χρόνο ολοκλήρωσης του κατά τα άλλα σημαντικού αυτού έργου!

Στην Αγία Τριάδα…
✒    Άλλο ένα παράδειγμα: Στην παιδική χαρά της Αγίας Τριάδας, που επίσης ήταν στην πρώτη πεντάδα της ανάπλασης, έριξαν χαλίκι, αντικατέστησαν τα παλιά φθαρμένα όργανα με καινούρια, όμως αυτά που έβγαλαν τα έχουν παρατήσει εκεί εδώ και εβδομάδες…
Τα παράτησαν εκεί!
✒    Πηγαίνουν τα παιδάκια να παίξουν και πατούν πάνω σε αποκαθηλωμένες τσουλήθρες και τραμπάλες ή παλιές σανίδες με κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα. Τόσο δύσκολο είναι πια να μαζέψουν τα άχρηστα αυτά υλικά;

Τα παιδιά περιμένουν…
✒    Αν δεν ανεβάσουν ρυθμό τα συνεργεία, οι αναπλάσεις στις παιδικές χαρές θα πάρουν πολύ καιρό ακόμα. Τα Γιαννιωτόπουλα όμως δε μπορούν να περιμένουν. Μπήκαμε στην άνοιξη και θέλουν να βγουν να παίξουν. Πού όμως;

Απλά μερεμέτια…
✒    Φυσικά, με 600.000 ευρώ διαθέσιμα για 50 παιδικές χαρές δε μπορεί κανείς να περιμένει σπουδαία πράγματα. Μερεμέτια θα γίνουν σ’ αυτές μπας και βελτιωθεί η εικόνα τους που σήμερα δε μας κολακεύει καθόλου ως πόλη.

Φοβούνται οι φοιτητές!
✒ Άδειος σχεδόν από πεζούς φοιτητές ο δρόμος της Πανεπιστημιούπολης που οδηγεί στη Λέσχη, στη Φιλοσοφική Σχολή και στην αίθουσα «Γ. Μυλωνάς» κι ας είναι ώρα αιχμής.
Με τόσα αδέσποτα στο χώρο πώς να περπατήσει κανείς με άνεση. Φοβούνται τα παιδιά και δίκιο έχουν…

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.