ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Ατασθαλίες, λοβιτούρες...

Με την σίτιση των μεταναστών και προσφύγων ασχολήθηκε το «Ποτάμι» και έφερε λαβράκια στην επιφάνεια. Κάτι στοιχεία που βγάζουν μάτι. Συμβάσεις που έγιναν χωρίς διαγωνισμό και πολλές φορές με αδιαφανείς αναθέσεις πολλών εκατομμυρίων, τύφλα να έχουν τα 2.800.000 ευρώ που βρέθηκαν κατατεθειμένα στο όνομα του Γιάννου (με δύο νν). Όπως σε 1.967 συμβάσεις ύψους 112.077.099 ευρώ, το 2017 έναντι 88.563.087 ευρώ το 2016 για τη σίτιση στη Λέσβο ή στην Μυτιλήνη, στην Χίο και στην Κω 30.230.400 ευρώ έναντι 27.900.000 ευρώ για συσσίτια χωρίς διαγωνισμό σε 4 εταιρίες. Το ίδιο συμβαίνει και στην Βόρειο Ελλάδα, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Γιαννιτσά, όπου και τα εθνίκια του Καρανίκα, Τσεπέλοβο, Κόνιτσα, Κατσικά κι αλλού με 594 συμβάσεις, Βέροια με 328 συμβάσεις και 8.500.000 ευρώ. 41 μόνον έγιναν με δημόσιο διαγωνισμό, δηλαδή καμία διαφάνεια στη διαχείριση των κονδυλίων για την σίτιση των μεταναστών και προσφύγων! Τα άλλα κόμματα τι κάνουν; Απολαμβάνουν τον ύπνο του Δικαίου;

Γλωσσοπλάστης ο Πάνος!

Να λοιπόν που «ουδέν κακόν αμιγές καλού»! Και εκεί που παρότι δεν είχαν εκλεγεί μήτε βουλευτές και τους προώθησε σε υπουργικούς θώκους, προέκυψαν και Μακεδοκλάστες! Είναι μία καινοφανής λέξη, που έχει τις ρίζες της στην εικονομαχία του Η’ (ογδόου) αιώνος και του πρώτου ημίσεος του Θ’ (ενάτου). Τότε που άρχισε η εικονομαχία στο Βυζάντιο λόγω της παράφρονος εκτιμήσεως των θρησκευτικών εικόνων από άτομα αμόρφωτα, ολιγομαθή, ή και άσχετα με την θρησκεία, αλλά και άτομα εκδικητικά προς τον Χριστιανισμό, που βρήκαν ευκαιρία να καταστρέψουν ιστορικές και μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας εικόνες. Παίρνοντας, λοιπόν, αφορμή από την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά των Εικονοκλαστών αυτών που κατέστρεφαν τις εικόνες, λέξη σύνθετη από την εικόνα και το ρήμα κλάω-κλω (σπάζω), εξ ου και τα αριθμητικά κλάσματα, απέδωσε το όνομα αυτό στους δικούς του που θα ψηφίσουν (Τέρενς Κουίκ και Κουντουρά και Παπαχριστόπουλος) υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών...

Συριζαϊκός ρατσισμός!..

Ξέρετε, αν αποκαλέσω κάποιον γύφτο, δηλαδή, Αιγύπτιο, τότε κινδυνεύω να συλληφθώ από την τσιμπίδα του Νόμου ως ρατσιστής! Αν, όμως, υποβάλλω αίτηση για να μου χορηγηθούν τα παρακρατηθέντα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και άδειας θέρους, όπως και όποιες άλλες κρατήσεις, όταν έχουν βρεθεί στο δρόμο επιχειρηματίες ή και έχουν αυτοκτονήσει και πολλοί υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα φυτοζωούν, αυτή η διάκριση είναι το απάγαυσμα του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς. Και να σκεφθεί ο κάθε σκεπτόμενος, αν υπάρχουν σκεπτόμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα αποδοθούν στον υπάλληλο ή συνταξιούχο πατέρα ή μητέρα του Δημοσίου στενού ή πλέριου τομέα, όταν τα παιδιά του, απολυμένα από την δουλειά τους, γιατί έκλεισε η επιχείρηση όπου εργάζονταν περιμένουν το φιλοδώρημα από τους γονείς, που έτυχε να ευνοηθούν από την μοίρα και να εργάζονται στον Δημόσιο Τομέα. Sui Generis Syrismus Ratsismus, φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί όχι και των ΑΝΕΛ!

Δημοσιογραφική λεξιπενία!

Ερωτά, λοιπόν, η τηλεπαρουσιάστρια τη μάνα του δολοφονηθέντος Κωνσταντίνου Κατσίφα: -Έχετε εικόνα τι συνέβη με το παιδί σας!..
Τι εικόνα να έχει η δυστυχισμένη μάνα από τον άδικο χαμό του γιου της; Ρώτα την, καλή μας παρουσιάστρια, αν έχει κάποια πληροφορία, κανένα νέο, τι να καταλάβει η χαροκαμένη μάνα για το παιδί της, που το έφαγαν μπαμπέσικα, οι τοποτηρητές του Ερντογάν στην Αλβανία; Και δεν μας έφθανε η σταθμαρχεία του Ράμα στην Βαλκανική ο Ερντογάν έχει και τον Ζόραν Ζάεβ. Είναι οι δύο βαλκανικοί ηγέτες που προσκλήθηκαν στα «εγκαίνια» του νέου αεροδρομίου της Κωνσταντινουπόλεως, που σημαίνει, ότι από σταθμάρχες ο Ερντογάν είναι εξασφαλισμένος, τουλάχιστον στα βόρεια σύνορά μας!
Όσον αφορά την λεξιπενία αφουγκραζόμαστε:
- Να μας μεταφέρεις την εικόνα, αντί να την περιγράψεις!
- Να πάμε στην Λάρισα στον ανταποκριτή. Να συνδεθούμε! Και πολλά άλλα ευτράπελα των τηλεπαρουσιαστών/στριών!