ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

«Κακείνο ποιείν...»

Γνωστή η φράση: -Κακείνο ποιείν και τούτο μη αφιέναι» (Ευαγγελική ρήση)! Και ο πολυμήχανος πρωθυπουργός αυτής της δυστήνου χώρα δηλώνει και με τον σ. Μπελογιάννη και με τον Ψεκασμενοκαμμένο! Ή στην γλώσσα της πιάτσας «και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ»! Τώρα πόσο ταιριαστή είναι αυτή η αριστεροδεξιά του οιηματία και άκρως υπερηφάνου με την δήλωσή του: -Κανείς δεν είναι περισσότερο αριστερός από εμένα;
Όμως, δεν μας παρουσίασε την πηγή που έκανε αυτή του την γραδομέτρηση, ώστε να μας καραφλιάζει με στοιχεία και όχι με δικές του φρούδες διαβεβαιώσεις! Θέλουμε στοιχεία, σ. Αλεξάκη, δεν σε πιστεύουμε, γιατί πολλάκις μας απάτησες με βάση την υμετέρα αυταπάτη!
Αυτό στη γλώσσα των καθαρολόγων λέγεται κομπασμός και στη γλώσσα των μαλλιαρών ψωροϋπερηφάνεια!..

Σώφρων πρόταση...

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δ. Καμμένος σε πρότασή του προς τον σ. Γαβρόγλου Υπουργό Παιδείας κ.λπ. τονίζει, ότι αυτές οι καινές ιδέες περί εμφύλων ταυτοτήτων και θεματικών προγραμμάτων, καλό είναι να ισχύσουν στην τελευταία τάξη του Λυκείου και με πάσα επιφύλαξη. Διότι είναι δυνατόν κάποιος μουσουλμάνος γονιός να ζητήσει την εξαίρεση του παιδιού του από αυτές τις διδακτικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου, διότι η επικρατούσα Σαρία στο μουσουλμανικό κόσμο, απαγορεύει αυτή τη διδασκαλία σε μαθητές. Έτσι θα δοθεί η ευχέρεια και σε χριστιανούς γονείς να ζητήσουν την εξαίρεση των παιδιών τους και μάλιστα σε νεώτερη ηλικία από αυτή του Λυκείου. Τότε τι κάνουμε, σ. Γαβρόγλου; Γι’ αυτές τις περιπτώσεις ουδείς ανεγκέφαλος του Υπουργείου συμβούλεψε τον σ. Υπουργό για τις πιθανές δυσμενείς εξελίξεις.
Σημ.: Όλα τα έχουν μάθει οι μαθητές, οι έμφυλες ταυτότητες μας μάραναν!

Πλούσια ιχθυοπαραγωγή...

 Φίλος της στήλης που σπουδάζει στη Βουλγαρία και μας πληροφορεί πολλάκις για τα εκεί τεκταινόμενα, με την έλευσή του για τις γιορτές του Πάσχα μου έφερε έναν ψαρούκλα κυπρίνο 33 κιλά και 250 γρ. με αφθονία αυγών, γνωρίζοντας, ότι την Κυριακή των Βαΐων καταναλώνουμε ψάρια!
Αυτή του η ευγενική χειρονομία μου έφερε στο νου την αφθονία ψαριών και χελιών που είχε και η δικιά μας λίμνη, η ξακουστή άλλοτε Παμβώτις, που ανάξιοι τοπικοί άρχοντες την απονέκρωσαν, αφού την κατέστησαν αποδέκτη βοθρολυμάτων και οι καλλιεργητές προορισμό των πλεονασμάτων των λιπασμάτων που χρησιμοποιούν για τις καλλιέργειές τους! Η λίμνη αυτή έσωσε τους κατοίκους του λεκανοπεδίου και όχι μόνον στην περίοδο της Κατοχής και μετέπειτα. Και στη συνέχεια η ολική της καταστροφή προήλθε με τα έργα που έγιναν τόσο περιμετρικά, όσο και με το ανάχωμα στο Στρούνι που απέκλεισαν την ωοτοκία στα αβαθή! Αφερίμ, λοιπόν, στους αναξίους άρχοντες ταγούς αξίας πόλης, κατά την ρήση του αειμνήστου Κωνσταντίνου Καραμανλή!