Χωρίς Υπαγόρευση

on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

.............................................ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ


Εκλογές… τέλος!

✒    Να λοιπόν που όλα τα εκλογικά τελείωσαν. Οι κάλπες έκλεισαν, τα ψηφοδέλτια μετρήθηκαν, τα παραβάν πήγαν ξανά στις αποθήκες και ποιος ξέρει πότε θα ξαναβγούν από κει…

Ας ελπίσουμε…

✒    Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε σύντομα νέες εκλογές. Η κυβέρνηση θέλει να εξαντλήσει την τετραετία, όμως μπροστά μας, τον Μάρτιο του 2015, είναι η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, οπότε, ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται!

Περί Ευρωεκλογών…

✒    Για τους Δήμους τα’ χουμε πει, σχετικά με εκείνους που επιλέξαμε να κυβερνήσουν τον τόπο μας, δεν χρειάζονται άλλα σχόλια. Ας δούμε όμως λίγο τις επιλογές μας για την Ευρωβουλή, μιας και είναι τόσο σημαντικός ο ρόλος της για την διαμόρφωση του μέλλοντός μας…

Πρώτος ο Μ. Γλέζος!

✒    Ε, λοιπόν αυτοί είμαστε, όμοιούς μας επιλέξαμε να μας εκπροσωπήσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πανελλαδικά πρώτος σε σταυρούς ήρθε ο Μανώλης Γλέζος. Τον ψήφισαν πάνω από 200.000 άνθρωποι!

Πώς θα ταξιδεύει;

✒    Ιστορική μορφή της Αριστεράς, ο άνω των 90 ετών πολιτικός ήταν φυσικό να προτιμηθεί από τόσο κόσμο. Το θέμα είναι πώς θα πηγαινοέρχεται τώρα σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο για να δουλέψει για τη χώρα μας…

Μόνο για ένα χρόνο!..

✒ Σε αεροπλάνο δεν μπαίνει ο Μ. Γλέζος λόγω προβλήματος υγείας, δεν είναι κρίμα να ταλαιπωρείται με τα ταξίδια; Πάλι καλά που, όπως ανακοίνωσε, θα παραμείνει ένα χρόνο μόνο στην Ευρωβουλή για να ασχοληθεί με τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Βγήκαν από ΣΥΡΙΖΑ…

✒    Βγήκαν, που λέτε, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ κάτι… Κατρούγκαλοι και Χρυσόγονοι και έμεινε εκτός ο νυν ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής, ο οποίος ήταν απ’ τους καλύτερους που είχε η Ελλάδα στην Ευρωβουλή…

Άλλο η συμπαράσταση…

✒    Όσο για την Κωνσταντίνα Κούνεβα, ήταν πολύ τραγικό αυτό που της συνέβη με το βιτριόλι που της έριξαν και το καταδικάζουμε όλοι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχει τα προσόντα να μας εκπροσωπήσει στην Ευρωβουλή. Άλλο η συμπαράσταση, άλλο η πολιτική και τα νομοσχέδια!

Βγαίνει ο Ζαγοράκης!..

✒    Παρόμοια η εικόνα και στη Νέα Δημοκρατία. Εκλέγεται ο Θοδωρής Ζαγοράκης λόγω της σπουδαίας διαδρομής του στα γήπεδα και μένουν εκτός υποψήφιοι όπως ο Κώστας Μουσουρούλης με προσόντα χρήσιμα στα της Ευρώπης.

Γνωστοί απ’ το «γυαλί»!

✒    Οι πολίτες ψήφισαν γνωστά πρόσωπα απ’ το «γυαλί», όπως οι δημοσιογράφοι Γιώργος Κύρτσος και Μαρία Σπυράκη (αυτή φαίνεται αξιόλογη) και άφησαν έξω τη Νίκη Τζαβέλλα και τη Ρόδη Κράτσα που υπήρξαν σοβαρές παρουσίες στην Ευρωβουλή.

Τα μάτια της Εύας…

✒    Οι ψηφοφόροι της ΕΛΙΑΣ, πάλι, προτίμησαν τα ωραία μάτια της Εύας Καϊλή (μάλλον εκλέγεται) από τις γνώσεις και την εμπειρία της Συλβάνας Ράπτη, του Νίκου Μπίστη ή του Κυριάκου Πιερραράκη.

Όπως στρώσαμε…

✒    Τέτοιους ευρωβουλευτές επιλέξαμε και σε αυτό το επίπεδο πρέπει να βάλουμε τον πήχυ των απαιτήσεών μας για τη δράση τους στη νέα Ευρωβουλή. Και να μην παραπονιόμαστε μετά, γιατί εμείς αποφασίζουμε. Κι όπως… στρώσαμε, θα κοιμηθούμε!

Με θέα στη λίμνη…

✒ Απ’ τα πιο ωραία σημεία αυτής εδώ της πόλης είναι το κάμπινγκ της Λιμνοπούλας, τώρα που καλοκαίριασε! Οι ξένοι επισκέπτες που μπαίνουν σ’ αυτό με τα τροχόσπιτά τους, απολαμβάνουν δεόντως τη θέα της λίμνης και των βουνών. Οι Έλληνες πάλι προτιμούν την άνεση του ξενοδοχείου! (Στη φωτό παρέα Γερμανών τουριστών θαυμάζει το τοπίο).

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.