ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Παντού… γένια!
✒    Μόδα είναι, θα περάσει κι αυτή, όπως τόσες άλλες. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς! Για τις γενειάδες λέμε, που έχουν… κυριεύσει το 95% των ανδρικών μούτρων  γύρω μας. Λίγοι μείναμε «πιστοί» στο ξυραφάκι!
Παρατηρείστε…
✒    Αν κάτσεις μια μέρα στην Πλατεία Πάργης, ας πούμε και παρατηρήσεις τον ανδρικό πληθυσμό που περνάει από μπροστά σου, κυριολεκτικά θα πάθεις πλάκα. Εννιά στους δέκα, από 17 έως 60 ετών έχουν μούσι!..

Μούσι εβδομάδων…
✒    Δεν μιλάμε για τα γένια των τριών ημερών που ξέραμε και όλοι έχουμε αφήσει. Εδώ βλέπεις τρίχα... εβδομάδων να «στολίζει» το πρόσωπο μικρών και μεγάλων ανδρών. Σε μερικούς βέβαια πάει μια χαρά. Σε άλλους πάλι… όχι! Αλλά είναι μόδα, οπότε…

Όλοι οι άνδρες ίδιοι!
✒    Στο μεταξύ, με τα γένια αυτά όλοι οι άνδρες μοιάζουν ίδιοι! Αν μάλιστα τυχαίνει να είναι καμιά παρέα παιδιών που να φορούν και γυαλιά ηλίου, δεν τους ξεχωρίζεις. Είναι σα να βγήκαν τα πρόσωπά τους απ’ το ίδιο καλούπι! Πώς είναι με τους Κινέζους; Κάπως έτσι.

Θα ‘βαζαν… λουκέτο!
✒    Ευτυχώς που δεν έχουν απομείνει στον τόπο μας πολλοί από κείνους τους παλιούς μπαρμπέρηδες που έβγαζαν το μεροκάματο ξυρίζοντας τους άνδρες. Θα είχαν βάλει λουκέτο από καιρό, με την μόδα αυτή της γενειάδας…

«Καυτά» σορτσάκια!..
✒    Αφήνουμε τα αγοράκια και πάμε στα κοριτσάκια. Κι εδώ η μόδα τα’ χει κάνει… ίσιωμα φέτος, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή εξάλλου. Όλες λοιπόν οι κοπέλες αυτό το καλοκαίρι με «καυτά» σορτσάκια και… όποιος αντέξει!

Μικρές – μεγάλες…
✒    Βγείτε σήμερα το απόγευμα μια βόλτα έξω και ρίξτε μια ματιά στην αγορά, να δείτε τι κυκλοφορεί. Τζιν ή μακό σορτσάκι μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο φορούν κορίτσια και… μεγαλοκοπέλες, ασχέτως του τι πόδια ή μέση διαθέτει η καθεμία.

Θέλει προϋποθέσεις!..
✒ Η μόδα… προστάζει σορτσάκι όσο πιο κοντό γίνεται, οπότε να’ σου όλες να την ακολουθούν. Μια γυναίκα όμως για να της ταιριάζει το συγκεκριμένο ρούχο πρέπει να τηρεί ορισμένες βασικές προϋποθέσεις. Να είναι ψηλή, να έχει ωραία πόδια και ωραία περιφέρεια…

Κανείς μια συμβουλή;
✒    Οι μισές από αυτές που το φορούν δυστυχώς δεν διαθέτουν κάποιο απ’ αυτά τα «προσόντα». Οπότε, το θέαμα δεν είναι το καλύτερο δυνατό. Και καλά αυτές, ίσως να μην το καταλαβαίνουν. Οι φιλενάδες τους δεν μπορούν να τους πουν μια κουβέντα; Κακό δεν είναι, ίσα – ίσα. Πρέπει να προφυλάσσουμε όσους αγαπάμε...

Θέατρο κάθε μέρα!..
✒    Χαμός αυτές τις ημέρες στην Ε.Η.Μ. από θεατρικές παραστάσεις. Κάθε μέρα και ένας θίασος να παρουσιάζει το έργο του στο Υπαίθριο Θέατρο του λόφου Φρόντζου, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά μας καλοκαίρια.

Δύσκολη επιλογή…
✒    Έπεσαν όλες οι παραστάσεις μαζί και είναι δύσκολη υπόθεση για τους φίλους του θεάτρου να επιλέξουν σε ποια θα πάνε. Γιατί δεν μπορεί κανείς να τα παρακολουθεί όλα. Χρειάζεται γερό «πορτοφόλι» για κάτι τέτοιο…
Κρυμμένα «διαμάντια»!
✒    Πάντως, όπως δείχνει η πείρα, καλύτερες ποιοτικά δεν είναι οι δημοφιλείς κωμωδίες με τους γνωστούς ηθοποιούς, οι οποίοι συχνά καταφεύγουν στη φτηνή βωμολοχία για να βγάλουν γέλιο. Αλλού κρύβονται τα θεατρικά «διαμάντια».

Η «Ασκητική»…
✒    Μια καλή πρόταση για όσους θέλετε να δείτε θέατρο είναι η «Ασκητική» με τον συμπατριώτη μας Τάσο Νούσια στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Παίζεται αύριο στην Ε.Η.Μ.. Βαρύ το θέμα του έργου του Ν. Καζαντζάκη, αλλά δεν πάμε σε μια παράσταση μόνο για να γελάσουμε. Χρειάζεται και ο προβληματισμός.

Άλλη μια πρόταση…
✒    Η «Ωραία Κοιμωμένη» της Ξένιας Καλογεροπούλου, που παρουσιάζεται το Σάββατο, επίσης είναι μια ωραία αφορμή να ανηφορίσει κανείς στο Θέατρο της Ε.Η.Μ.. Ταλαντούχοι πρωταγωνιστές, καλό κείμενο και φυσικά χαμηλό εισιτήριο (8 ευρώ). Τι άλλο να ζητήσει κανείς!

Δροσιά με θέα…
✒ Όταν δεν βρέχει κάνει ζέστη και όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει, οι Γιαννιώτες τραβούν για την Παραλίμνιο όπου κάτω απ’ τον παχύ ίσκιο των πλατάνων βρίσκουν μπόλικη δροσιά, με θέα την Παμβώτιδα! Να, όπως το ζευγάρι της φωτογραφίας που «τσάκωσε» ο φακός της στήλης κοντά στο «Δώδεκα»! Απ’ τα πιο ωραία σημεία της πόλης αυτό…

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.