ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Ησυχία στα Γιάννενα!
✒    Τι ωραία ησυχία είναι αυτή που επικρατεί στα Γιάννενα τις τελευταίες ημέρες! Για τους περισσότερους από μας τους παραμένοντες είναι ένα πραγματικό δώρο. Λιγότερο βουητό στους δρόμους, λίγος κόσμος στις πλατείες και στα μαγαζιά…

Ο Μόλος κρατάει…
✒    Μόνο ο Μόλος κρατάει… γερά, αφού εκεί βρίσκουν καταφύγιο δροσιάς και οι Γιαννιώτες που δεν εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για χωριά ή θάλασσες και οι επισκέπτες της πόλης που κατεβαίνουν για βόλτα και για να πιουν το καφεδάκι τους!

Δεν είναι για θάλασσα!
✒    Κακά τα ψέματα, όμως, το πρώτο εικοσαήμερο του Αυγούστου δεν είναι να αφήνεις το σπίτι σου στην πόλη για να πας θάλασσα γιατί όλοι το ίδιο κάνουν και στα παράλια γίνεται ο κακός χαμός! Ο ένας πάνω στον άλλο…

Ο ένας πάνω στον άλλο!
✒    Δείτε, ας πούμε, την εικόνα από την κεντρική παραλία της Πάργας. Φωτογραφία που τράβηξε η στήλη πριν λίγες ημέρες. Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα! Δεν έχεις πού να πατήσεις και πώς να κολυμπήσεις με τόσο κόσμο.

Δεν είναι διακοπές…
✒ Ε, δεν είναι διακοπές αυτές, τουλάχιστον για μας, γιατί υπάρχουν άλλοι που τους αρέσει η κοσμοπλημμύρα στις παραλίες και το διασκεδάζουν! Άσε τι εξυπηρέτηση σου κάνουν σε ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες…

Από συνήθεια…
✒ Γιατί τότε όλοι φεύγουμε μαζικά την περίοδο πριν και λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο; Πιθανώς επειδή βολεύει με τις άδειες των εργαζομένων, ίσως και από συνήθεια, από… παράδοση, αφού ο Αύγουστος είναι ο κατεξοχήν μήνας των διακοπών!

Ιδανικό το χωριό!..
✒    Απ’ τους αδειούχους αυτής της εποχής την καλύτερη δουλειά κάνουν όσοι επιλέγουν να ξεκουραστούν στα χωριά τους, όπου είναι ιδανικά για διάφορους λόγους. Και δροσιά έχει και φτηνά είναι και λαμβάνουν χώρα ένα σωρό εκδηλώσεις για να περνάει κανείς την ώρα του.

Και τι δε βρίσκεις…
✒    Πανηγύρια, πεζοπορίες, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις, παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους… και τι δε βρίσκεις αυτές τις μέρες στα χωριά! Όρεξη να ‘χεις και παρέα, γιατί κι αυτή είναι απαραίτητη…

Για παραμένοντες…
✒    Όσο για τους παραμένοντες στην πόλη κι αυτοί δεν πρέπει να ‘χουν παράπονο. Υπάρχουν αρκετές επιλογές ψυχαγωγίας και χαλάρωσης, για να κυλούν λίγο πιο όμορφα οι μέρες γύρω από τον Δεκαπενταύγουστο.

Θερινές προβολές…
✒    Ας πούμε, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις, τουλάχιστον για τα βράδια της Δευτέρας, είναι οι θερινές προβολές ταινιών που κάνει το Πνευματικό Κέντρο στην αυλή του Πολυχώρου «Δημ. Χατζής». Ευτυχώς συνεχίζονται και φέτος!

Πολλοί παρακολουθούν!
✒    Μπορεί να μην συμφωνεί κανείς απόλυτα με τις επιλογές ορισμένων από τις ταινίες που προβάλλονται, όπως ας πούμε το πρόσφατο γουέστερν «Τέσσερις για το Τέξας», όμως  ως εκδήλωση δεν παύει να έχει ενδιαφέρον. Και είναι πολλοί οι Γιαννιώτες που τις παρακολουθούν!

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.