Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΠΝΟΣ…

Τελικά, βγήκε λευκός καπνός από το «Αβαείο» (Στρατηγείο) του ΠΑΣΟΚ. Δόθηκαν στην δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών και όλοι οι υποψήφιοι ρίχτηκαν με τα μούτρα στη δουλειά, κυρίως εκείνοι που για πρώτη φορά μπαίνουν σε τέτοιο στίβο. Στο Νομό Ιωαννίνων δεν υπήρξαν εκπλήξεις, με μόνο το «κόψιμο» του Ζαρμπαλά, ο οποίος ίσως μια άλλη φορά θα είναι πιο τυχερός. Καλή δύναμη για καλό αγώνα,  ευχή της στήλης. Αν όλα πάνε καλά, ίσως μια έδρα να εξασφαλίσει το ΠΑΣΟΚ στην Ήπειρο κι αυτή θα είναι στα Ιωάννινα. Μέγιστος δημιουργός λιστών ο Β. Αργύρης!

ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ…

Ωστόσο, παράπονο στη στήλη εξέφρασε ο Δ. Δημητρίου για μη αναφορά στο όνομα του όλο το προηγούμενο διάστημα, που ήταν δεν ήταν υποψήφιος. Τώρα που οριστικοποιήθηκε η υποψηφιότητα, οι ευχές για καλή επιτυχία τον συνοδεύουν. Ελπίζουμε να είναι πιο δυνατή η εκπροσώπηση στην κεντρική πολιτική σκηνή σε σχέση με εκείνη στην Περιφέρεια Ηπείρου!

 ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ!..

Το ότι κατάφερε το ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσει συνδυασμούς σε όλη τη χώρα είναι μέγιστο επίτευγμα! Η προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί από το ΠΑΣΟΚ το επόμενο διάστημα, είναι να πάρει πίσω όλα όσα έκλεψε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Δεν αναφέρομαι στην Ξενογιαννακοπούλου, στο Θάνο Μωραΐτη και σ’ άλλα τέτοια παιδιά, αλλά στους απλούς πολίτες που πίστεψαν στο όραμα του Αντρέα!

❁ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ…

Όνειρο ήταν και πάει... Ο λόγος για την πρόταση μομφής από Τσίπρα προς κυβέρνηση και Κυριάκο Μητσοτάκη. Ήταν τέτοια η κατραπακιά που έφαγε ο Αλέξης, που το φυσάει και δεν κρυώνει!

 ■ ΟΛΑ ΑΝΑΠΟΔΑ!

Πήγε για μαλλί και τελικά του ήρθαν όλα ανάποδα. Αντί να απολογείται ο Μητσοτάκης για τις παρακολουθήσεις, βρέθηκε ο Τσίπρας απολογούμενος για το που βρήκε τα ονόματα, αφού ο Ράμμος γραπτώς ουδέποτε εκχώρησε τέτοια λίστα ονομάτων. Αντίθετα, αποδείχτηκε, ότι ο ίδιος «έδωσε» ονόματα στον Ράμμο που, όπως φαίνεται, τα είχε πάρει από σκοτεινές πηγές. 

❖ ΟΙ ΑΝΘΡΑΚΕΣ…

Κάπου εκεί την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι έκλεισε το θέμα των παρακολουθήσεων, αφού ήταν άνθρακες ο θησαυρός που ανέμεναν οι διάφοροι Πολάκηδες, οι οποίοι έχουν πολλαπλασιαστεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Όχι πως περίμενε να διασπάσει την ΝΔ, αλλά για την δημιουργία εντυπώσεων, αφού έτσι κι αλλιώς άλλα επιχειρήματα για αντιπολίτευση δεν έχει…

❁ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ…

Καλόν είναι να προετοιμάζεται ο Αλέξης για την επόμενη μετά τις εκλογές ημέρα. Τότε που θα έχουν τελειώσει όλα και η δεύτερη φορά πρωθυπουργία θα είναι όνειρο εαρινό. Ας ψάξει από τώρα τον διάδοχο, προτού του δείξουν την πόρτα εξόδου!

 ■ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ…

Δεν του έκατσε η υπόθεση «παρακολουθήσεις» με την κυβέρνηση και στράφηκε προς ΠΑΣΟΚ μεριά για να στάξει δηλητήριο η αξιωματική αντιπολίτευση. Έβαλε την Ποπάρα, που δεν θα… ήθελε ποτέ να υπηρετεί κόμματα, να καταγγείλει το ΠΑΣΟΚ για ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία με ΝΔ, επειδή κάτι τέτοιο θα αποδείκνυε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δεμένο τον Ανδρουλάκη μέσω των παρακολουθήσεων!

