ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Aπωλέσθη η σ. Τασία!

Απωλέσθη η σ. Τασία Χριστοδουλοπούλου-Δρίτσα, η οποία είχε αποφανθεί, ότι όλη μέρα λιάζονται οι πρόσφυγες και οι «πρόσφυγες» όσο και οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι, χωρίς, προφανώς να την ενημερώσουν –τέτοια αγένεια πρωτοφανής- νύκτωρ ασχολούνται, καθ’ ομάδας, όπως α) ομάδα Αφγανών, β) Πακιστανών, γ) Αλγερινών, δ) ετέρα Αφγανών, ε) Μαροκινών, στ) ετέρα Πακιστανών και ζ) ομάδα Ρομά, με το ξάφρισμα των περιπατητών στου Φιλοπάππου! Βέβαια, η σ. Τασία έχει παντελώς άγνοια αυτής της δραστηριότητος των πολυποικίλων ομάδων, καθότι και η ηλικία της δεν της επιτρέπει να περιφέρεται και μάλιστα μεσονύκτιες ή και μεταμεσονύκτιες στου Φιλοπάππου ή σ’ άλλα τουριστικά μέρη όπως το Πεδίο του Άρεως, όπου η μπόχα από την φούντα και τα άλλα «μυρωδάτα» και άοσμα καθιστούν επικίνδυνη τη διέλευση γηγενών, αφού την κυριότητα στους αλλογενείς την παρεχώρησε ευγενώς στους λάθρα εισερχομένους στην απερίφρακτη χώρα μας!

Οι λιαζόμενοι...

Από την πολλή... ηλιοθεραπεία οι προστατευόμενοι λαθρομετανάστες και πρόσφυγες, αναθαρρεύουν και μόλις ο ήλιος πάει να ξεκουραστεί, εγκαταλείπουν την ηλιοθεραπεία και αρχίζουν τις ερευνητικές τους δραστηριότητες, που θα επιδράμουν και πώς. Κάπως, έτσι έγινε και με τον 25χρονο στου Φιλοπάππου, όπου με την απειλή σπασμένης μπουκάλας μπύρας, προφανώς, εξανάγκασαν τον Ν. Μουστάκα να οπισθοχωρεί, ώσπου κατεκρημνίσθηκε στο κενό από ύψος 20 μέτρων, βρίσκοντας επώδυνο θάνατο! Φυσικά η αστυνόμευση είναι πλημελλής, υπαιτιότητι της Κυβερνήσεως, διότι δεν θέλει να δείξει ότι αστυνομοκρατείται η περιοχή, η κάθε περιοχή, όμως αυτή η τακτική έχει ολέθρια αποτελέσματα για τους πολίτες που και δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν με άνεση και ασφάλεια εντός των σπιτιών τους δεν έχουν. Φυσικά, η σ. Τασία και κάθε Τασία διαθέτει αρκετή αστυνομική δύναμη για φύλαξη, γι’ αυτό και δεν έχουν καταγγελθεί περιπτώσεις να έχουν ληστευθεί πολιτικοί, μεγαλοδημοσιογράφοι, μεγαλοεπιχειρηματίες και λοιποί της ελίτ! Αρκετά αυτή η κατάσταση της ετερόκλητης τακτικής. Οι πολίτες απαιτούν ασφάλεια και στα σπίτια τους και εκτός αυτών!Από την πολλή... ηλιοθεραπεία οι προστατευόμενοι λαθρομετανάστες και πρόσφυγες, αναθαρρεύουν και μόλις ο ήλιος πάει να ξεκουραστεί, εγκαταλείπουν την ηλιοθεραπεία και αρχίζουν τις ερευνητικές τους δραστηριότητες, που θα επιδράμουν και πώς. Κάπως, έτσι έγινε και με τον 25χρονο στου Φιλοπάππου, όπου με την απειλή σπασμένης μπουκάλας μπύρας, προφανώς, εξανάγκασαν τον Ν. Μουστάκα να οπισθοχωρεί, ώσπου κατεκρημνίσθηκε στο κενό από ύψος 20 μέτρων, βρίσκοντας επώδυνο θάνατο! Φυσικά η αστυνόμευση είναι πλημελλής, υπαιτιότητι της Κυβερνήσεως, διότι δεν θέλει να δείξει ότι αστυνομοκρατείται η περιοχή, η κάθε περιοχή, όμως αυτή η τακτική έχει ολέθρια αποτελέσματα για τους πολίτες που και δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν με άνεση και ασφάλεια εντός των σπιτιών τους δεν έχουν. Φυσικά, η σ. Τασία και κάθε Τασία διαθέτει αρκετή αστυνομική δύναμη για φύλαξη, γι’ αυτό και δεν έχουν καταγγελθεί περιπτώσεις να έχουν ληστευθεί πολιτικοί, μεγαλοδημοσιογράφοι, μεγαλοεπιχειρηματίες και λοιποί της ελίτ! Αρκετά αυτή η κατάσταση της ετερόκλητης τακτικής. Οι πολίτες απαιτούν ασφάλεια και στα σπίτια τους και εκτός αυτών!

