ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Εθνίκια - Διεθνίκια...

Σε σύγχυση βρίσκονται οι πολίτες στη χώρα του Τσιπριστάν! Αφουγκράσθηκαν από τον «στρατηγικό σύμβουλο» του σ. Αλεξάκη, ότι τα εθνίκια οραματίζονται τον Μέγα Αλέξανδρο να περπατεί στη λίμνη των Γιαννιτσών. Όμως, αυτά τα «εθνίκια» να βλέπουν τους γείτονές μας Σκοπιανούς να διαδηλώνουν κατά της «συμφωνίας» που τους παρέχει μόνον το όνομα, τη γλώσσα και την εθνικότητα, αλλά τους υποχρεώνει στο erga omnes! Αυτό δεν το θέλουν και διερωτώνται οι Νοτιομακεδόνες: Ποίοι είναι εθνίκια και ποιοί τα διεθνίκια; Οι ΒορειοΜακεδόνες που γαλουχήθηκαν με τα φληναφήματα τα κομμουνιστικά ότι είναι Μακεδόνες και διαμαρτύρονται ή οι ΝοτιοΜακεδόνες - Έλληνες που ο Αλεξάκης τους παραμυθιάζει ότι θα βγούμε κερδισμένοι γιατί θα δώσουμε αλλά και θα πάρουμε και αυτό που πήραμε, αν ζούσε η γιαγιά μου θα έλεγε:
- Πήραμε το μέσα της ελιάς (κουκούτσι) και το έξω της καρύδας (το τσιόφλι). Χαΐρ ολά (στην υγειά μας!).

Προς τι τα συγχαρητήρια;

Μετά την ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλου από τον πρωθυπουργό σ. Αλεξάκη, ο ΠτΔ συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για την συμφωνία στο Σκοπιανό. Προς τι αυτά τα συγχαρητήρια; Δώσαμε όνομα στο κράτος! Αποκαλέσαμε τη γλώσσα μακεδονική όπως και την ταυτότητα, επίσης μακεδονική! Και τι πήραμε; Ένα αμφίβολο erga omnes! Και καλά ο πρωθυπουργός είναι ανιστόρητος! Ο Π.τ.Δ. που διακρίνεται για την ευρυμάθειά του πώς τα δέχθηκε όλα αυτά; Δεν γνωρίζει ότι την εποχή του Μεγ. Αλεξάνδρου τα Σκόπια ή Σκούπα ήταν πρωτεύουσα της Δαρδανίας; Γιατί επιμένουν να γίνουν κράτος με αλλότριο όνομα; Δαρδανία μια χαρά όνομα είναι με πρωτεύουσα τα Σκόπια. Γιατί απεμπολούν την πατρογονική κληρονομιά τους; Τι λάκκο κρύβει η σκοπιανή φάβα;

Η εμμονή της σ. Βάκη...

Όταν έλαβε χώρα το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Ιανουάριο η πάντα παρούσα στα τηλεπαράθυρα σ. Φωτεινή Βάκη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πας καράφλιασε, ότι στο συλλαλητήριο κυριαρχούσαν οι ακροδεξιοί και τα φασιστικά στοιχεία, κάτι που επανέλαβε και στις 8/6/18 στον ΣΚΑΙ! Εδώ θα πρέπει να την ρωτήσουμε, για το συλλαλητήριο που έλαβε χώρα στην Κέρκυρα στις 6/6/18, όπου περί τις 4.000 Κερκυραίοι προσήλθαν και έδωσαν το παρών στο να μην δοθεί το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια. Το ερώτημα που ανακύπτει αδήριτο είναι:
- Οι συμπατριώτες της αυτοί είναι ακροδεξιοί και φασιστοειδή; Διότι όπου νάναι έρχονται οι εκλογές και πολλοί απ’ αυτούς ίσως να την είχαν ψηφίσει στις εκλογές και τις 25/1/15 και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του ‘15 αφού τότε δεν είχε ανακύψει το Σκοπιανό και δεν είχαν εκδηλωθεί. Θα την ψηφίσουν τώρα που χαρακτηρίζονται ως το αυγό του φιδιού που επωάζεται; Άβυσσος η ψυχή της σ. Βάκη!..

Άλλο η σημαία!..

Τα «Τάγματα Εφόδου» του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, όπως οι μπαχαλάκηδες στα Εξάρχεια και οι αναρχοαυτόνομοι στη Θεσσαλονίκη κάνουν ντου εναντίον της Αστυνομίας και όχι μόνον, αλλά ουδείς επιλαμβάνεται να τα εντοπίσει, ούτε ακόμη και με το κάψιμο της σημαίας στα Εξάρχεια.
Όμως για τον Μπουτάρη, και καλώς, εντοπίστηκαν οι επιδρομείς σε χρόνο ρεκόρ, που σημαίνει, αν αφεθεί η Αστυνομία να κάνει την δουλειά της θα την κάνει με κάθε λεπτομέρεια στην εντέλεια. Όταν, όμως, τηλεφωνεί ο επικεφαλής της ομάδος στα Εξάρχεια ότι καίνε την σημαία και ρωτά τι να κάνουμε; Η απάντηση είναι αποφεύγετε κάθε ενέργεια. Γιατί, προφανώς, κατά την δήλωση του Δραγασάκη, τα παιδιά είναι δικά μας, που σημαίνει ασκούνται τα Τάγματα Εφόδου του ΣΥΡΙΖΑ σε έκνομες καταστάσεις και επιθέσεις!..