ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Ο Τσίπρας ως γκαντέμης!..

Η διαδρομή του σ. Αλεξάκη άρχισε από την Αργεντινή, όπου η πρόεδρός της Κίρχνερ εξαφανίστηκε. Συνέχισε στη Βραζιλία όπου η πρόεδρος Ρούσεφ εκπαραθυρώθηκε. Απ’ εκεί πήγε στη Βενεζουέλα, όπου ο μεν Πρόεδρός της Τσάβες κείται εν τόπω χλοερώ... και η οικονομία της με τον Μαδούρο κομαντάτε πάει από το κακό στο χειρότερο. Κατέληξε στο Τέξας, σφηκοφωλιά του καπιταλισμού και όπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία οι Τεξανοί θέλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Άγγλων να ανεξαρτητοποιηθούν από τις ΗΠΑ. Δηλαδή, όπου πάτησε το ποδαράκι του ο σ. Αλεξάκης, χλωρό χορτάρι δεν φύτρωσε. Και στα Πατριαρχεία πήγε και αυτά δεν μόνοιασαν να παραστούν όλα στην Μεγάλη και Αγία Σύνοδο, προβάλλοντας το καθένα τις αντιρρήσεις του, που αποδεικνύεται ότι είναι περισσότερο γκαντέμης από τον κατέχοντα τα σκήπτρα επίτιμο της ΝουΔου!

Οι... χρυσοδάκτυλοι!

Να που υπάρχουν «χρυσοδάκτυλοι» παντού και αυτό, κατά κύριο λόγο οφείλεται στο γεγονός ότι προσλαμβάνονται σε καίριες θέσεις «τα δικά μας παιδιά»! Αυτό συνέβη και στη ΣΤΑ-ΣΥ ή μάλλον STASI καλύτερα των Αθηνών, δηλαδή στον Οργανισμό Συγκοινωνιών των Αθηνών, όπου ο μισός στόλος είναι παροπλισμένος λόγω ελλείψεως ανταλλακτικών και οι «χρυσοδάκτυλοι» τσέπωναν εκατομμύρια από την μη καταστροφή των αχρήστων εισιτηρίων!
Από έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε, ότι οι επιφορτισμένοι με την καταστροφή των αχρήστων εισιτηρίων αυτοί τα τοποθέτησαν και πάλι στα μηχανήματα και δήλωναν ότι κατέστρεψαν ορισμένα κιλά εισιτηρίων αντί τον πλήρη αριθμό αυτών. Αυτοί προφανώς ήσαν διπλωματούχοι απατεώνες και όχι πρωτόπειροι!..

Τα σκυλιά ουρλιάζουν!..

Δεν μπορούσε ο Κρητίκαρος σ. Π. Πολάκης να υστερήσει από τον αρχηγό του, που είχε δηλώσει προ καιρού, ότι «το καραβανι προχωρά και τα σκυλιά ουρλιάζουν». Γι’ αυτό μετά το γιουχάισμα που δέχθηκε από εκατοντάδες Κρητικούς στο νοσοκομείο Ιεράπετρας, μετά την αποχώρησή του δήλωσε:
- Δέκα ακροδεξιοί και 5 ΛΑΕδες δεν μπόρεσαν να αμαυρώσουν την επίσκεψη στο Νοσοκομείο και τα σκυλιά ουρλιάζουν!..
Μα 15 άτομα γιουχάισαν τον σ. Πολάκη; Οι υπόλοιποι 250 με 300 που ευρίσκονταν στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου τον επευφήμησαν; Μήπως οραματιζόταν ενθουσιώδη υποδοχή και δεν αντελήφθηκε τα γεγονότα;

Οι κύκνοι μας...

Με περισσή αγαλλίαση είδαν οι συμπολίτες τους δύο-τρεις κύκνους να ομορφαίνουν τη λίμνη μας με την παρουσία τους. Όμως, αν καλώς ενθυμούμαι, ο σημερινός Περιφερειάρχης και τότε Νομάρχης, είχε φέρει από το εξωτερικό 20 χήνες και 20 κύκνους για να καταστεί και η Παμβώτις εφάμιλλη της λίμνης της Καστοριάς και όχι μόνο που εκτός από κύκνους και χήνες υπάρχουν πάμπολλα άλλα υδρόβια πτηνά, πάπιες, πελεκάνοι κ.λπ. που την ομορφαίνουν. Τι απέγιναν αναρωτιούνται οι συμπολίτες μας, τα υπόλοιπα πουλιά; Υπάρχουν; Πολλαπλασιάστηκαν; Ή οι ντουφεκάδες, όπως είχε αποκαλέσει ο άλλοτε πρόεδρος των κυνηγών Θωμάς Κράβαρης τους λαθροθήρες τα εξόντωσαν; Και τι μέτρα σκέπτονται να λάβουν οι υπεύθυνοι για να προστατέψουν έστω και τα λίγα αυτά εναπομείναντα πουλιά;