ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Αλλάζει η ζωή μας…
✒    Μια σκέψη κάναμε χθες, βλέποντας εικόνες απ’ τα ετοιμοπαράδοτα τμήματα της Ιόνιας Οδού και από την πανηγυρική διάνοιξη της σήραγγας Κλόκοβας: Θα αλλάξει η ζωή μας με τον άξονα κι αυτό δεν είναι υπερβολή!

Πώς ταξιδεύαμε…
✒    Θυμάστε πώς ταξιδεύαμε προς Θεσσαλονίκη ή ακόμα και για Ηγουμενίτσα, Πάργα, Σύβοτα πριν δοθεί στην κυκλοφορία η Εγνατία; Τι… μαρτύριο ήταν το ταξίδι απ’ την παλιά Εθνική Οδό;

Θυμάστε την Κατάρα;
✒    Θυμάστε την περίφημη σκάλα της Παραμυθιάς, την Κατάρα, τα Τέμπη; Τώρα μοιάζουν ίσως με μακρινό… όνειρο. Όμως, κάποτε ταλαιπωρούμασταν όλοι ταξιδεύοντας ατελείωτες ώρες σε δρόμους επικίνδυνους και γεμάτους στροφές.

«Ανάμνηση» η καρμανιόλα!
✒    Σε λίγο καιρό, λοιπόν, με την ολοκλήρωση της Ιόνιας, θα γλιτώσουμε και το βάσανο της παλιάς Εθνικής Ιωαννίνων – Αντιρρίου που είναι σκέτη καρμανιόλα! Το ταξίδι προς την Κεντρική Ελλάδα θα γίνει πολύ γρήγορο κι ασφαλές.

Η κοιλάδα Λούρου…
✒    Μόνο ίσως «μειονέκτημα» είναι αυτό που επισήμανε ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης κατά την προχθεσινή εκδήλωση στα Γιάννενα. Η παραμέληση της πανέμορφης κοιλάδας του Λούρου ποταμού…

Έξοδοι της Ιόνιας…
✒ Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα υπάρχουν έξοδοι της Ιόνιας προς Τέροβο και κάποιο άλλο σημείο της κοιλάδας για να σταματούν σ’ αυτήν οι ταξιδιώτες. Έτσι πιθανώς να μην έχει την τύχη άλλων περιοχών όπως η Βροσύνα που ερήμωσε με την παράδοση της Εγνατίας Οδού!

Απαιτείται σχέδιο…
✒    Βέβαια, αυτό δεν αρκεί. Απαιτείται ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο για την κοιλάδα του Λούρου που, εδώ που τα λέμε, δεν έχει να ζηλέψει τίποτε σε ομορφιά από τα Τέμπη. Κι εδώ είναι το μεγάλο «στοίχημα» για τον Δήμο Δωδώνης!

Υπάρχουν «γωνίες»!..
✒    Έγραφε πρόσφατα η στήλη ότι λείπει ένα θερινός κινηματογράφος σήμερα απ’ τα Γιάννενα και όπως μας πληροφόρησε άνθρωπος του κλάδου, χώροι και «γωνίες» που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν μια τέτοια δραστηριότητα υπάρχουν στην πόλη. Με λίγο ψάξιμο…

Έρχεται το Φεστιβάλ!
✒    Για να δούμε αν βρεθεί ένας ιδιώτης που θα αποφασίσει να κάνει κάτι τέτοιο. Ως τότε μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου (Ioannina Open Air Film Festival) που θα διεξαχθεί και φέτος στην πόλη, εκεί προς τα μέσα Ιουλίου!

Με επιλεγμένες ταινίες…
✒    Το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ περιλαμβάνει επιλεγμένες ταινίες όπως το «Ρασομόν» του Ακίρα Κουροσάβα, το Γαλλικό φιλμ «Μακριά από τους ανθρώπους» με τον Βίγκο Μόρτενσεν και το Ουγγρικό «Ο γιος του Σαούλ».

Σε ωραίους χώρους!
✒    Όσο για τους χώρους που θα φιλοξενήσουν τις προβολές του, είναι το Πάρκο Κατσάρη, η Πλατεία Μαβίλη, η Κεντρική Πλατεία και η ακρόπολη του Ιτς Καλέ στο Κάστρο! Ωραίες επιλογές και οι τρεις!..

Αξιόλογη προσπάθεια…
✒    Αν λοιπόν είστε στα Γιάννενα το διάστημα 14 με 17 Ιουλίου, κάντε τον κόπο να παρακολουθήσετε κάποια από τις προβολές του Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου. Αξίζει να στηρίξουμε τη συγκεκριμένη προσπάθεια που είναι ιδιαίτερα αξιόλογη!..

Επιβλητικό Καφωδείο…
✒ Προχωρούν οι εργασίες ανακαίνισης του λεγόμενου Καφωδείου στην οδό Ανεξαρτησίας και, καθώς το κτίριο αποκαθίσταται, αποκαλύπτεται το μέγεθος και ο εντυπωσιακός χαρακτήρας του. Η δε πρόσοψη είναι άκρως επιβλητική. Χωρίς αμφιβολία, ένα απ’ τα στολίδια της περιοχής αλλά και όλης της πόλης!

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.