ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

«Νιρβάνα» των Δασαρχών!

• Φαίνεται ότι οι Δασάρχες ζουν την «νιρβάνα» τους! Αλλιώς θα ανησυχούσαν κάθε φορά με την έλευση του καλοκαιριού να ενδιαφερθούν και να υποδείξουν στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως να προβούν σε καθάρισμα των αγρών, την διάνοιξη δασικών δρόμων, αντιπυρικών ζωνών, ώστε με την πρώτη σπίθα από έκρηξη πυρκαγιάς να μπορέσουν τα πυροσβεστικά μέσα να προσεγγίσουν την εστία και να κατασβέσουν το πυρ εν τη γενέσει του. Όμως, όπως έχουμε αφουγκρασθεί από ρεπόρτερ και κατοίκους πυροπλήκτων περιοχών, σε πολλές περιπτώσεις Δασάρχες αρνήθηκαν να επιτρέψουν την διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και δασικών δρόμων, ώστε να είναι ευχερής η μετακίνηση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Όμως, είδαμε την τελευταία στιγμή, σε πολλές περιπτώσεις μετά την έναρξη των πυρκαγιών να διανοίγονται και ζώνες αντιπυρικές και δασικοί δρόμοι, κάτι που μαρτυρεί ότι δεν μπορούμε να αποβάλουμε το σύνδρομο του Επιμηθέως, αφού τον Προμηθέα τον καρφώσαμε στον Καύκασο!

Η προβολή της Αμάλ…

• Από την Χίο άρχισε η προβολή της Αμάλ, της Αφγανής πρόσφυγα, που περιφέρεται σε μορφή κούκλας τριών και μισό μέτρων, για να πληροφορηθούν οι ντόπιοι τα δεινά των προσφύγων και των μεταναστών. Αυτή την εκδήλωση την επέτρεψε η κυβέρνηση, η οποία αρνήθηκε τον εκκλησιασμό των πιστών ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Και αυτή η κούκλα περιήλθε περί τις 10 πόλεις της χώρας μας μηδέ των Αθηνών εξαιρουμένων και πλέον κινείται προς την Ευρώπη, για ενημέρωση της κοινής γνώμης. Την ίδια στιγμή δεν επετράπη η εκκλησιασμός του χριστεπωνύμου πληρώματος επ’ ευκαιρία του 15-Αυγούστου, διότι θα προέκυπτε συνωστισμός και συγχρωτισμός των πολιτών, που θα είχε ως αποτέλεσμα την διασπορά του ιού της μεταλλαγμένης μορφής του κορωνοϊού Δέλτα. Όχι, με την περιφορά της Αμάλ δεν… διασπείρεται ο ιός!

Ανόητα συνθήματα!..

• Είδαμε κι αυτό το τραγελαφικό σύνθημα στο κέντρο της Αθήνας από μια ομαδούλα ανηλίκων διαμαρτυρομένων: «Στο διάολο η οικογένεια, στο διάολο η πατρίς, να πεθάνει η Ελλάδα να ζήσουμε εμείς»! Μα πώς είναι δυνατόν άμα πεθάνει η Ελλάδα να ζήσουν αυτά τα αμούστακα; Διότι για να ζήσει κάποιος άνθρωπος πρέπει να διαβιεί εντός μιας κοινωνίας μικρής ή μεγάλης. Άμα αυτή η κοινωνία – κοινότης αφανισθεί, επόμενο είναι να αφανισθούν και αυτά τα αμούστακα αλανάκια, που παρασύρονται από διαφόρους τυχοδιώκτες της πολιτικής; Και ήταν απαράδεκτη εκτός από το χλευαστικό αυτό σύνθημα και η καταστροφή της εικόνας της Παναγίας, την οποία εκτός που πέταξαν και ποδοπάτησαν, όπως είδαμε στην τηλεόραση, την ξέσχισαν και την απέρριψαν στο έδαφος για να την ποδοπατήσουν. Θα τολμούσαν να κάνουν το ίδιο και με ένα σκίτσο του Μωάμεθ; Ή σκέφτονται τον αποκεφαλισμό τους;..

Οι Αλβανοσκοπιανοί…

• Με μπλούζες που έφεραν την ένδειξη AUTOKTON πολλοί μαθητές γυμνασίου της Αλβανοσκοπιανής κοινότητας των Σκοπίων διαμαρτυρήθηκαν μπροστά από το Υπουργείο Παιδείας των Σκοπίων, επειδή το βιβλίο της Γεωγραφίας του γυμνασίου αναγράφει ότι οι Αλβανοί δεν είναι αυτόχθονες αλλά αποτέλεσμα επιμειξιών Ρομά, Τούρκων και Κιργισίων! Αυτό δεν το αποδέχονται οι της αλβανικής μειονότητας και παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων του Υπουργείου ότι θα απαλειφθεί από το σχολικό εγχειρίδιο, παραμένει. Αποτέλεσμα αυτής της διαμαρτυρίας ήταν να ξεσχίσουν τις σελίδες αυτές του βιβλίου και να τις καύσουν μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περίπου 30 αστυνομικών, που έβλεπαν ατάραχοι αυτή την πρωτοβουλία των Αλβανοσκοπιανών μαθητών!