ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Έκανε το… χρέος του!
✒    Εντάξει, έκανε το… χρέος του απέναντι στους αθλητές μας που αγωνίστηκαν στους Ολυμπιακούς του Ρίο ο Αλέξης Τσίπρας, τώρα μπορεί να κάτσει ξανά στην αναπαυτική πολυθρόνα του γραφείου του να «ξεκουραστεί»!

Και μερικές selfies!..
✒    Τους υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με χειραψίες και χτυπήματα στους ώμους, τους είπε καλά λόγια, έβγαλε και μερικές selfies όπως αυτή που ακολουθεί με τα παιδιά της Κωπηλασίας, μεταξύ των οποίων διακρίνεται και ο Γιαννιώτης Στέφανος Ντούσκος!

«Να βρούμε τρόπο…»
✒    Κατά τα άλλα, αρκέστηκε σε κάποιες γενικές παρατηρήσεις με χαρακτηριστική την αποστροφή ότι «πρέπει να βρούμε τον τρόπο όχι μόνο να αυξήσουμε τις δαπάνες που δίνουμε για τον αθλητισμό αλλά και να καθαρίσουμε τα κυκλώματα»!

Καμία δέσμευση…
✒    Καμία δέσμευση συγκεκριμένη για τη στήριξη των ομοσπονδιών και των σωματείων μέσα απ’ τα οποία βγαίνουν όλα αυτά τα παιδιά τα οποία σηκώνουν ψηλά την Ελλάδα σε διεθνείς αγώνες και σε Ολυμπιάδες.

Καλό να στηρίζεις…
✒    Είπε κι άλλο ένα ωραίο ο πρωθυπουργός: «Πρέπει να συμβάλλουμε περισσότερο στον αθλητισμό και όχι μόνο στον πρωταθλητισμό»! Καλό είναι να στηρίζει κανείς τον μαζικό αθλητισμό, αν και αυτός έχει πάρει το δρόμο του τα τελευταία χρόνια…

Οι πρωταθλητές…
✒    Με τον πρωταθλητισμό όμως τι γίνεται; Εδώ υπάρχουν μεγάλες ανάγκες και η Πολιτεία είναι σχεδόν απούσα. Δε μπορεί να ξέρει για την παράγκα της Κορακάκη και τις παγωμένες αίθουσες όπου προπονείται ο Πετρούνιας και να βγάζει στην… απέξω τον πρωταθλητισμό.

Προτεραιότητα…
✒ Ο αθλητισμός υψηλού επιπέδου είναι που κάνει περήφανη την Ελλάδα. Άρα, απ’ αυτόν ξεκινάμε πρώτα, αν φυσικά έχουμε διάθεση να στηρίξουμε τον συγκεκριμένο τομέα, που κανονικά θα ‘πρεπε να είναι βασική προτεραιότητα της Πολιτείας, μαζί με την παιδεία φυσικά.

Τι να συγκράτησε;
✒    Πάντως, ο Αλ. Τσίπρας τα… άκουσε απ’ τα παιδιά της Ολυμπιακής αποστολής. Του είπαν τα παράπονά τους και τις απαιτήσεις τους για βελτίωση των συνθηκών προπόνησης και προετοιμασίας. Τώρα, τι συγκράτησε απ’ όλα αυτά, το μέλλον θα δείξει…

Δεν έχουν δικαιολογία!
✒    Δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Γνωρίζουν τα πενιχρά μέσα με τα οποία τα βγάζουν πέρα οι ομοσπονδίες και οι πρωταθλητές μας και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, αν θέλουν να πάμε μπροστά.

Χωρίς υπερβολές…
✒    Δε λέει κανείς να φτάσουμε ξανά στις υπερβολές παλαιότερων εποχών, εκεί λίγο πριν και λίγο μετά το 2004. Και με λιγότερα κονδύλια μπορεί να γίνει σπουδαία δουλειά στον αθλητικό τομέα. Αρκεί να υπάρξει σχέδιο και συγκεκριμένη στόχευση…
Καλό το πείσμα, αλλά…
✒    Σήμερα οι περισσότερες ομοσπονδίες… φυτοζωούν λόγω περικοπής της χρηματοδότησής τους. Χωρίς στήριξη ίσως στην επόμενη Ολυμπιάδα να είναι άφαντη η Ελλάδα. Δε μπορεί δηλαδή να ποντάρουμε στο πείσμα των πρωταθλητών και στην τσέπη των γονιών τους.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.