Όταν το κακό τριτώνει!

Το καλοκαίρι του 1913, επί Ελ. Βενιζέλου, η Ελλάς είχε συνασπισθεί με την Γιουγκοσλαβία εναντίον της Βουλγαρίας. Προς τόνωση αυτού του συνασπισμού ο Ελ. Βενιζέλος παρεχώρησε στην Γιουγκοσλαβία διευκολύνσεις στο διαμετακομιστικό εμπόριο της! Το 1926 ο δικτάτορας Θ. Πάγκαλος διέταξε προέλαση του Ελληνικού Στρατού στη Βουλγαρία και πυρπόλησε το Πέτριτς, αλλά εστερείτο πολεμοφοδίων, τα οποία δανείσθηκε από την Γιουγκοσλαβία και αποπλήρωσε με παραχώρηση ελευθέρας ζώνης στο λιμένα της Θεσσαλονίκης επί μία 50ετία και το κακό τρίτωσε επί λαοπροβλήτου σ. Αλεξάκη που παραχωρήσαμε όνομα Μακεδονία, γλώσσα μακεδονική και ιθαγένεια επίσης μακεδονική. Ουδείς έλαβε κάτι από τους γείτονες. Πολύ γαλαντόμοι δεν είμαστε;

Η προσφορά της εκκλησίας...

Η Εκκλησία σ’ όλη την περίοδο της οικονομικής κρίσεως, αλλά και προηγουμένως, όχι βεβαίως σ’ αυτήν την έκταση, στάθηκε στο πλευρό του χειμαζομένου λαού με την προσφορά σε καθημερινή βάση συσσιτίου σε πάνω από 500.000 άτομα στερούμενα φαγητού! Όμως, η χείρα βοηθείας της Εκκλησίας δεν περιορίσθηκε μόνον στο φαγητό και σ’ άλλα χρειώδη. Όπως πληροφορούμαστε από τον ιστότοπο «Κατάνυξις», ο μητροπολίτης Σιατίστης χορήγησε σε τρεις, προς το παρόν, οικογένειες, στέγη, σπίτια για να στεγασθούν. Δεν διευκρινίζει ο ιστότοπος, αν πρόκειται για δωρεά των οικιών ή για απλή παραχώρηση προς στέγαση σε πολύτεκνες οικογένειες, οι οποίες εστερούντο στέγης. Ό,τι όμως και αν συμβαίνει, ένα είναι γεγονός, ότι ο μητροπολίτης Παύλος αφουγκράσθηκε τον παλμό των πολυτέκνων, ως άλλοτε και ο μακαριστός Χριστόδουλος που χορήγησε επίδομα στο τρίτο τέκνο των τριτέκνων οικογενειών, κάτι που θα μπορούσαν κι άλλες μητροπόλεις να πράξουν, όταν μάλιστα το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας μας καίει, μας τσουρουφλίζει!