ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Χαρούμενη η Νίκη μας!

• Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως εξέφρασε τη χαρά της και την ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων, ένεκα των οποίων δεν θα λειτουργήσουν πολλά τμήματα σχολών, όπως των Αρχιτεκτόνων της Ξάνθης, της Δασολογίας Δράμας, κ.α. Και τι θα γίνουν, κα Κεραμέως, όσοι εργάζονταν σ’ αυτά τα τμήματα; Θα οδηγηθούν στην ανεργία καθηγητές, διδακτικό προσωπικό, διοικητικό προσωπικό, καθαρίστριες και λοιποί εργαζόμενοι; Και δεν αναρωτήθηκε η κα Κεραμέως, γιατί αυτή η παταγώδης αποτυχία των υποψηφίων να ανταποκριθούν στις διδακτικές απαιτήσεις των Πανεπιστημίων και να απαντήσουν στα θέματα που τέθηκαν; Αναρωτήθηκε η ΟΛΜΕ, γιατί παρατηρήθηκε αυτή η κατρακύλα των υποψηφίων μαθητών; Μήπως φταίει και ο ωχαδερφισμός των εκπαιδευτικών να μην θέλουν αξιολόγηση, οπότε η προσφορά τους να είναι ελλιπής στο διδακτικό έργο; Τις λοιπόν είναι ο φταίχτης;

Η κλιματική αλλαγή!

Ωραία καραμέλα, ξερολούκουμο, η κλιματική αλλαγή, την οποία προβάλλουν κατόπιν εορτής δημοτικοί και περιφερειακοί άρχοντες για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Λίγο πριν από τις πυρκαγιές, ρεπόρτερ ερωτά δήμαρχο της ευρύτερης περιοχής των Αθηνών ή όπως θα έλεγαν παλαιότεροι της τέως Διοικήσεως Αθηνών, γιατί δεν απομακρύνονται αυτά τα ξερόκλαδα, που αποτελούν κίνδυνο προκλήσεως πυρκαγιάς, τόνισε με περίσσεια αυταρέσκεια: «Ως Δήμος απομακρύναμε ό,τι είχε πέσει με την χειμωνιάτικη καταιγίδα, αυτά είναι των περιοίκων, που τα έβγαλαν προσφάτως»! Άρα, κατά τον δήμαρχο, οι περίοικοι τα έβγαλαν αυτοί και να τα απομακρύνουν! Αυτή η λογική των πρώτων πολιτών κάθε Δήμου είναι υπεράνω πάσης σοβαρής συζητήσεως, διότι, οι περίοικοι πληρώνουν τα δυσβάστακτα τέλη δημοτικά και άλλα για να έχουν την καθαριότητά τους και ό,τι επιβάλλεται σε μια σύγχρονη κοινωνία!

Χάθηκαν οι μάρτυρες…

• Βρε – βρε, αφανίσθηκαν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά. Είναι σαν να άνοιξε η Γη και να τους κατάπιε! Τους έβλεπε ο περαστικός σε κάθε κεντρική γωνία να κρατούν στα χέρια τους την «Σκοπιά» και άλλα έντυπα και να προσπαθούν να μυήσουν στο ιδεολόγημά τους κάποιον περαστικό που θα είχε την περιέργεια, «φύσει του ειδέναι ορέγεται άνθρωπος», όπως έφη ο Αριστοτέλης. Τι έγιναν; Γιατί άφησαν το έργο τους, το κατ’ αυτούς θεάρεστον και τους ανθρώπους απληροφόρητους για την επουράνιο βασιλεία που επαγγελόταν; Γιατί χάθηκαν, πρέπει να πληροφορηθούν, όσοι είχαν την ευτυχία (sic) να γίνουν κοινωνοί των πνευματικών τους ρήσεων, που με πολύ στόμφο και σοβαρότητα εκήρυττον στους αδημονούντες να φθάσουν το ταχύτερον δυνατόν στην αθανασία!

 

Τα ρακοκάζανα…

• Το μαργαριτάρι αυτό αλιεύθηκε από τον ηλεκτρονικό Τύπο ως διαφήμιση, όπου διαβάζουμε: «Ρακοκάζανα παντός μεγέθους και πάσης ποιότητος πωλούνται στη Βουλγαρία και στα Σκόπια». Και γεννάται το ερώτημα, εκεί σ’ αυτές τις δύο βαλκανικές χώρες τα ρακοκάζανα πωλούνται ελευθέρως, ίσως και στην Αλβανία και αλλού και η απόσταξη των προς οινοπνευματοποίηση προϊόντων γίνεται ελευθέρως; Δεν πληροφορήθηκαν οι χώρες αυτές πώς γίνεται η χρήση των ρακοκαζάνων στη χώρα της Φαιδράς Πορτοκαλέας, να εφαρμόσουν και αυτές ανάλογο καταθλιπτικό σύστημα με την αυστηρά επίβλεψη και εποπτεία της Εφορίας; Ας περιορισθούμε στα λίγα αυτά μήπως και αφυπνίσουμε τους γείτονές μας!