ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Μύρισε Χριστούγεννα!
✒    Μια εβδομάδα και κάτι απέμεινε για τις γιορτές, τις αγαπημένες μικρών και μεγάλων και στα Γιάννενα χωρίς υπερβολή… μύρισε πια Χριστούγεννα! Το βλέπεις πια παντού γύρω σου.

Έβαλαν τα γιορτινά…
✒    Οι βιτρίνες έβαλαν τα γιορτινά τους, οι Γιαννιώτες βγαίνουν μαζικά στην αγορά προς αναζήτηση δώρων, φορείς και σωματεία διοργανώνουν εορταγορές, εκθέσεις, τραγουδούν, χορεύουν, παίζουν…

«Σπάει» η ρουτίνα!
✒    Ωραίο πράγμα οι γιορτές, κυρίως επειδή «σπάνε» την καθημερινότητα και αλλάζουν τη διάθεση στον κόσμο, ο οποίος έχει τις… μαύρες του γενικά μ’ όσα συμβαίνουν σ’ αυτή την άμοιρη χώρα. Ένα διάλειμμα το χρειαζόμαστε λοιπόν όλοι!

Αντάμωμα, βόλτες…
✒    Αυτό ακριβώς είναι τα Χριστούγεννα. Ένα διάλειμμα απ’ τη ρουτίνα και η ευκαιρία να ανταμώσεις με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, να πιεις ένα κρασί παραπάνω, να κάνεις βόλτες, να χαρείς…

Ακριβή πόλη!..
✒    Επειδή μιλήσαμε για βόλτες στην αγορά, μία διαπίστωση: Είναι ακριβή πόλη τα Γιάννενα και μη πει κανείς όχι. Ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ έχουν τιμές που… τσουρουφλίζουν! Με κάποιες εξαιρέσεις φυσικά.

Ίσα μ’ ένα μισθό!..
✒    Πας να δεις μπουφάν στη βιτρίνα και σε πιάνει… ίλιγγος από την τιμή, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις ισοδυναμεί με τον βασικό μισθό. Από κοντά και τα υπόλοιπα, αναγκαία κατά τα άλλα, είδη.

Ας δουν άλλους…
✒    Θα πει κανείς, πώς να τα βγάλουν πέρα οι καταστηματάρχες. Ας δουν τι πρακτικές ακολουθούν συνάδελφοί τους σε άλλες πόλεις που είναι πιο φτηνές απ’ τα Γιάννενα κι ας πράξουν αναλόγως. Όχι τίποτε άλλο, υπάρχει πια και το Ίντερνετ, στο οποίο στρέφεται πολύς κόσμος για ψώνια.

Να βοηθάμε…
✒    Γιατί όμως να ψωνίζει κανείς μέσω διαδικτύου όταν στην πόλη του μπορεί να βρει ό,τι θέλει; Εξάλλου, πόσοι είμαστε στα Γιάννενα. Λίγο - πολύ γνωριζόμαστε μεταξύ μας και ο ένας πρέπει να βοηθάει τον άλλο στηρίζοντας την επιχείρησή του.

Αρκεί να συμφέρει!
✒    Ναι, να υποστηρίζουμε τα ντόπια καταστήματα για να επιβιώσουν μέσα στην κρίση και οι ιδιοκτήτες τους με τη σειρά τους να υποστηρίζουν εμάς στις δικές μας δουλειές. Ωστόσο, αυτό πρέπει να συμφέρει και οικονομικά, γιατί αλλιώς…

Διαδικτυακό «μαγαζί»
✒    Και μια σχετική ιδέα που μας έκανε εντύπωση: Γιαννιώτικο κατάστημα που εμπορεύεται είδη άθλησης άνοιξε πρόσφατα και διαδικτυακό «μαγαζί» όπου διαθέτει κάποια απ’ αυτά σε τιμές ελαφρώς φθηνότερες!

Μπαίνεις, ψωνίζεις…
✒    Μη μου πείτε ότι δεν είναι έξυπνη πρακτική αυτή! Μπαίνεις στην ιστοσελίδα του, βλέπεις τι προϊόντα έχει, συγκρίνεις τιμές, προσφορές και αν θες, ρίχνεις στο «καλάθι» αυτό που χρειάζεσαι.

Ευρύ πεδίο…
✒    Το πεδίο της επιχειρηματικότητας λοιπόν είναι ευρύ, οι ευκαιρίες στις μέρες μας πολλές και το Ίντερνετ ένα «εργαλείο» που αν το εκμεταλλευτεί κανείς σωστά, μπορεί να έχει σημαντικό κέρδος! Αυτό ισχύει και για τους εμπόρους…

Τοπίο στην… ομίχλη!
✒ Είμαστε εξοικειωμένοι στα Γιάννενα με την πρωινή ομίχλη, η οποία τις προηγούμενες μέρες μας επισκέφθηκε αρκετές φορές. Γι’ αυτό και συχνά μας αποκαλούν… μικρό Λονδίνο! Η φωτογραφία από την οδό Βαλαωρίτου…
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.