ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Η έκθεση της χώρας!..
Το αφουγκρασθήκαμε κι αυτό από την σ/σσα Όλγα Γεροβασίλη, ότι η επίσκεψη του Μητσοτάκη στη Βουκουρεστίου και στο Κολωνάκι, όπου οι κουκουλοφόροι τα έκαναν «Γης Μαδιάμ», δηλαδή λαμπόγυαλο, εκθέτει τη χώρα διεθνώς! Τόσο της κόβει, ταύτα λέγει η συμπαθής κατά τ’ άλλα Όλγα!
Μα από την οδό Βουκουρεστίου και από το Κολωνάκι περνούν καθημερινά χιλιάδες και Έλληνες και τουρίστες και φυσικά οι τουρίστες θα τα μεταφέρουν είτε με τουίτς είτε αυτοπροσώπως στην ξένη όλα όσα έγιναν στη χώρα μας και μάλιστα θα μεταδοθούν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς με κάθε λεπτομέρεια.
Αυτές οι μεταδόσεις δεν εκθέτουν τη χώρα, αλλά η επίσκεψη του Μητσοτάκη;
Μάλλον εκθέτουν τον λαοπρόβλητο σ. Αλεξάκη, που παθαίνει αλλεργία όταν επισκέπτεται μέρη και τόπους που έχουν πληγεί από πλημμύρες, πυρκαγιές, κατολισθήσεις ή κάνει ότι πάσχει από αλλεργία.
Αυτό θα ήθελε να προλάβει η σ/σσα Όλγα με τις δηλώσεις της, που αδυνατεί να προλάβει τις καταστροφές από τους γνωστούς - αγνώστους οι οποίοι έχουν την κάλυψη και της κυβερνήσεως!..
Κρυφομεταξικοί…
Ποιος θα το περίμενε να προβληθεί ο αείμνηστος Γιάννης Μεταξάς από το προεκλογικό σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ παραμονές εκλογών. Άλλοι αποδίδουν αυτήν την πρωτοβουλία σε ανιστόρητους Συριζαίους που έχουν άγνοια της Ιστορίας, άλλοι σε κρυφομεταξικό δάκτυλο που δραστηριοποιείται στα υπόγεια της Κουμουνδούρου, άλλοι σε ενεργά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν κρύβουν τα πιστεύω τους στην μεταξική θεωρία περί πατρίδος και έθνους.
Πλην όμως ξεσηκώθηκε γενική κατακραυγή για την συμπερίληψη και του Ιωάννη Μεταξά μαζί με τον Άρη και τον Αλεξάκη, που τους χωρίζει άβυσσος τόσο από απόψεως θεωρίας αλλά και πρακτικής.
Ο μεν Μεταξάς δεν βαρύνεται με δολοφονίες, όπως ο Άρης που ξεκλήρισε την Πελοπόννησο στην περίοδο της κατοχής και τον οποίο στη συνέχεια τον απεκήρυξε και το ίδιο του το κόμμα το ΚΚΕ, που με διαταγή του, απαγόρευσε στους κατοίκους της υπαίθρου να τον τροφοδοτούν με την εντολή: Μήτε ψωμί, μήτε νερό!..
«Έφυγαν από την Ελλάδα…»!
Αφουγκρασθήκαμε από τα χείλη του εξαδέλφου του λαοπρόβλητου, σ. Γιώργου Τσίπρα, ότι τόσο ο πατέρας του όσο και ο θείος του έφυγαν από την Ελλάδα στην περίοδο της χούντας! Το πώς έφυγαν δεν μας είπε! Γιατί η φυγή από την Ελλάδα εξαρτάτο από πολλούς λόγους, έπρεπε να εγκρίνει η χούντα την αναχώρησή τους, αλλά είχαν τις πλάτες του Ασλανίδη, γνωστού από την ρήση του «κάθε πόλη και στάδιο, κάθε χωριό και γήπεδο»!
Και μετά την διαβεβαίωση του Φοίβου Ιωαννίδη, ότι ο Ηρακλής Τσίπρας δεν φυλακίστηκε ούτε μία ημέρα, παρά μόνον αυτή της προηγουμένης της δίκης, αντιλαμβάνεται ο κάθε καλόπιστος πολίτης, που έζησε εκείνη την εποχή και τα γεγονότα αυτής, πώς «έφυγαν»!
Τα ζήσαμε τα γεγονότα και έχουμε πλήρη γνώμη της διαδικασίας της «φυγής»! Έφυγε και ο Γ. Παναγούλης, αλλά δεν έφθασε στον προορισμό του, κάπου στη διαδρομή χάθηκε! Αυτήν την εξήγηση της «φυγής» πρέπει να μας διευκρινίσει ο σ. Γιώργος Τσίπρας, για να μάθουν και οι νεώτεροι!