❖ Η ΦΩΤΙΑ…

Αυτό έφτανε να βάλει φωτιά στα τόπια του ΠΑΣΟΚ και να επιστρέψουν τέτοιες… αλήτικες σκέψεις και να απομακρύνεται κάθε πράξη συνεργασίας «προοδευτικής» κατεύθυνσης όπως θέλουν να λένε!

❁ ΟΙ ΑΡΜΟΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ...

Με τέτοια μυαλά και τέτοιες πρακτικές έχουν βάλει στο νου τους εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, να ξαναέλθουν στην εξουσία για να βάλουν τους αρμούς για τα καλά στο χέρι που ήταν το παράπονό τους. Όμως, απ’ ότι αποδεικνύεται, κάποιους αρμούς τους κράτησαν για τα καλά και μέσω αυτών κάνουν τον καμπόσο την σήμερον ημέρα. 

■ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ…

Κάτι τέτοιους αρμούς είχαν φροντίσει να τους ελέγχουν με τους διορισμούς που είχαν κάνει σε ΕΥΠ, και ΜΚΟ που διακινούν πληροφορίες και λαθραίους πλουτίζοντας. Τέτοιες ΜΚΟ ήταν εκείνες που ανακάλυπταν την «νεκρή» Μαρία στον Έβρο και που ήταν στελέχη της κυρίας Τασίας, η οποία από την μια μεριά τους άνοιγε τα σύνορα να έλθουν κι αφού τους έλιαζε για κάμποσες μέρες στην Ομόνοια, μετά τους εξαφάνιζε!

❖ ΣΤΗΝ ΑΡΕΝΑ!

Όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα θα κυνηγούν το σύστημα Τσίπρα που δεν πρόκειται να ξαναδεί μέρα άσπρη. Ο ίδιος φρόντισε να ρίξει στην αρένα τους Τζανακόπουλους-Πολάκηδες και όλο εκείνο το ΠΑΣΟΚομάνι που άλλαξε στάνη το 2015 πηδώντας από το μαντρί…

❁ ΟΙ ΠΙΤΕΣ…

Πέρασε ένας μήνας από τότε που αλλάξαμε χρονιά και το έθιμο της κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας θα συνεχιστεί μέχρι τις απόκριες. Το έθιμο τηρείται από πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς, συλλόγους και σωματεία. Εφέτος το έθιμο τηρείται σε μεγάλο βαθμό, καθότι εκλογές εθνικές και αυτοδιοικητικές. Πάσης φύσεως υποψήφιοι κόβουν πίτες και όλα για μια φωτογραφία στο διαδίκτυο, λέγοντας «ήμουν και εγώ εκεί»!...

■ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ… 

Σε μια τέτοια «πίτα» βρέθηκε ο υπογράφων στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας όπου ο διαχρονικός πρόεδρος φίλος Αλέκος Πάσχος έκοψε την πίτα κάνοντας απολογισμό τριετίας, καθότι τα προηγούμενα χρόνια λόγω κορωνοϊού δεν έγινε κάτι τέτοιο. Εκείνο που είχε σημασία είναι ότι το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας έχει να παρουσιάσει πλούσιο έργο με ή όχι κόψιμο πίτας. Το έργο μιλάει από μόνο του και η παρουσία του Αλέκου Πάσχου στο τιμόνι για πολλές θητείες το αποδεικνύει!

❖ Η ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ… 

Εκεί, σ’ αυτή την εκδήλωση, παραφωνία ήταν ο βουλευτής Θεσπρωτίας ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, ο οποίος προσπάθησε να κάνει κομματική σπέκουλα, ακυρώνοντας ότι έχει κάνει η σημερινή κυβέρνηση για την περιοχή, ξεχνώντας τα όσα έκανε ή δεν έκανε η δική του κυβέρνηση επί 4 ½ χρόνια. Μίλησε για την μη απόδοση της χερσαίας ζώνης από τον ΟΛΗΓ στο Δήμο Ηγουμενίτσας, ξεχνώντας ότι όταν ο Α. Μπέζας ως υπουργός την είχε αποδώσει στο Δήμο την ξαναέδωσε η δημοτική αρχή Λώλου πίσω, επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ και προέδρου ΟΛΗΓ Α. Νταή! 

❁ Η ΣΥΜΠΟΝΟΙΑ…

Στην τοποθέτησή του ο βουλευτής της ΝΔ Β. Γιόγιακας προσπάθησε να απαντήσει στον κ. Κάτση, αλλά το απέφυγε διότι η εκδήλωση δεν προσφέρονταν για κάτι τέτοιο. Όμως έπρεπε να δώσει απαντήσεις πληρωμένες, καθότι ο κ. Κάτσης ήρξατο χειρών αδίκων. Ίσως να λειτούργησε και η συμπόνοια του Β. Γιόγιακα, διότι ως μονοεδρική η Θεσπρωτία μάλλον δεν θα έχουν εκπροσώπηση αλλά κόμματα στην επόμενη Βουλή!

