Άιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Κατόπιν εορτής! 

• Αποφάσισε η κυβέρνηση δια του Υπουργού Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα να ενισχύσει τους οδηγούς Ι.Χ., που στενάζουν λόγω της αυξήσεως της τιμής των καυσίμων και θα τους ενισχύσει στο τέλος Ιουλίου και όχι αμέσως με 80 ευρώ στην ηπειρωτική Ελλάδα και με 100 ευρώ στη νησιωτική και αυτή η ενίσχυση θα γίνει ή μέσω της τραπέζης για όσους έχουν λογαριασμό στην τράπεζα, ή μέσω της πιστωτικής κάρτας. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι και τον Αύγουστο σταφύλι! Πολλοί οδηγοί είναι υπερήλικες άνω των 70 ετών και το επίσημο το κράτος αυτούς τους έχει απαλλάξει από τη χρήση καρτών. Πολλοί επίσης δεν θα το πληροφορηθούν και θα το χάσουν. Άλλοι δεν έχουν την κατάλληλη τηλεφωνική συσκευή, ώστε να την χρησιμοποιήσουν και άλλοι δεν γνωρίζουν τη χρήση της. Έτσι θα καταστήσουν κοινωνούς των στοιχείων τρίτα πρόσωπα με απρόβλεπτες συνέπειες. Και τέλος, ως τα τέλη Ιουλίου θα μεταβαίνουν στις γειτονικές χώρες για προμήθεια φθηνών καυσίμων χάνοντας το κράτος τον ανάλογο φόρο!

Περιορισμός των Υπουργείων!  

• Το σύστημα των Γάλλων πρέπει να εφαρμόσουν οι μέλλοντες να διακυβερνήσουν τη χώρα υποψήφιοι, που αδημονούν να καθίσουν στην καρέκλα του Μαξίμου. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν χαρτοφυλάκισε μόλις 17 υπουργούς σε μια χώρα 65.000.000 κατοίκων. Εμείς πάντα πρωτοπόροι σε φαυλότητα και ρουσφέτι καταφέραμε να μην σεκλετίσουμε κανέναν και τους φθάσαμε στους 50+… Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση πρέπει να εκλείψει. Δεν αρκεί να βαυκαλιζόμαστε, ότι ανήκουμε ή είμαστε Δύση. Πρέπει και ό,τι καλό υπάρχει στη Δύση να το εφαρμόζουμε, διότι ο αριθμός των 50+ είναι και δυσλειτουργικός, αφού αντίκειται και στο αρχαίο ρητό: Ουκ εν τω πολλώ το εύ! Που σημαίνει ότι ένα ποτήρι πλήρες με νερόκρασο, δεν ικανοποιεί τον πότη, όπως ένα ποτήρι μισογεμάτο, αλλά από αγνό κρασί, κρασί γιοματάρι!

 Και οι βουλευτές πολλοί είναι! 

• Η φίλη μας και σύμμαχός μας Γαλλία έχει μόλις 575 βουλευτές, ένα κράτος 6,5 φορές μεγαλύτερο από την Ψωροκώσταινα, που σημαίνει ότι εκεί επικρατεί σωφροσύνη και μέτρο. Εμείς, σε εφαρμογή του Συντάγματος, που ορίζει ότι οι βουλευτές θα είναι μεταξύ των 200 και των 300 και οι οραματιζόμενοι να καθίσουν στον θρόνο του Μαξίμου τους καθόρισαν σε 300 τον ανώτερο αριθμό που προβλέπει το Σύνταγμα. 300 όμως βουλευτές για την Ψωροκώσταινα είναι πολλοί. Είναι δυσβάστακτο το κόστος, διότι δεν είναι μόνον οι 100 είναι και οι παρατρεχάμενοι που τους περιβάλλουν, μετακλητοί, «δικά μας παιδιά» οχήματα, γραφεία και πολλά άλλα αβάνς που τους συνοδεύουν. Εμπρός, Κυριάκο, κόψε τον γόρδιο δεσμό να μείνεις στην Ιστορία ως ο πρωθυπουργός που πράγματι επινόησες το επιτελικό κράτος και που το εφάρμοσες με επιτελική ακρίβεια!..

 Διεθνές δίκαιο και τσαμπουκάς!..

• Εμείς (και μας έχουν καραφλιάσει) στηριζόμαστε στο Διεθνές Δίκαιο, Ξηράς και Θαλάσσης, ενώ οι γείτονές μας και «σύμμαχοι» εν ΝΑΤΟ στηρίζονται στον τσαμπουκά τους. Απόδειξη η οσημέραι παραβίαση των αποφάσεων του Σ.Α. των Η.Ε. για τα Βαρόσια στην Αμμόχωστο, όπου καταλαμβάνουν, κομμάτι – κομμάτι, από την περίκλειστο πόλη της Αμμοχώστου και μάλιστα το διατυμπανίζουν αυτό τους το κατόρθωμα, χωρίς εμείς να μπορούμε να εφαρμόσουμε το Διεθνές Δίκαιο. Τότε, γιατί βαυκαλιζόμαστε με το Διεθνές Δίκαιο, που δεν μπορούμε να το εφαρμόσουμε προς ίδιον όφελος και για αποκατάσταση της νομιμότητας και της εννόμου τάξεως, όταν οι Ανατολίτες γείτονες το γράφουν στα παλαιότερα των τσαρουχιών τους. Καλό το Διεθνές Δίκαιο, αν βρίσκει ανταπόκριση και από τον έτερο των αντιμαχομένων, που στην περίπτωσή μας είναι η «φίλη» μας Τουρκία!..