ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Κυριακή και ΚΚΕ…

 • Το αφουγκρασθήκαμε κι αυτό το ανέλπιστο από τα χείλη του Γ.Γ. του ΚΚΕ, ότι η κυβέρνηση του Μητσοτάκη θα καταργήσει την Κυριακάτικη αργία! Να πρόκειται για κρυφοχριστιανό ή για κουκουέδικη φλυαρία; Ίδωμεν!
Όμως η Κυριακή αργία είναι εργάσιμη, όχι δεν καταργήθηκε, από μια πληθώρα εργαζομένων: α) από τους πυροσβέστες που αν αργήσουν την Κυριακή ποιος θα σβήσει τις πυρκαγιές; β) από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, γ) από τους αστυνομικούς, από τους οδηγούς αστικών και υπεραστικών λεωφορείων, δ) από τα εστιατόρια και τις καφετέριες, ε) από τα ξενοδοχεία και μια σειρά από άλλα επαγγέλματα που δεν μπορούν να αργήσουν τις Κυριακές και τις γιορτές σ. Κουτσούμπα!

 Δολοφονήθηκε ο Πρόεδρος!

• Όπως πληροφορηθήκαμε από τον «Εχεδωρο», ο Πρόεδρος των Τσάμηδων, που ζούσε στην Ολλανδία, δολοφονήθηκε από αγνώστους, τη στιγμή που βγήκε στην εξώπορτα του σπιτιού του, προκειμένου να υποδεχθή φίλους του, που θα τον επισκέπτονταν. Αμέσως, άρχισαν οι διαρροές, ότι η δολοφονία του Φεστίμ Λάτο είναι έργο των Ελλήνων, υποβολιμαία, βεβαίως, αυτή η διαρροή, προκειμένου να αρχίσουν προγκρομικές πιέσεις προς την Ελληνική Εθνική Μειονότητα, η οποία υφίσταται όλες αυτές τις συνέπειες ασχέτως αν είναι έργο άλλων, που θα ήθελαν να ξεφορτωθούν τον Φεστίμ Λάτο, ο οποίος είναι γνωστόν, ότι δεν συμφωνούσε με τους Τσάμηδες που ζουν στην Αλβανία. Ελπίζουμε να διαψευσθούμε με τις διαρροές αυτές και να στραφεί η εξιχνίαση προς άλλες κατευθύνσεις, που είχαν λόγους να ξεφορτωθούν το Λάτο!

 Λεξιπενία…

• Αφουγκρασθήκαμε από πετυχημένο δημοσιογράφο, ότι:
-Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας έδωσε μια γεύση πώς σκέφτεται να κυβερνήσει!
Φαίνεται ότι οι σημερινοί δημοσιογράφοι παρουσιαστές και εκφωνητές των ΜΜΕ πάσχουν από λεξιπενία! Διότι άλλο πράγμα είναι η γεύση και άλλο το σκιαγράφησε το πρόγραμμά του πώς σκέφτεται να κυβερνήσει!
Αφουγκραζόμαστε να ερωτά ο/η παρουσιαστής /στρια, «πώς είναι ο καιρός εκεί»! Δηλαδή ερωτά τον ανταποκριτή στο Λονδίνο, στο Παρίσι πώς είναι ο καιρός εκεί! Πού εκεί; Ο ανταποκριτής είναι στο Λονδίνο, άρα πώς είναι ο καιρός αυτού, αυτού που βρίσκεσαι; Αφουγκράσθηκα τηλεπαρουσιάστρια: -Φεύγουμε τώρα από το Λονδίνο και πάμε στο Χογκ Κογκ: Ή για δώσ’ μας την εικόνα από τον σεισμό!
Η εικόνα δεν δίνεται αλλά περιγράφεται! Και πολλά ακόμα θα μπορούσαμε να παραθέσουμε αλλά μελλοντικά περισσότερα!
Ίσως συμβάλλει η στήλη στον εμπλουτισμό της γλώσσας των νέων δημοσιογράφων!

Λειάνσεις στη Συμφωνία…

• Κατά την συζήτηση στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη έγινε λόγος για λείανση των σημείων εκείνων της Συμφωνίας των Πρεσπών, που είναι αιχμηρές!

Και γεννάται το ερώτημα: Άιντε για τον αλυτρωτισμό μπορεί να γίνει κάποια λείανση, για τα σχολικά βιβλία, για τα εμπορικά σήματα, για την Μακεδονική γλώσσα, που και ο Ζάεφ δέχεται ότι είναι διάλεκτος των Νοτίων σλαβικών Γλωσσών, τι μπορεί να λειανθεί;
Για την εθνικότητα ποια λείανση μπορεί να γίνει; Θα θεωρηθεί Μακεδονοβουλγαρική ή Σλαβομακεδονική ή Νοτιοσλαβομακεδονική;
Τα γινόμενα ουκ απογίγνονται, αυτό έπρεπε να το γνωρίζουν οι Νεοδημοκράτες, που καμώνονταν, ότι δήθεν μου και τάχατες τόπαιζαν ότι συναινούσαν με τις Μακεδονικές Ενώσεις τόσο του Εσωτερικού όσο και του Εξωτερικού. Ήδη, οι Μακεδόνες Πτολεμαίοι, οι Μακεδόνες Δραμινοί και άλλοι όρθωσαν ανάστημα, ότι θα αντιδράσουν δυναμικά σ’ αυτές τις παλινωδίες των κυβερνώντων!