ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Προσέχεις…
✒ Όταν ονειρεύεσαι να γίνεις πρωθυπουργός, πριν συμβεί αυτό προσέχεις τι λες και τι κάνεις. Δεν ανεβαίνεις, για παράδειγμα, στα τρακτέρ των αγροτών υποσχόμενος λαγούς με πετραχήλια!

Έχουν δύναμη!
✒    Γιατί οι αγρότες έχουν και μνήμη και δύναμη. Πας να.. ακουμπήσεις κάτι που σχετίζεται με τον αγροτικό κόσμο και κατεβάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους, τους κλείνουν κι άντε να βρεις την άκρη!

Δε διδάχτηκε…
✒    Έπρεπε λοιπόν να είναι πιο προσεκτικός ο Αλέξης όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση και να έχει διδαχθεί απ’ τα παθήματα των προκατόχων του. Του Παπανδρέου (θυμάστε τα δακρυγόνα στον Πειραιά), του Σαμαρά, του Καραμανλή…

Ναι στις αλλαγές…
✒    Πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό των αγροτών, με τροποποιήσεις εισφορών κλπ.; Σαφώς! Αλλιώς δεν πρόκειται να επιβιώσει ο ΟΓΑ. Πρέπει να πληρώνουν οι αγρότες ένα δίκαιο μερίδιο σε φόρους; Εννοείται! Όπως όλοι μας.
Όταν παραμυθιάζεις…
✒ Αυτά όμως δύσκολα θα τα καταφέρει κάποιος ο οποίος πριν πάρει την εξουσία τους παραμύθιαζε με ωραία λόγια. Πώς να δεχθούν τώρα να κάνουν διάλογο μαζί του; Και χωρίς διάλογο λύση δεν πρόκειται να βρεθεί. Αδιέξοδο, λοιπόν…
Σπίτια – «φρούρια»!
✒ «Εικόνες – σοκ από τα σπίτια ‘φρούρια’ στα ελληνοαλβανικά σύνορα» ήταν ο τίτλος χθεσινού πρωτοσέλιδου ρεπορτάζ της «Kontra News», το οποίο συνοδεύεται από φωτογραφίες που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Στη μεθόριο…
✒    Απεικονίζονται σπίτια στην περιοχή του Πωγωνίου στα οποία οι ιδιοκτήτες έχουν τοποθετήσει σιδερένια κιγκλίδωμα στις πόρτες και τα παράθυρα και αγκαθωτά συρματοπλέγματα στις ταράτσες και τις αυλές για να προστατευτούν.

Για προστασία…
✒    Έχουν μετατρέψει οι περισσότεροι τα σπίτια τους σε… φυλακές και κλείνονται μέσα μπας και προστατευθούν από τη μανία των παρανόμων που δρουν σχεδόν ανεξέλεγκτα στην ελληνοαλβανική μεθόριο.
«Ξέφραγο αμπέλι»!..
✒    Τη νύχτα κλείνουν τα καφενεία και δεν κυκλοφορεί… ψυχή στους δρόμους των χωριών, ενώ οι κάτοικοι μιλώντας στο συντάκτη του ρεπορτάζ κάνουν λόγο για «ξέφραγο αμπέλι» και «σταυροδρόμι παρανομίας» λόγω της έλλειψης αστυνόμευσης!

Λογικό το σοκ!
✒    Αυτή η κατάσταση λοιπόν προκαλεί… σοκ και δέος στους πολίτες της Αθήνας, της Πελοποννήσου  ή της Κεντρικής Ελλάδας, αφού τα σύνορα είναι μακριά απ’ τα δικά τους σπίτια και στον τόπο τους έχουν την τύχη να διαθέτουν αστυνομικά τμήματα!

Ίσως συγκινηθούν…
✒    Ίσως το συγκεκριμένο δημοσίευμα να σοκάρει και κάποιους απ’ τους ιθύνοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛΑΣ που, σχεδιάζοντας το νέο «χάρτη» της, ετοιμάζονται να περιορίσουν κι άλλο την αστυνόμευση στην Κόνιτσα, το Πωγώνι, τη Θεσπρωτία!

«Χαστούκι» στο Κράτος!
✒    Μακάρι! Πάντως, οι εικόνες αυτές με τα συρματοπλέγματα στις αυλές των σπιτιών και τις σιδερένιες μπάρες στα παράθυρα είναι ένα ηχηρό «χαστούκι» προς το Κράτος μας που δεν μπορεί να προσφέρει σε ορισμένους πολίτες του ούτε τα αυτονόητα! Δηλαδή μια στοιχειώδη ασφάλεια…
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.