ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Σαρακοστή με… παϊδάκι!
✒    Καλή Σαρακοστή! Έστω και με… παϊδάκια σαν αυτά που έτρωγαν την Καθαρά Δευτέρα στις ταβέρνες και τις ψησταριές της πόλης πολλοί Γιαννιώτες οι οποίοι είχαν βγει έξω με τις οικογένειές τους το μεσημέρι για φαγητό!
Άλλοι με ταραμά…
✒    Εντάξει, υπήρξαν και πολλοί άλλοι που την έβγαλαν παραδοσιακά. Δηλαδή με καλαμαράκια, μπακαλιάρο, σκορδαλιά και ταραμά στο πιάτο τους. Αλλά και το κρέας πήγε σύννεφο, εδώ που τα λέμε…

Δύο φορές για λαγάνα!
✒    Αυτό όμως, το να τρως κοψίδια Καθαρά Δευτέρα, είναι το λιγότερο. Εδώ ο άλλος πάει στην εκδήλωση του Δήμου για τα Κούλουμα στα «Λιθαρίτσια» και περνάει δύο και τρεις φορές απ’ την ουρά για να πάρει λαγάνα και χαλβά!

Άλλο οι φτωχοί…
✒    Δε μιλάμε για τα φτωχαδάκια και τους άπορους, γιατί αυτοί δικαιολογημένα θα το ‘καναν αυτό. Εδώ βλέπεις ανθρώπους με καλές συντάξεις και περιουσία να μη… χορταίνουν λαγάνα. Λες και αυτή κοστίζει χίλια γρόσια!

Και οι τουρίστες…
✒    Έτσι όμως ήμασταν πάντα και τώρα με την κρίση μας βγαίνει ένας ακόμα χειρότερος εαυτός. Όσο για τους τουρίστες, που ήρθαν μαζικά στα Γιάννενα το περασμένο τριήμερο, είδαμε κάτι περιπτώσεις συμπεριφοράς εντελώς απαράδεκτες…

Σε ζαχαροπλαστείο…
✒ Μπήκε, που λέτε, παρέα μεσηλίκων σε κεντρικό ζαχαροπλαστείο κι έκανε… άνω κάτω τα κορίτσια, με τις βλακείες που έλεγαν και με τις απαιτήσεις που είχαν. Σαν να ήταν αυτοί το κέντρο του κόσμου, κυριολεκτικά.

Αγενείς και με τουπέ!
✒    Αγενείς, με τουπέ… χιλίων καρδιναλίων, να λένε χαζοαστεία και να ειρωνεύονται τις έρμες τις πωλήτριες οι οποίες χαμογελούσαν αμήχανα ανεχόμενες την παρουσία τους. Δε μπορούσαν να κάνουν κι αλλιώς…

Τι επίπεδο έχουμε…
✒    Δε λέμε ότι όλοι οι τουρίστες είναι ίδιοι, όμως υπάρχουν κάτι περιπτώσεις... Και αναρωτιέται κανείς για το πόσο χαμηλό τελικά είναι το επίπεδό μας ως λαού και για το αν και τι μας έχει διδάξει η κρίση. Ταπεινότητα και μετριοφροσύνη σίγουρα όχι!

Λίγο καλύτεροι…
✒    Καλή Σαρακοστή, λοιπόν κι ας είναι και με… τσίκνα. Ας φροντίσουμε όμως όλοι την ψυχή μας. Να γίνουμε λίγο καλύτεροι ως άνθρωποι, σεβόμενοι τους γύρω μας και προσέχοντας τη συμπεριφορά μας!

Μακάρι το αέριο!..
✒    Πάμε σε κάτι άλλο τώρα. Ευρωπαϊκά κονδύλια αναζητά η Περιφέρεια Ηπείρου για διάφορα σημαντικά έργα όπως η δημιουργία υποδομών για πρόσβαση της περιοχής μας σε φυσικό αέριο. Μακάρι αυτό να γίνει, θα ήταν ό,τι καλύτερο για όλους μας…

«Επιστρέφει» το τραμ!
✒    Από την άλλη, επαναφέρει τη φιλοδοξία για δημιουργία γραμμών τραμ στα Γιάννενα, το οποίο τα στελέχη της Περιφέρειας θεωρούν βιώσιμο μέσο μεταφοράς. Στόχος είναι η δρομολόγηση γραμμής απ’ το Μόλο ως το Νοσοκομείο, με επέκταση και ως το Αεροδρόμιο.

Ανταγωνιστικά…
✒    Δεν ξέρουμε αν και πόσο θα μπορούσε να βοηθήσει το τραμ στην εξυπηρέτηση των πολιτών και την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της πόλης. Πάντως, σίγουρα θα λειτουργούσε ανταγωνιστικά προς το Αστικό ΚΤΕΛ και αυτό δε θα ‘ταν άσχημο!

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.