ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Δεν θα χωρούν στην αίθουσα!..

• Την σήμερον ημέραν διαφεντεύουν δύο κόμματα, το ένα αριστερό (;) και το άλλο δεξιό. Και παρά τη δέσμευση του σ. Αλεξάκη «για ένα ολιγομελές και ευέλικτο υπουργικό συμβούλιο με 20 συν/πλην έναν υπουργούς», είδαμε να στρογγυλοκάθονται στο οβάλ γραφείο του υπουργικού συμβουλίου, που έχει και το σχήμα γαλέρας, κάπου 45 και αυτό με δύο κόμματα. Σκεφτείτε τι θα δουν τα μάτια και τι θ’ ακούσουν τα αυτιά μας, αν στην μέλλουσα Κυβέρνηση, προϊον απλής και άδολης αναλογικής, συμμετέχουν τρία ή και περισσότερα κόμματα, τα οποία θα επιζητούν υπουργικούς, υφυπουργικούς θώκους αναπληρωτών και αναπληρωτών των αναπληρωτών, τότε δεν θα επαρκεί η αίθουσα του σημερινού υπουργικού συμβουλίου αλλά θα μεταφερθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

«Να πληρώνουν τους φόρους...»!

• Ξαναχτύπησε η σ. Βαγενά, τονίζοντας ότι «τα κανάλια πρέπει να πληρώνουν τους φόρους». Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που μας κούφανε με τη δήλωσή της, ότι «τετρακόσια χρόνια ζήσαμε στην τουρκική σκλαβιά, τα 100 χρόνια δεν θα μπορέσουμε να τα περάσουμε;». Εδώ να ρωτήσουμε την σ. Βαγενά: Γιατί δεν εισηγείται να πληρώνουν φόρο επί ολοκλήρου της «αποζημιώσεως» οι εθνοπατρίκιοι, οι υπουργοί, αλλά και να εξισωθεί η βουλευτική «αποζημίωση» με αυτή των Κυπρίων αδελφών μας, η οποία είναι το ήμισυ των Ελλήνων, τότε θα είχαν ισχύ τα όσα αφήνει να εξέλθουν του έρκους των οδόντων της...

Συριζανελικός ρατσισμός!

• Με την συμμετοχή του σ. Δραγασάκη, αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως, πάρθηκε απόφαση όπως τα δάνεια των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων να ελαφρυνθούν και υποστούν περικοπές, ούτως ώστε να μπορούν οι δανειολήπτες να τα αποπληρώσουν. Καμία αντίρρηση γι’ αυτή την πρωτοβουλία, αν παράλληλα το ίδιο ενδιαφέρον έδειχνε η πρώτη φορά ΑριστεροΔεξιά Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και για τον ιδιωτικό τομέα, που βολοδέρνεται με τις περικοπές στα μεροκάματα, με την ανεργία να «έχει πιάσει ταβάνι»! Και τόσο το Μαξίμου, όσο και η Κουμουνδούρου το αμέριστο ενδιαφέρον τους περιστρέφεται στον δημόσιο τομέα στενό και ευρύτερο, που γιατί να το κρύψωμεν, άλλωστε, που θα έλεγε και ο επίτιμος της ΝουΔου, δεν υπέστη τα πάνδεινα που υφίσταται ο ιδιωτικός με τα λουκέτα να πέφτουν βροχή και να μένουν ανέπαφοι περί τους 400 ανενεργοί δημόσιοι οργανισμοί που το μόνο που πετυχαίνουν είναι να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό. Αλλά εκλογές έρχονται και πρέπει ο σ. Αλεξάκης να έχει κάποιο αποκούμπι...

Ο μεγάλος απών των Τρικάλων...

• Τα Τρίκαλα, όπως και η Λαμία, τιμούν ιδιαιτέρως τον πρώτο καπετάνιο του ΕΛΑΣ Άρη, και για να μην σχολιασθεί δυσμενώς όποια παράλειψη, προσφάτως πραγματοποίησαν ειδική εκδήλωση στη μνήμη του. Και παρότι είχε γίνει γνωστή αυτή η πρωτοβουλία, απουσίασε απ’ αυτήν ο σ. Πολάκης, ο οποίος όπως είναι γνωστό έχει ανηρτημένη στο γραφείο του εντός του Βουλευτηρίου τη φωτογραφία. Και παρά τις αναφωνήσεις του τελετάρχη προς το πρόσωπό του, όπως προσέλθη για κατάθεση του στεφανιού, Πολάκης εδώ, Πολάκης εκεί, πού είναι ο Πολάκης, δεν ανευρίσκετο πουθενά!
Προφανώς, η φωτογραφία του Άρη στο γραφείο του Πολάκη είναι για τα μάτια και προπέτασμα καπνού, όπως τα πολεμικά πλοία σε περίπτωση ναυμαχίας για παραπλάνηση του εχθρού!..

Sui Generis Protectorato...

• Μας έφτυσε κατάμουτρα ο Ισπανός σοσιαλιστής Ιγκλέσια με την μπηχτή του, ότι έχουμε γίνει προτεκτοράτο. Εδώ θα πρέπει να γίνει μία διευκρίνιση ότι τα προτεκτοράτα των αποικιοκρατικών κρατών είχαν ορισμένα προνόμια, όπως η θάλασσα που τα περιέβαλε δεν ανήκε στα ψάρια, όπως στην περίπτωση τη δική, έτσι δεν μας καράφλιασε ο πρωθυπουργός σ. Αλεξάκης, ότι η θάλασσα του Αιγαίου ανήκει στα ψάρια!.. Τα προτεκτοράτα είχαν σφραγισμένα τα σύνορά τους, ενώ εμείς κατέστημε απερίφρακτος άμπελος, μπάτε σκύλοι κι αλέστε και αλεστικά μην δίνετε, ευτυχώς, που οι βόρειοι γείτονες τα έχουν σφραγίσει και μάλιστα τα παραβιάζουν οι ίδιοι, όπως συνέβη στην Ειδομένη που εισήλθαν Σκοπιανοί συνοριοφύλακες εντός ελληνικού εδάφους για να κυνηγήσουν τους μετανάστες και προσπάθησε να τα μπαλώσει ο ΠροΠο υπουργός, ότι δήθεν μου και τάχατες η συνοριογραμμή δεν είναι ακριβώς έτσι!.. Μα σύντροφε, στην οριογραμμή δεν τοποθέτησαν τα συρματοπλέγματα οι Σκοπιανοί ή έκαναν κάποια αβαρία αφήνοντας σκοπιανό έδαφος χάρισμα σ’ εμάς και σ’ αυτό κινήθηκαν.