ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Εκεί που σε πιάνει…
✒    Κι εκεί που σε πιάνει μια… απογοήτευση απ’ την εικόνα και τη μυρωδιά της λίμνης σε ορισμένες όχθες της, καθώς μπήκαμε πια στον Σεπτέμβρη, βλέπεις κάτι που σου αναπτερώνει το ηθικό και σε κάνει να τα ξεχνάς αυτά!

Κύκνοι στη λίμνη!
✒    Μετά, λοιπόν, από πολύ καιρό είδαμε ξανά προχθές μια παρέα από κύκνους να βολτάρουν αμέριμνοι στα νερά της Παμβώτιδας! Ήταν πέντε – έξι απ’ τα αγέρωχα αυτά πουλιά…
Ποτέ δεν ξέρεις…
✒    Όχι δεν θα σας πούμε πού ακριβώς τους είδαμε, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί! Το θέμα είναι πάντως ότι η λίμνη δεν έχει μείνει «ορφανή» από κύκνους, έστω κι αν αυτοί δεν κυκλοφορούν στην Παραλίμνιο για να τους βλέπουν οι Γιαννιώτες!

Μακάρι ν’ αυξηθούν!
✒    Ας ελπίσουμε ότι οι κύκνοι θα εξακολουθήσουν να πλατσουρίζουν στα νερά της και, γιατί όχι, να αυξηθεί κάποια στιγμή ο πληθυσμός τους, ώστε να μην υστερούμε σε σχέση με τη λίμνη της Καστοριάς που είναι γεμάτη πουλιά!

Γεμάτος Σεπτέμβριος…
✒    Γεμάτος με αθλητικές διοργανώσεις είναι ο Σεπτέμβριος για την περιοχή μας και αυτό είναι καλό, γιατί σημαίνει πως δε θα πλήξουμε! Πρώτος την ερχόμενη Κυριακή έρχεται ο Νάιος Δρόμος που θα διεξαχθεί στη Δωδωναία κοιλάδα…

Έρχεται ο Νάιος!..
✒    Έχει καθιερωθεί πια και ο Νάιος ως ένας απ’ τους καλούς αγώνες δρόμου στο Νομό μας, συγκεντρώνοντας ικανοποιητικά νούμερα συμμετεχόντων. Εξάλλου, η διαδρομή του είναι εξαιρετική, με αφετηρία και τερματισμό το χώρο της αρχαίας Δωδώνης!

Γύρος και Ανάβαση…
✒ Προς τα τέλη του μήνα θα ακολουθήσει φυσικά ο 9ος Γύρος Λίμνης, ο οποίος με την χρονική μετάθεσή του κατά μία εβδομάδα πέφτει πάνω στην καθιερωμένη ποδηλατική ανάβαση του Μιτσικελίου. Κι αυτή είναι μία διοργάνωση η οποία συγκεντρώνει αθλητές από διάφορα μέρη τη Ελλάδας…
Για αθλητές επιπέδου…
✒    Καλή πρόκληση το να ανεβαίνεις στους Λιγκιάδες με ποδήλατο! Γι’ αυτό και ο συγκεκριμένος αγώνας ενδείκνυται για αθλητές επιπέδου, αφού αποτελεί ένα καλό αγωνιστικό τεστάρισμα γι’ αυτούς. Εν αναμονή λοιπόν και της Ανάβασης Μιτσικελίου…

Κρίση στο βιβλίο…
✒    Άσχημα τα νέα για τον χώρο των εκδόσεων, καθώς γίνεται όλο και πιο εμφανές πως η κρίση έχει «χτυπήσει» και το βιβλίο. Καταρχήν, λόγω των capital controls περιορίστηκαν οι πωλήσεις μέσα στο καλοκαίρι, περίοδο που παραδοσιακά αυξάνει το διάβασμα!
Χαρτί… μετρητοίς!
✒    Έπειτα οι εκδοτικοί οίκοι καλούνται να πληρώσουν μετρητοίς το χαρτί που εισάγουν για το τύπωμα βιβλίων κι αυτό αποτελεί εμπόδιο στην έκδοση νέων τίτλων. Βλέπεις, ως χώρα δεν παράγουμε ούτε καν χαρτί!

Η αγορά φυτοζωεί…
✒    Η αγορά του βιβλίου λοιπόν… φυτοζωεί και αναμένει κι αυτή την ομαλοποίηση της κατάστασης στη χώρα μας μπας κι ανακάμψει. Όσο για τα βιβλιοπωλεία, αυτά θα κινηθούν το επόμενο διάστημα χάρη στους μαθητές! Πάλι καλά, δηλαδή…

Ακόμα… καλοκαίρι!
✒ Κι αν ημερολογιακά μπήκαμε στο φθινόπωρο τι έγινε; Πρέπει υποχρεωτικά να αποχαιρετίσουμε το καλοκαίρι και τα μπάνια; Δεν είναι απαραίτητο.
Ο καιρός είναι καλός και οι εξορμήσεις στις κοντινές παραλίες συνεχίζονται για πολλούς Γιαννιώτες, ειδικά τα Σαββατοκύριακα! Άσε που τώρα έχεις και την άνεσή σου όπου και να πας (φωτό)!..
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.