Άιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Απαράδεκτη συμβουλή…

• Απαράδεκτες, τουλάχιστον, πρέπει να θεωρηθούν οι δηλώσεις του Γερμανού Καγκελαρίου Σολτς, ότι «βρείτε τα»! Δηλαδή, Ελλάδα και Τουρκία να τα βρουν, διπλωματικώς σε συζητήσεις μεταξύ τους. Μα προ μηνός συζητούσαν, έπειτα από πρόσκληση του Ρετζέπη προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό να συναντηθούν στην Κωνσταντινούπολη. Όμως, προτού απομακρυνθεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός, τα τουρκικά αεροσκάφη παραβίαζαν και το FIR των Αθηνών και όλους τους κανονισμούς. Άρα δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους. Όμως, γιατί δεν έκανε την ίδια σύσταση και προς την Ουκρανία και προς την Ρωσία να τα βρουν, αλλά δύο φορές επισκέφθηκε τον Πούτιν και του υποσχόταν ότι η Ουκρανία στα προσεχή 20 με 30 χρόνια δεν εντάσσεται στο ΝΑΤΟ; Γιατί λοιπόν δεν επεσκέπτετο και τον Ρετζέπη και να του κάνει τις ίδιες συστάσεις; Ιδού η απορία!

Τραγέλαφος…

• Η λέξη τραγέλαφος είναι ελληνική επινόηση και σημαίνει μία παραφύσιν ανώμαλη κατάσταση, όπου αντί για ελάφι αντικρύζεις τράγο ή και το αντίθετο! Και την σήμερον ημέραν ερευνά ο αρμοδιοαναρμόδιος υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης, να βρει λύση στη μείωση της τιμής των καυσίμων, που έχουν καταστεί απλησίαστα. Βρήκαν τη λύση για το πετρέλαιο κίνησης και μείωσαν την τιμή στο πρατήριο, στην αντλία κατά 0,15 ευρώ, δηλαδή δέκα πέντε λεπτά. Όμως, για την βενζίνη, εκ του πονηρού κινούμενοι, καθιέρωσαν να μειώσουν την τιμή κατά 15 ευρώ το μήνα μέσω τραπεζών και με την χρήση των συγχρόνων μέσων των ηλεκτρονικών, που πολλοί δεν γνωρίζουν τον χειρισμό τους, άλλοι δεν έχουν κινητά, άλλοι δεν έχουν λογαριασμό τραπεζικό, κλπ. Κομφούζιο που λέμε. Γιατί δεν εφαρμόζουν το οριζόντιο μέσο που εφαρμόζεται στο πετρέλαιο και μάλιστα με σημαντική μείωση, ώστε να αποτραπούν μετακινήσεις προς τις γειτονικές χώρες, όπου η απλή βενζίνη πωλείται ένα ευρώ φθηνότερη, από όσο στην Ψωροκώσταινα!

Τι έγιναν τα βιβλία;

• Έκλεισαν τα σχολεία και δεν πληροφορηθήκαμε τι θα έκαναν τα σχολικά τους βιβλία οι μαθητές. Διάγουμε μία περίοδο λίαν σοβαρή και δύσκολη από απόψεως οικονομικής και όλα τα νοικοκυριά βογγούν από τα οικονομικά βάρη και το κράτος αδυνατεί να τείνει χείρα βοηθείας. Έπρεπε, λοιπόν, αυτό τούτο το κράτος, να ζητήσει από τους μαθητές στην αρχή του σχολικού έτους 2021-2022 να διατηρήσουν τα βιβλία τους σε καλή κατάσταση, ώστε να επαναχρησιμοποιηθούν για ένα και δύο σχολικά έτη. Όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε, όπως και τώρα δεν ζητήθηκε να επιστραφούν, ώστε να προωθηθούν προς ανακύκλωση, διότι και οι κατά θέρος πυρκαγιές έχουν περιορίσει τη δασοκάλυψη, ώστε από την υλοτομία των δένδρων να παρασκευάσουμε το απαραίτητο χαρτί για την εκτύπωση καινούργιων σχολικών βιβλίων προς διανομή κατά το νέο σχολικό έτος. Επιπλέον να συνηθίσουν οι μαθητές στην διαφύλαξη των σχολικών τους βιβλίων που άλλωστε είναι και δώρα και πρέπει πολύ περισσότερο να τα προσέχουμε!

Να η ευκαιρία!..

• Το δασαρχείο των Δωδεκανήσων πρόκειται να προβεί στη σφαγή αρκετών ελαφιών, γιατί ο πληθυσμός των ζώων έχει ενοχλητικά αυξηθεί. Να η ευκαιρία λοιπόν, τόσο για τον Υφυπουργό Γ. Αμυρά όσο και για την Ομοσπονδία Θήρας, όπως ζητήσουν έναν αριθμό ζώντων ζώων, όπως έκανε προ δύο ετών πάλι το Δασαρχείο Δωδεκανήσων που έδωσε σε έναν Νομό της ηπειρωτικής Ελλάδος, προκειμένου να μειώσει τον πληθυσμό, αλλά και το δασαρχείο Πάρνηθας που δώρισε 60 ελάφια στο Δασαρχείο Τρικάλων λόγω υπερπληθυσμού. Να λοιπόν η ευκαιρία να αποκτήσουμε κι εμείς ελάφια για εμπλουτισμό της πανίδας στην οροσειρά της Πίνδου και δη σ’ αυτήν την Τύμφης!