ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Τα… άτιμα τα φάρμακα!..

 • Προς Θεού δεν είναι βλασφημία αυτή για τα φάρμακα, αλλά τελευταίως, όπως έχουν παρατηρήσει αναγνώστες του «Π.Λ.» δεν αναγράφουν επί της συσκευασίας τους την τιμή, όπως άχρι τούδε. Βλέπαμε στα κουτιά των φαρμάκων να αναγράφεται η παρτίδα, η ημερομηνία λήξεως και η Λ.Τ. (λιανική τιμή) του φαρμάκου. Από τα μέσα Σεπτεμβρίου βλέπουμε μόνο την παρτίδα και την ημερομηνία λήξεως, αλλά η λιανική τιμή έκανε… φτερά. Αυτό μάλλον συμβαδίζει με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης κ. Παπαθανάση, που τόνισε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν διαμορφωθεί οι τιμές, γενικώς των προϊόντων και φυσικά και των φαρμάκων. Οπότε θα ξαναγίνουν… έν-τιμα, εντιμότατα! Εν αναμονή λοιπόν της διαμορφώσεως των τιμών των φαρμάκων, μόνο να μην είναι φαρμάκι!..

 Οι ξυλώδεις ντομάτες!..

• Υπάρχει Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με Υπουργό και Αναπληρωτή, που περιβάλλονται από στρατιά μετακλητών, ασχέτων, προφανώς και πολλούς ειδικούς στην καλλιέργεια των κηπευτικών, όπως γεωπόνοι, κλπ. Και όμως αυτή η ανάπτυξη κάπου σκοντάφτει. Π.χ., προμηθεύεται το καταναλωτικό κοινό κηπευτικά, δηλαδή ντομάτες και εντός του καρπού διαπιστώνει ίνες ξυλώδεις που τις καθιστούν ανεπιθύμητες από τους καταναλωτές! Σε τι οφείλεται αυτή η ξυλώδης ύπαρξη εντός του καρπού; Σε ακατάλληλα λιπάσματα; Σε φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται ευρέως από τους παραγωγούς; Έχουν γίνει έρευνες από το Υπ. Αγροτικής ανάπτυξης ή «δεν βαριέσαι», το γνωστό βαλκανικό σύνδρομο κυριαρχεί και σ’ αυτήν την περίπτωση;

Η ανηφόρα του χρέους!.. 

• Βλέπουμε ότι το δημόσιο χρέος παίρνει την γνωστή ανηφόρα, κάτι που θα πληρώσουν οι επόμενες γενεές. Αυτό είναι δεδομένο. Και πρέπει να γίνει συνείδηση και στους κρατούντες συμπολίτευση και αντιπολίτευση. Διότι το 2009 με χρέος 298.500.000.000 ευρώ ή 115% του ΑΕΠ κρίθηκε ότι δεν είναι βιώσιμο και οδηγηθήκαμε στην γνωστή και μη εξαιρετέα λιτότητα. Τώρα με χρέος (2019) 354.200.000.000 ευρώ και για το 2020 388.500.000.000 ευρώ του ΑΕΠ πώς είναι δυνατόν να κριθεί βιώσιμο και να συνεχίσουμε να δανειζόμαστε, με δέλεαρ το χαμηλό επιτόκιο; Ή κυοφορείται νέα λιτότητα, που αυτή τη φορά δεν θα έχουμε και τα ασημικά που διαθέταμε την πρώτη, προ 10ετίας περίπου, διότι τα διαθέσαμε τότε όλα για ρύθμιση του χρέους; Ή, ισχύει: Φάγομεν πίομεν, αύριον γάρι αποθνήσκωμεν!..

 Το κόστος των ρύπων!..

• Η Ε.Ε. αύξησε το επιβαλλόμενο κόστος των ρύπων των προερχομένων από την λειτουργία των θερμοηλεκτρικών εργοστασίων που καταναλώνουν λιγνίτη και εμείς ως χρήσιμοι ηλίθιοι βιαστήκαμε να τα κλείσουμε αυτά τα εργοστάσια, αντικαθιστώντας τον λιγνίτη με αέριο. Όμως το αέριο στοιχίζει και είναι και εισαγόμενο. Για την κάλυψη των αναγκών σε ρεύμα εισάγουμε από τα Σκόπια και την Αλβανία ρεύμα, που παράγεται από λιγνίτη, που τα φίλτρα τους είναι και πεπαλαιωμένα και άχρηστα στέλνοντας σύννεφα αιωρουμένων σωματιδίων όταν μάλιστα φυσά βοριάς προς τη χώρα μας και το ακριβοπληρώνουμε αυτό το ρεύμα! Ένας για τους Έλληνες πολιτικός με αμέριστο ενδιαφέρον δεν θα βρεθεί ή πάντα θα κάνουν τα θελήματα των εντολοδοτών τους;..