ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Το τρέξιμο ανεβαίνει!
✒    Τελικά στα Γιάννενα αγαπάμε τον αθλητισμό! Ειδικά το δρομικό κίνημα έχει αναπτυχθεί εντυπωσιακά τα τελευταία τρία – τέσσερα χρόνια και συνεχίζει να ανεβαίνει όσο περνάει ο καιρός.

Μια καλή διέξοδος…
✒    Είναι μια καλή διέξοδος για όλους μας ο αθλητισμός, ειδικά το τρέξιμο, είτε χαλαρό είτε πιο έντονο, το οποίο μάλιστα δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα. Μια φόρμα ή ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια ποιος δεν τα διαθέτει!

Μιλούν οι αριθμοί…
✒    Την ερχόμενη Κυριακή θα διεξαχθεί στα Γιάννενα το τρίτο «Run Greece» και οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Πάνω από 1.800 δηλώσεις συμμετοχής στα 5 χλμ., 800 παιδιά «έκλεισαν» στη διαδρομή των 800 μ. και άλλοι 700 δρομείς στα 10 χλμ.!

Περισσότεροι από 3.000…
✒    Θα υπάρξει σίγουρα μία μικρή… διαρροή, αφού παραδοσιακά ένα 10% περίπου όσων δηλώνουν συμμετοχή δεν τρέχουν στο τέλος. Και πάλι όμως την Κυριακή θα βρεθούν στους δρόμους των Ιωαννίνων παραπάνω από 3.000 δρομείς.

Αγώνας – γιορτή…
✒    Παράλληλα, το κέντρο της πόλης θα πλημμυρίσει από θεατές που θα σπεύσουν να εμψυχώσουν και να χειροκροτήσουν όσους θα τρέξουν. Κάπως έτσι ένας αγώνας δρόμου μετατρέπεται σε μία πραγματικά μεγάλη γιορτή…

Κερδισμένη η πόλη!
✒    Απ’ την οποία γιορτή θα βγουν κερδισμένα πάνω απ’ όλα τα Γιάννενα, χάρη στην πανελλήνια προβολή που θα τους εξασφαλίσει το «Run Greece», χωρίς μάλιστα να ξοδέψουν ούτε ευρώ! Τα πλάνα του αγώνα θα μεταδοθούν παντού. Δεν είναι μικρό πράγμα αυτό…

Δε θα τρέξει…
✒    Και κάτι τελευταίο: Ο Θωμάς Μπέγκας δε θα τρέξει τελικά στο «Run Greece» όπως είχε υποσχεθεί στην συνέντευξη τύπου που είχε δοθεί με αφορμή τον αγώνα! Ο Δήμαρχος θα είναι εκτός Ιωαννίνων λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Το ΔΗΠΕΘΕ.. καρποφορεί!
✒    Πάμε και στην τέχνη τώρα! Ένα καλό λόγο δεν μπορεί να μη τον γράψει κανείς για τις προσπάθειες που κάνει το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, που υπό τη νέα Διοίκησή του έχει μπει σε πολύ «καρποφόρα» περίοδο.

Έγιναν πολλά…
✒    Η χειμερινή σεζόν ήταν πλούσια σε δραστηριότητα, η οποία, πέρα από τις παραστάσεις, έφτασε μέχρι τη διεξαγωγή σεμιναρίων θεάτρου και τις αφηγήσεις παραμυθιών για παιδιά. Έγιναν πολλά και ωραία πράγματα φέτος απ’ το ΔΗΠΕΘΕ.

Εξαιρετική ιδέα…
✒    Και τώρα, πάλι, η ιδέα να παραχωρηθεί για όλο τον Μάιο η σκηνή του «Καμπέρειου» στις ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες της πόλης είναι εξαιρετική. Θα πλημμυρίσει η αίθουσά του ηθοποιούς και θεατές, οι οποίοι θα δουν δωρεάν μερικές εξαιρετικές παραστάσεις!

Υπάρχουν ομάδες…
✒    Υπάρχουν στα Γιάννενα ερασιτεχνικές ομάδες που ανεβάζουν κατά καιρούς υψηλού επιπέδου έργα, τα οποία δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από αυτά επαγγελματικών θιάσων. Γιατί λοιπόν αυτές να μην στηριχθούν με τον οποιοδήποτε τρόπο;

Ένα μεγάλο άνοιγμα…
✒    Εξάλλου, πέρα απ’ το να ανεβάζει παραστάσεις, αυτό πρέπει να κάνει το ΔΗΠΕΘΕ. Ένα μεγάλο άνοιγμα, αγκαλιάζοντας την τοπική θεατρική δημιουργία, ενθαρρύνοντας μαθητές να ανέβουν στο «σανίδι» και προσελκύοντας το κοινό της πόλης στις αίθουσές του.

Ζωντάνεψε…
✒    Το «Καμπέρειο», το οποίο γνώρισε και εποχές παρακμής, ξαναζωντάνεψε τελευταία κι αυτό είναι ένα σημαντικό επίτευγμα της Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Αλέκας Βακαλοπούλου και των συνεργατών της στο Δ.Σ.. Ας ελπίσουμε ότι θα συνεχίσουν έτσι…

Πικ-νικ στις Πηγές Αώου!
✒ Μήπως θέλετε να πάτε για πικ - νικ στην εξοχή; Ετοιμάστε φαγητά, πάρτε το Ι.Χ. και την παρέα σας και ανεβείτε στη λίμνη Πηγών Αώου, λίγο πιο κει απ’ το Μέτσοβο! Ειδυλλιακό τοπίο, καθαρός αέρας, ηρεμία και μπόλικα λιβάδια δίπλα στη λίμνη να αράξετε! Προσοχή όμως, το ψάρεμα αυτή την εποχή απαγορεύεται!

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.