ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

 Ανάκριση και πρόστιμο!
• Το διαβάσαμε κι αυτό. Η πρωθυπουργός της Νορβηγίας θέλησε να γιορτάσει τα γενέθλιά της παρά τις απαγορεύσεις. Έπεσε όμως αυτή της η επιθυμία στην αντίληψη της νορβηγικής Αστυνομίας και την κάλεσαν σε ανάκριση, γιατί παρέβη τον νόμο για απαγόρευση συγχρωτισμού και συνωστισμού, ενώ τελικά πλήρωσε και πρόστιμο! Εδώ έχουμε αυτοκρατορικές αντιλήψεις. Ακόμη και υπουργοί παραβαίνουν τους νόμους που ψηφίζουν και καμία αστυνομία δεν τολμά να τους καλέσει για ανάκριση, παρότι γίνεται το «έλα να δεις» στα σάιτ και στον Τύπο, για προνομιακή παράβαση. Πότε θα γίνουμε κι εμείς Ευρώπη, να πειθαρχούν οι ταγοί μας στους νόμους που αυτοί νομοθετούν; Αστείο πράγμα!
 Ποιμένες άνευ ποιμνίων!..
• Φθάσαμε λοιπόν να έχουμε ποιμένες χωρίς ποίμνια. Ναι φίλοι αναγνώστες, είναι δυνατόν να έχουμε ποιμένες που στερούνται ποίμνια; Είναι και το διαπιστώσαμε, να τελούνται ιεροπραξίες μόνο με την παρουσία των ιερέων, των ιεροψαλτών, του νεωκόρου και δύο – τριών πιστών. Οι άλλοι πού είναι, πού βρίσκονται; Εντολή του πρωθυπουργού να παρευρίσκονται ένας πιστός σε αναλογία 25 τ.μ.! Αυτό είναι τελείως αδύνατο, όταν σε τηλεοπτικές σειρές, όπως το «στην υγειά μας ρε παιδιά», στο «DEAL», στο «Μεσημεράκι» και αλλού, παρίσταται κόσμος χωρίς περιορισμό ανά τ.μ. όπως και στις αστικές συγκοινωνίες, όπου γίνεται το «σώσαι»! Και το ανέχονται αυτό οι ποιμένες! Ας είναι καλά τα οφίτσια!
 Ποιμένες άνευ ποιμνίων!..
• Το φιλόστοργο κράτος προκήρυξε διαγωνισμό για την πρόσληψη αριθμού υπαλλήλων και καλεί τους υποψηφίους να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους μεταξύ των οποίων αιτείται και η προσκόμιση βεβαιώσεων ότι είναι τέκνα θυμάτων πολέμου ή αγωνιστών εθνικής αντιστάσεως! Είναι γνωστό ότι ο πόλεμος τελείωσε τον Οκτώβριο του 1944 (για εμάς, οπότε αποχώρησαν τα κατοχικά στρατεύματα), όπως και η εθνική αντίσταση. Δηλαδή τα θύματα περιορίστηκαν ως τον Οκτώβριο, όπως και η εθνική αντίσταση. Αν ένας μετείχε είτε στον πόλεμο είτε στην Ε.Α. ήταν από 18 ετών και άνω. Οπότε, η γονική του παραγωγή τερματίσθηκε μετά 40 χρόνια, δηλ. στα 58 με 60. Ο τελευταίος που γεννήθηκε ήταν το 1984, άρα σήμερα είναι πλέον των 35 ετών που διορίζονται στο δημόσιο. Για ποια λοιπόν θύματα πολέμου ή τέκνα αντιστασιακών κινείται αυτή η διαδικασία ή πρόκειται για παιδιά παιδιών των αντιστασιακών;
 Διακρίσεις…
• Αφουγκρασθήκαμε τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Άρτας σ. Χρ. Γκόκα να μας πληροφορεί ότι τα Πράμαντα, τα Άγναντα και άλλα χωριά των Τζουμέρκων υπάγονται διοικητικώς στο Νομό ή Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, αλλά από οικονομικής απόψεως στη ΔΥΟ Ιωαννίνων. Αυτή την ατασθαλία ζητούν τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επαγγελματίες των χωριών αυτών να ρυθμισθεί, ώστε για την ίδια υπόθεση να μην αναγκάζονται να μεταβαίνουν και στα Γιάννενα και στην Άρτα! Και ερωτάται ο καλός αυτός βουλευτής: Ο επαγγελματίας δεν είναι και κάτοικος των χωριών αυτών ή ο κάτοικος ενός εκ των χωριών αυτών δεν μπορεί να είναι και επαγγελματίας σ’ αυτά τα χωριά; Τι διάκριση είναι αυτή μεταξύ επαγγελματιών και κατοίκων!