ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Μάρτης – γδάρτης…
✒    Να ‘τη και η άνοιξη, κατέφθασε, τουλάχιστον ημερολογιακά, αφού ο καιρός μέσα στον Μάρτη θα κάνει σίγουρα τα… τσαλιμάκια του! Γι’ αυτό και η παροιμία «Μάρτης γδάρτης». Ξέρει ο λαός τι λέει…

Αμυγδαλιές και τζάκι!
✒    Προχθές βράδυ νέο στρώμα χιονιού κάλυψε την κορυφή στο Μιτσικέλι και η θερμοκρασία έπεσε ξανά. Κάπως έτσι, δίπλα στις αμυγδαλιές που βιάστηκαν πάλι ν’ ανθίσουν, καπνίζουν οι καμινάδες απ’ τα τζάκια της πόλης.

Ανάρπαστα…
✒    Πάντως, τα «μαρτίτσια» που και φέτος πρόσφερε ο «Π.Λ.» στους αναγνώστες του έγιναν ξανά ανάρπαστα προχθές! Τα έψαχνε ο κόσμος μετά μανίας στα περίπτερα και στα γραφεία μας. Να λοιπόν που κάποιες παραδόσεις αντέχουν στον χρόνο!

Βγήκε καλά…
✒    Την βγάλαμε καλά αυτό τον χειμώνα από άποψη κρύου και το κόστος της θέρμανσης ήταν για όλους μας αρκετά χαμηλότερο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Δεν είναι και μικρό πράγμα αυτό…

Φτηνή η βενζίνη!
✒    Οι τιμές των καυσίμων έχουν πιάσει… πάτο τους τελευταίους μήνες και αυτό ευνοεί τον πολίτη από πολλές πλευρές. Η  τιμή της αμόλυβδης, ας πούμε, στα περισσότερα πρατήρια των Ιωαννίνων έχει πέσει κάτω από τα 1,30 ευρώ το λίτρο! Μεγάλη η μείωση, αναμφίβολα.

Πέρασε ένας χρόνος…
✒    Πάμε σε κάτι άλλο τώρα. Αυτές τις μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που ο Ευριπίδης Σκλιβανίτης, πρωταθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων με μεγάλες διεθνείς διακρίσεις μας είπε οριστικά «αντίο»…

Βαθιά η θλίψη…
✒    Ο αδόκητος χαμός του νέου αυτού παιδιού σκόρπισε βαθιά θλίψη σε όλους όσοι είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε και να σχετιστούμε μαζί του με οποιοδήποτε τρόπο. Πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος από τότε…

Κάποιοι τον θυμούνται!
✒    Και μπορεί εμείς, εδώ στα Γιάννενα τελικά να «ξεχάσαμε» τον αδικοχαμένο Ευριπίδη, κάποιοι άλλοι όμως τον θυμούνται ακόμα! Ο λόγος για τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια «Σύγχρονη Παιδεία» της Μυκόνου στα οποία υπηρέτησε ως δάσκαλος τους τελευταίους μήνες της ζωής του.

Αγώνας στη Μύκονο!..
✒    Σε συνεργασία λοιπόν με το Δήμο Μυκόνου το σχολείο διοργανώνει την Κυριακή 20 Μαρτίου αγώνα τρεξίματος 5 χλμ. και 1 χλμ. προς τιμήν του Ευριπίδη, που και πρωταθλητής της Κωπηλασίας υπήρξε με αναγνωρισμένη αθλητική προσφορά προς τη χώρα μας και καλός εκπαιδευτικός!

Φόρος τιμής…
✒    Σε λίγες μέρες, λοιπόν, θα πάμε στη Μύκονο κάποιες δεκάδες Γιαννιώτες, οικογένεια, συναθλητές και φίλοι του, να συμμετέχουμε σ’ αυτή την αθλητική εκδήλωση – φόρο τιμής στον Ευριπίδη. Στο δικό μας Ευριπίδη, που σκέφτηκαν να τιμήσουν οι… μακρινοί Μυκονιάτες!

Εμείς στα… τυπικά!
✒    Όσο για μας, εδώ στα Γιάννενα, προφανώς έχουμε πιο… σοβαρά πράγματα ν’ ασχολούμαστε! Κι όταν χάνουμε έναν δικό μας άνθρωπο που έχει προσφέρει στον τόπο του κάτι, έστω ελάχιστο, σε οποιονδήποτε τομέα, συνήθως βγάζουμε την… υποχρέωση με τα τυπικά!
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.