ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Πότε η ανάπτυξη;

Αφουγκρασθήκαμε και καραφλιάσαμε με τη δήλωση του αμετροεπούς Υπ. Εργασίας σ. Κατρούγκαλου: «Τώρα θα γίνουν αυτές οι μειώσεις και όταν επιστρέψουμε στην ανάπτυξη, τότε θα αρχίσει σταδιακά η χορήγηση αυξήσεων σε μισθούς και σε συντάξεις!
Και για πότε προσδιορίζεται αυτή η δίκαιη ανάπτυξη, σ. Κατρούγκαλε; Γιατί για ανάπτυξη αφουγκραζόμαστε και ανάπτυξη δεν βλέπουμε. Μας θυμίζει όλη αυτή η ιλαροτραγική μυθοπλασία την λαϊκή παροιμία: «Ζήσε, Μάη μου, να φας τριφύλλι  και τον Αύγουστο σταφύλι. Αλλά ως τότε ποιος ζει και ποιος πεθαίνει!..

Τώρα οι «ρακέτες»!..

Το πετύχαμε κι αυτό, καθιστάμενοι πρωτοπόροι, δηλαδή, προοδευτικοί να απολαμβάνουν ολημερίς οι πρόσφυγες, «πρόσφυγες», μετανάστες και Λαθρομετανάστες το λιάσιμο, όπως μας είχε διαβεβαιώσει η άλλη «θείτσα» μας σ. Τασούλα Χριστοδουλοπούλου, να ασχολούνται με τις «ρακέτες» ή ρουκέτες καταστρέφοντας τα πάντα στα HOT SPOT, όχι μόνον στη Μυτιλήνη και στη Λέσβο αλλά και σ’ άλλα νησιά!.. Τι να κάνει και η αστυνομική φρουρά, όταν η δύναμή της είναι 50 άτομα για τρεις βάρδιες και πρέπει να επιβλέπουν 6.000 και 8.000 από δαύτους; Ξεχύθηκαν στο νησί αφού κατέστρεψαν την υποδομή στη Μόρια και ο σώζων εαυτον σωθείτω!..

Οι δηλώσεις...

Ο σ. Τηλετρύφων σε δηλώσεις του από τα τηλεπαράθυρα, ενημερώνει σε τακτική βάση το πόπολο, που, μετά την πόση του αμιλήτου νερού στόμα έχει και μιλιά δεν έχει. Έτσι, ο σ. Τηλετρύφων είπε και ελάλησε και αμαρτίαν ουκ έχει:
- Το εισόδημα είναι γνωστόν ότι συρρικνώθηκε, όπως και οι φόροι έχουν πολλαπλασιασθεί, αλλά έπρεπε να επιβληθούν, γιατί αυτό όριζε η Συμφωνία (διάβαζε Μνημόνιο), είπε ο σ. Τηλετρύφων! είπε και άλλα συναρπαστικά ο σ. Τηλετρύφων, και τον αφουγκράσθηκαν όλοι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛίτες και κανείς δεν του είπε:
- Πώς είναι δυνατόν να συρρικνώνεται το εισόδημα και να αυξάνονται οι φλώροι; Αυτό είναι παγκόσμια πρωτοτυπία και διεκδικεί μία θέση στο βιβλίο Γκίνες!..

Σκασιαρχείο εθνοπατρικιακό!

Οι εθνοπατρίκιοι τόβαλαν μέτι Μωαμέτι να μας ανοίξουν τα μάτια και να ζητήσουμε τη μείωση του αριθμού που ως πληρεξούσιοι μας εκπροσωπούν στο τέμενος της Δημοκρατίας. Δεν είναι μόνο η περίπτωση της άρσης της ασυλίας βουλευτών που πετυχαίνεται και με μειωμένο αριθμο παρόντων, αλλά και η επιβεβλημένη παρουσία τους, όπως στην εκδήλωση για τη μνήμη της Μικρασιατικής Καταστροφής, κατά την οποία έλαμψαν με την εκκωφαντική απουσία τους οι εθνοπατρίκιοι. Μήπως ήρθε ο καιρός για την παρακράτηση των ποσοστών που αντιστοιχούν σε κάθε απουσία από την «αποζημίωση»; - Και να μειωθεί ο αριθμός τους, μια και οι ίδιοι μας ανοίγουν τα όμματα, ότι μεγάλος είναι αυτός των 300 και 150 αρκετοί είναι! Μόλις 35 τίμησαν την εκδήλωση! Μπράβο!.