ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Η γαλαντόμα Γερμανία!..
Η Γερμανία, ως «λοκομοτίβα» της Ευρώπης έχει την δυνατότητα και να λύνει και να δένει, για να μην χρησιμοποιήσω την γνωστή λαϊκή έκφραση. Έτσι, όσοι πρόσφυγες και «πρόσφυγες» καταφθάνουν σ’ αυτήν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας περί τα 1.035 ευρώ μηνιαίως; Όταν στη χώρα μας το επίδομα ανεργίας είναι περί τα 350 ευρώ και αυτό για περιορισμένο χρονικό διάστημα και στην Ιταλία του Ρέντσι τα 70 ευρώ για όσο χρόνο ο πολίτης είναι άνεργος! Αυτό δεν το βλέπουν οι οικονομολόγοι και οι οικονομολογούντες και να το θέσουν υπόψη του οιηματία πρωθυπουργού μας ή επειδή ο Αλέξης παίρνει περισσότερα από τους Κοέλιο (Πορτογαλία), Ραχόι (Ισπανία), Ρέντσι (Ιταλία), Αναστασιάδη (Κύπρο), έχει την εντύπωση ότι και οι άνεργοι παίρνουν περισσότερα από τους ανέργους των παραπάνω πρωθυπουργών;

Το άστοργο κράτος...

Το κράτος μας, το άλλοτε φιλόστοργο, επί σοσιαλιστικής κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ περιόρισε τα φιλόστοργα αισθήματά του σμικρύνοντας τις κοινωνικές του προσφορές σ’ όλο το φάσμα τους, αφού έκλεισε και πολλά ιδρύματα, όπου παιδιά εγκαταλειμμένα εύρισκαν καταφύγιο, παιδιά κάθε ηλικίας, γέροντες υπερήλικες, ασθενείς, άποροι και κατατρεγμένοι!
Όμως, το «φιλόστοργο» όχι μόνον έκλεισε αυτά τα καταφύγια των κατατρεγμένων, αλλά δεν χάνει ευκαιρία να τα λαφυραγωγήσει! Απόδειξη τρανή η επιβολή Φ.Π.Α. 23% στα γηροκομεία όπου βρίσκουν καταφύγιο οι άποροι γέροντες! Άλλη απόδειξη η επιβολή ΕΝΦΙΑ στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ύψους 65.777,85 ευρώ. Μπράβο στον Τρύφωνα!

Ευτυχώς που χιόνισε!

Με την χιονόπτωση μας πληροφόρησαν τα ΜΜΕ για διάφορες περιοχές της χώρας που καλύφθηκαν από παχύ στρώμα χιονιού, όπως π.χ. για την Ιπποκράτειο Πολιτεία, όπου υπάρχει μικρή λίμνη και στην οποία είδαμε πάπιες, χήνες, κύκνους και λοιπά υδρόβια πουλιά. Πλούσια, λοιπόν η υδροπανίδα. Και θυμηθήκαμε τη δική μας λίμνη που από την εποχή του αλήστου μνήμης Γόρη και μετέπειτα στερείται τόσο από πετούμενα όσο και από ψάρια, γιατί είχε την φαεινή ιδέα ο Γόρης να επιτρέψει την σύνδεση των βόθρων με το υποτυπώδες τότε δίκτυο όμβριων υδάτων καταστάς τη Λίμνη απέραντο βόθρο. Έκτοτε αυτή φθίνει με μαθηματική ακρίβεια...

Τι έλεγχος γίνεται;

Τις τρεις-τέσσερις τελευταίες μέρες του 2015 συνέρρευσαν να περάσουν από τα ΚΤΕΟ περί τις 350.000 οχήματα παντός τύπου για να μην τους καταλογισθεί το σχετικό πρόστιμο. Όμως, όταν ο υποφαινόμενος είχε ΙΧ πέρασε για τον πρώτο έλεγχο τρεις φορές! Την πρώτη τα καυσαέρια ήταν περισσότερα του επιτρεπτού. Την δεύτερη φορά ο μασπiές είχε φθαρεί. Και πώς εφθάρει μέσα σ’ έναν μήνα και δεν τον είχαν δει την πρώτη φορά; Ιδού η απορία! Τώρα, που πρώτιστη ανάγκη είναι μαζευτούν κάποια χρήματα στα δημόσια ταμεία, αρκούσε να περάσουν από τα ΚΤΕΟ, να καταβάλλουν το αναλογούν τέλος, να εφοδιασθούν με την βεβαίωση ελέγχου και πέραν αυτών τίπτε! Αυτά για τον αρμόδιο υπουργό Σπίρτζη, που «με πόνο ψυχής» υπέγραψε την πώληση των 14 αεροδρομίων της χώρας!..