■ Η «ΦΥΛΛΟΞΕΡΑ»…

«Φυλλοξέρα» έπεσε και στο Δήμο Ζίτσας και κάθε τόσο όλο και κάποιος παραιτείται από τη σημερινή δημοτική αρχή. Μετά την Γεωργούλη, σειρά πήρε το μεγαλοστέλεχος Ν. Μπούτσικος να απαλλαγεί απ’ όλες τις αρμοδιότητες που του είχε αναθέσει ο Μιχ. Πλιάκος. Ο κ. Μπούτσικος ακολούθησε την κ. Γεωργούλη, η οποία, απ’ ότι φαίνεται, θα είναι αντίπαλος του κ. Πλιάκου στις εκλογές του επόμενου Οκτώβρη.

❖ ΑΚΕΦΑΛΟ!.. 

Ακέφαλο και το ΠΕΑΚΙ όσον αφορά τη θέση του προέδρου, αφού ο Παντελής Κολόκας παραιτήθηκε για να διεκδικήσει θέση στο Δήμο Ιωαννίνων τον επόμενο Οκτώβριο. Ακόμη ο Λ. Αυγενάκης δεν έχει προβεί σε αντικατάσταση είτε εκ των ένδον, είτε με νέο πρόσωπο. Το αν ήξερε η όχι γι’ αυτή την επιθυμία του κ. Κολόκα όταν τον όριζε πρόεδρο δεν έγινε γνωστό. Πάντως, ακέφαλο το ΠΕΑΚΙ δεν θα μείνει όπου, εδώ που τα λέμε, έγινε δουλειά τα τρία προηγούμενα χρόνια! 

❁ ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ!

Σε μια κόντρα που είχε η στήλη και η εφημερίδα για ζητήματα του Μετσόβου, ο τότε και σημερινός δήμαρχος μου είχε «ευχηθεί» καλά ξεμπερδέματα! Επιστρέφω την ευχή στον ίδιο δήμαρχο να έχει εκείνος καλά ξεμπερδέματα με τη δικαιοσύνη, στην οποία παραπέμπεται σε βαθμό κακουργήματος για ψευδή βεβαίωση σχετική με ευρωζωνικά δίκτυα. Να ξέρει ο κ. δήμαρχος ότι θα παρακολουθώ τη δίκη του όπως έκανε εκείνος όταν στο εδώλιο καθόταν ο υπογράφων που πήγε να βάλει τάξη σε παράνομες πράξεις στους «κυβερνώντες» το Μέτσοβο. 

■ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ…

Για την ιστορία, να αναφέρω ότι επί 5 χρόνια σχεδόν άλλαξα όλες τις αίθουσες του δικαστικού μεγάρου Ιωαννίνων, αλλά και όλες τις βαθμίδες της δικαιοσύνης φτάνοντας στον Άρειο Πάγο για να δικαιωθώ. Στην απαλλαγή των κατηγοριών μου συντέλεσαν οι δικηγόροι μου Δ. Καλτσής και ο αείμνηστος Αντώνης Βγόντζας, ο οποίος έβαλε το στοίχημα της απαλλαγής και το κερδίσαμε. Το μεγάλο δε κέρδος είναι ότι γλίτωσε ο τόπος από παρουσίες σε αξιώματα ύπατα ανθρώπων επικίνδυνων.

❖ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ… 

Θα έχεις εμπιστοσύνη στον δικηγόρο σου, ήταν η αρχική συμφωνία με τον Α. Βγόντζα. Αυτή η εμπιστοσύνη διέσωσε όχι μόνο τον «κατηγορούμενο», αλλά και την ίδια τη δικαιοσύνη, η οποία έβλεπε ράσο και έδινε ρέστα! Το άδικο ήταν με το δημοσιογράφο διότι τόλμησε, να αμφισβητήσει την ιερότητα των λόγων και των πράξεων…

❁ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ…

Ετοιμάζαμε να γράψουμε βιβλίο γι’ αυτή τη δίκη με τον Α. Βγόντζα και είχαμε μπει σε έναν προγραμματισμό. Δυστυχώς πριν από δύο χρόνια έφυγε από τη ζωή και αυτό το εγχείρημα δεν ολοκληρώθηκε. Ίσως στο εγγύς μέλλον να γίνει κάτι τέτοιο, στηριζόμενο στα πρακτικά της δίκης και σε όλα όσα παρασκηνιακά έγιναν με τις πάσης φύσεως αρχές, τοπικές και μη.

 Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.