ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Γιατί δεν ανακηρύσσουμε;

• Αφουγκράσθηκα στον ΣΚΑΙ την συζήτηση μεταξύ του καθηγητή Μάζη και του ναυάρχου Εγκολφόπουλου, για την μη ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ, όταν ακόμη και η Κύπρος έχει ανακηρύξει την δική της ΑΟΖ. Κάποια στιγμή, εν τη ρύμη του λόγου ο ναύαρχος Εγκολφόπουλος, τόνισε ότι σε συζήτηση στην ΕΡΤ η Ντόρα Μπακογιάννη και ο πρέσβης Σαββίδης, δήλωσαν ότι από το 2009 έχει κατατεθεί επιστολή στον ΟΗΕ με την οποία ανακηρύσσεται η ελληνική ΑΟΖ. Αυτό το αμφισβητεί ο καθηγητής κ. Μάζης, ο οποίος ζητά την προσκόμιση του σχετικού εγγράφου με το οποίο κατατέθηκε η σχετική ανακήρυξη, κάτι που το αγνοεί μεν ο ναύαρχος Εγκολφόπουλος και δεν προσκομίζει μήτε η κα Ντόρα ούτε ο κ. Σαββίδης και το ερώτημα αιωρείται: - Γιατί καθυστερούμε και δεν ανακηρύσσουμε την ελληνική ΑΟΖ; Προφανώς είμαστε θιασώτες του δόγματος: Ες αύριον τα σπουδαία! Οπότε η γείτων και «φίλη» και «σύμμαχος» Τουρκία εκμεταλλεύεται αυτήν την δική μας αδράνεια!

Αλόγιστη γαλαντομία… 

• Τσιμπιούνται οι αυτόχθονες Έλληνες, για να δουν αν είναι ξύπνιοι ή κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου! Και ο λόγος, η μεγάλη γαλαντομία, απλοχεριά, της Δόμνας Μιχαηλίδου, που με δική της απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στα μουλωχτά, παραμονή Πρωτοχρονιάς, παρέχονται στα λαθροπροσφυγόπουλα και λαθρομεταναστόπουλα από ηλικίας 16 ετών έως 18 τα εξής προνόμια: Ανά δύο θα διαμένουν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια πλήρως εξοπλισμένα με κουζινικά, πλυντήρια, ηλ. Υπολογιστές, τηλεοράσεις, γραμμόφωνα, θα λαμβάνουν και μηνιαίο επίδομα περί τα 520 ευρώ για προσωπικά τους έξοδα, θα επιβλέπονται από παιδοψυχολόγο, θα συνοδεύονται σε θέατρα, σε κινηματογράφους, σε ποδοσφαιρικές συναντήσεις, σε αθλητικές εκδηλώσεις ώσπου να ενηλικιωθούν! 
Αναρωτήθηκε άραγε η κα Δόμνα πώς τα βγάζουν πέρα οικογένειες αυτοχθόνων με τον κατώτατο μισθό των 380 ευρώ και αν τον έχουν κι αυτόν; Ανεμνήσθη η κα Δόμνα την μαθήτρια στο Βόλο, που καθόταν στο πεζοδρόμιο, ώστε με τη βοήθεια του δημοτικού φωτισμού να μπορεί να διαβάσει τα μαθήματά της, γιατί η ΔΕΗ της είχε κόψει το ρεύμα; Και τόσες άλλες περιπτώσεις. Ο καιρός εγγύς εστίν!..

Ελεγχόμενη στάθμευση!..

• Πριν λίγες ημέρες και στις 11.35 περίπου περνούσα από την οδό Πουτέτση, τον πεζόδρομο και με έκπληξη μεγάλη είδα να περνούν απ’ αυτή κούρσες και κουρσάκια, παρά την απαγόρευση. Από μια ματιά που έριξα διαπίστωσα ότι η Χαριλάου Τρικούπη είχε πήξει στην κυριολεξία από παντός τύπου Ι.Χ. και από τους μαγαζάτορες και από πελάτες και από καφενόβιους που πλημμυρίζουν την οδό. Ερώτημα: Αν εκείνη τη στιγμή ή κάποια άλλη ώρα έπρεπε να διέλθει είτε όχημα της Τροχαίας, είτε πυροσβεστικό όχημα, είτε του ΕΚΑΒ, όταν τα πρώτα πέντε λεπτά είναι τα πλέον κρίσιμα, πώς θα κατάφθανε στον προορισμό του; Λύση υπάρχει: Η ελεγχόμενη στάθμευση. Θέλεις κύριε να απολαύσεις τον καφέ σου εποχούμενος, να πληρώσεις τέλη στάθμευσης, όπως γίνεται στις άλλες βαλκανικές πόλεις που δεν είναι μήτε άξονες σταθερότητας, ούτε πυλώνες οικονομικής ανάπτυξης, καλή ώρα όπως εμείς, τρομάρα μας κακιά!