ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Η «Όαση» αποκαλύφθηκε!
Μια περιέργεια την είχαμε πολλοί Γιαννιώτες τα τελευταία δύο – τρία χρόνια για το τι «έκρυβαν» τα σιδερένια πλακάτ που είχαν στηθεί γύρω από τον χώρο της «Όασης» και να που έγινε την Δευτέρα η αποκάλυψη!
Σημείο συνάντησης…
Το κτίριο και ο περιβάλλων χώρος παρουσιάστηκαν ξανά μπροστά μας φρεσκαρισμένοι και ανανεωμένοι, έτοιμοι σχεδόν, αφού πρώτα εξοπλιστούν, να γίνουν ξανά σημείο συνάντησης των πολιτών, μικρών και μεγάλων…

Στην αρχική μορφή…
Οι παρεμβάσεις αποκατάστασης της «Όασης» δεν είναι θεαματικές. Δεν άλλαξαν πολλά. Ουσιαστικά αυτό που έγινε είναι να την επαναφέρουν στην αρχική της μορφή, αυτή που πιθανώς θα θυμούνται οι παλιότεροι Γιαννιώτες.

Θα έχει πράσινο…
Κάποιοι έμειναν ικανοποιημένοι απ’ το αποτέλεσμα. Άλλοι εξέφρασαν ενστάσεις, μιλώντας, ας πούμε, για έλλειψη αρκετού πρασίνου. Ας μη βιάζονται. Υπάρχουν μεγάλα δέντρα στον περιβάλλοντα χώρο της «Όασης», έχουν φυτευτεί και νέα, θα μπουν λουλούδια, οπότε θα αποκτήσει περισσότερο χρώμα.
Σύνδεση με την ιστορία!
Όσο για την αισθητική αξία του κτιρίου που επίσης απασχολεί πολύ κόσμο, αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Το θέμα είναι ότι αποκαταστάθηκε ένας χώρος που είναι συνδεδεμένος με την ιστορία και την πορεία αυτής εδώ της πόλης και υπήρξε τόπος συνάθροισης των Γιαννιωτών…
Λίγη υπομονή…
Η «Όαση», υπό προϋποθέσεις φυσικά, μπορεί να ξαναγίνει σημείο αναφοράς για τα Γιάννενα και κάτι τέτοιο θα είναι κέρδος για όλους μας. Αυτό όμως θα φανεί με την επαναλειτουργία της. Οπότε, υπομονή!

Πάμε ΔΗΠΕΘΕ…
Και από τα μνημειώδη κτίρια στα Γιάννενα πάμε μια βόλτα στα του ΔΗΠΕΘΕ που είναι γεγονός ότι έχει μπει ξανά τα τελευταία λίγα χρόνια σε μία «τροχιά» δημιουργικής ανάπτυξης και καλλιτεχνικής εξωστρέφειας!

Θετικά τα νέα!
Τα νέα που κατέγραψε ρεπορτάζ του «Ηπειρωτικού Αγώνα» για το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπέγραψε το Γιαννιώτικο Περιφερειακό Θέατρο με τα αντίστοιχα Κοζάνης, Καβάλας, Κομοτηνής, Βέροιας και Σερρών είναι πολύ θετικά.

Σύνδεση μέσω Εγνατίας!
Η συνεργασία μεταξύ των ΔΗΠΕΘΕ που «συνδέει» η Εγνατία Οδός σε επίπεδο παραγωγών και η ανταλλαγή πολιτιστικών δράσεων μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα καρποφόρα, ειδικά στις μέρες μας που οι αγελάδες είναι… ισχνές και οι επιχορηγήσεις έχουν «ψαλιδιστεί» σε μεγάλο βαθμό!
Μπορεί να αντλήσει…
Εξάλλου, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων μπορεί να αντλήσει πολύτιμη εμπειρία και τεχνογνωσία συνεργαζόμενο με Θέατρα που έχουν κάνει σημαντικό καλλιτεχνικό έργο στο πρόσφατο παρελθόν όπως αυτό της Κοζάνης!

Και διευθυντής…
Η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων Αλέκα Βακαλοπούλου αποκάλυψε ακόμα πως σύντομα θα γίνει προκήρυξη για την κάλυψη της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή του Θεάτρου που μένει «ορφανή» εδώ και αρκετά χρόνια…

Γνώση και όραμα…
Μακάρι να επιλεγεί ένας άνθρωπος με εμπειρία στο χώρο του θεάτρου, γνώσεις, διάθεση για δουλειά και προπαντός όραμα, που θα συμβάλλει κι αυτός από την πλευρά του στην περαιτέρω ανάπτυξη του ΔΗΠΕΘΕ. Εδώ είμαστε όμως να τον κρίνουμε…

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.