Χωρίς Υπαγόρευση

on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

.............................................ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ


Στην τελική ευθεία…

✒    Στην τελική ευθεία μπαίνει σιγά – σιγά το έργο των πεζοδρομήσεων στο εμπορικό κέντρο των Ιωαννίνων. Μεγάλη παρέμβαση αυτή που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της πόλης μας…

Έσκαψαν την Μιχ. Αγγέλου!

✒    Ήδη τα συνεργεία έφτασαν στο πιο σημαντικό ίσως κομμάτι του έργου, την οδό Μιχαήλ Αγγέλου. Το πάνω κομμάτι της που θα πεζοδρομηθεί έχει σκαφτεί εξ’ ολοκλήρου και καταλαβαίνει κανείς τι γίνεται.

«Έξωση» στα Ι.Χ.!

✒    Η Μιχ. Αγγέλου δέχονταν μέχρι να την κλείσουν την πιο πολλή κίνηση οχημάτων και πεζών. Στα Ι.Χ. έγινε «έξωση» οριστικά απ’ το τμήμα του δρόμου που πεζοδρομείται, ο οποίος θα αποδοθεί οριστικά στους πεζούς.

Κάνουν υπομονή…

✒    Όσο για τους καταστηματάρχες που είναι πολλοί στο συγκεκριμένο δρόμο, αυτοί κάνουν… υπομονή και μετρούν μέρες ώσπου να πέσει τσιμέντο για να κυκλοφορεί ο κόσμος άνετα. Πώς αλλιώς να… σταυρώσουν πελάτη!

Να κάνουν γρήγορα!

✒    Ας ελπίσουμε ότι τα συνεργεία θα προχωρήσουν γρήγορα το κομμάτι αυτό της πεζοδρόμησης, γιατί τώρα που καλοκαιριάζει είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση των μαγαζιών που λειτουργούν κατά μήκος του δρόμου.

Το κυκλοφοριακό…

✒    Το ζήτημα όμως είναι πώς θα εξελιχθεί τώρα το κυκλοφοριακό. Εδώ θα υπάρξει πρόβλημα, ήδη φαίνεται, ενώ ο Δήμος προφανώς δεν έχει ολοκληρωμένο σχεδιασμό για να… αποτραπούν τα χειρότερα.

Να είχαν προβλέψει!

✒ Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Μασσαλάς έλεγε στην TV ότι περιμένουν να δουν πώς θα διαμορφωθεί η κίνηση στους δρόμους τώρα με τις πεζοδρομήσεις, όμως δεν είναι έτσι! Έπρεπε να είχαν προβλέψει κι όχι να τρέχουν πίσω απ’ τα προβλήματα πoυ είναι σίγουρο ότι θα προκύψουν!

Ίδιες νοοτροπίες…

✒    Τελικά μερικά πράγματα δεν θ’ αλλάξουν ποτέ σ’ αυτόν εδώ τον τόπο. Δυστυχώς νοοτροπίες και συστήματα μένουν ίδια σε μια εποχή κρίσης όπως η σημερινή, που τα περιθώρια έχουν στενέψει.

Στα Νοσοκομεία…

✒    Οι παραπάνω σκέψεις με αφορμή την δημοσιοποίηση των ονομάτων που στελεχώνουν τις Διοικήσεις στα δύο Νοσοκομεία των Ιωαννίνων. Δεν μιλάμε για τους δύο διοικητές, αυτοί και η δουλειά τους κρίνεται καθημερινά.

Σχετικοί και άσχετοι!

✒    Στις νέες Διοικήσεις λοιπόν υπάρχουν στελέχη με εμπειρία στο αντικείμενο, αφού προέρχονται απ’ τον ιατρικό και νοσηλευτικό χώρο. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που η επιλογή τους δεν δικαιολογείται! Άσχετοι, μπορεί να πει κανείς…

Ο… μάγειρας χτίζει;

✒    Όταν βάζεις στην ομάδα με τους οικοδόμους που σου χτίζουν το σπίτι και… μάγειρες ή γιατρούς, πώς ο τοίχος θα βγει ίσιος, αφού οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με τη δουλειά που τους αναθέτεις; Ιδού η απορία…

Eυθύνες… αμισθί!

✒    Να διευκρινίσουμε εδώ ότι οι θέσεις στα Δ.Σ. των Νοσοκομείων είναι άμισθες. Παρόλα αυτά, οι ευθύνες των μελών τους είναι μεγάλες, αφού καλούνται να υπογράψουν αποφάσεις σημαντικές για τη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Ωστόσο, για ό,τι πάει στραβά, τη νύφη καλείται συνήθως να πληρώσει ο Διοικητής!

Χρειάζονται αλλαγές…

✒    Γιατί λοιπόν να επιδιώκει κανείς μία θέση μέλους στο Δ.Σ. ενός Νοσοκομείου, αναλαμβάνοντας υποχρεώσεις χωρίς να αμείβεται, αν δεν δουλεύει σ’ αυτό; Έλα μου ντε! Το θέμα πάντως είναι ότι το σύστημα της Δημ. Διοίκησης χρειάζεται αλλαγές που δεν γίνονται.

Καφές στον Αχέροντα…

✒ Τώρα που μπήκε το καλοκαιράκι όλο και κάποια εκδρομή κάνουν οι Γιαννιώτες για να ξεσκάσουν μετά από ένα δύσκολο χειμώνα.
Φίλος της στήλης λοιπόν βρέθηκε πρόσφατα στις πηγές του Αχέροντα και ήπιε το καφεδάκι του δίπλα στο ποτάμι. Μας έστειλε μάλιστα και σχετική φωτογραφία για να… ζηλέψουμε!
Πανέμορφη η τοποθεσία ασυζητητί…

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.