Διαδόσεις

Γράφτηκε από τον/την Πρωινός Λόγος on . Posted in Διαδόσεις

Ουρές ταλαιπωρίας…

 Πέντε – έξι δευτερόλεπτα διαρκεί το πράσινο στο φανάρι της διασταύρωσης στην οδό Δομπόλη με κατεύθυνση προς Δωδώνης και Κενάν Μεσσαρέ. Περνούν λοιπόν ελάχιστα οχήματα, ενώ σε συνδυασμό με τα έργα στο δεξί πεζοδρόμιο της Δομπόλη που την έχουν περιορίσει δραστικά σε πλάτος, καθημερινά σχηματίζεται μία τεράστια ουρά οχημάτων που ξεκινάει από την οδό Σουλίου!.. Η ταλαιπωρία των οδηγών είναι λοιπόν μεγάλη, ο κόσμος φωνάζει και ο Δήμος κάτι πρέπει να κάνει. Θα τους δώσουμε εμείς τις επιλογές γιατί μάλλον… δυσκολεύoνται: Ή θα ρυθμίσουν το φανάρι ώστε το πράσινο να διαρκεί περισσότερο ή θα ζητήσουν μόνιμη παρουσία τροχονόμου στη διασταύρωση για να ρυθμίζει την κυκλοφορία όσο καιρό θα γίνονται έργα. Δύσκολο; Όχι…

Κ.Α.

Έλεος, πια…

 Στις προσκλήσεις που στέλνονται από διοργανωτές εκδηλώσεων στην πόλη μας, ακόμη και από το Δήμο μας, αναγράφεται ως τόπος συνάντησης η «αίθουσα Χατζή» και συμπληρώνουν τις λέξεις «παλαιά σφαγεία»! Νομίζω ότι περιττεύει η αναφορά ότι εκεί ήταν κάποτε σφαγεία! Το να γίνονται πνευματικές εκδηλώσεις σ’ αυτό το χώρο που είναι γνωστός στους συμπολίτες μας και να αναφέρεται ως «σφαγεία» δεν ξέρω σε τι βοηθάει… Ας το σκεφθούν οι διοργανωτές.

Θ.

Ζημιές σε κτηνοτρόφους…

 Αγέλη λύκων, σύμφωνα με όσα αναφέρουν κτηνοτρόφοι, κατασπαράζει ζώα στα όρη της Παραμυθιάς. Πρόσφατο γεγονός συνέβη κοντά στο Πολύδροσο. Οι επιθέσεις των λύκων κάνουν δύσκολη τη βόσκηση και, το κυριότερο, προκαλούν μεγάλη ζημιά στους κτηνοτρόφους. Όπως λένε ντόπιοι, οι λύκοι, που κινούνται σε αγέλες, αποτελούν μάστιγα για την κτηνοτροφία.

H.M.

Έπεσε η θερμοκρασία!

Μπορεί να διανύουμε μόλις το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, ωστόσο η μεταβολή του καιρού είναι αισθητή στον Νομό Ιωαννίνων, ιδίως στα ορεινά σημεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες το πρωί η θερμοκρασία στη Βωβούσα ήταν στον 1 βαθμό Κελσίου, στους 3 ήταν στο Πληκάτι, ενώ η πτώση του υδράργυρου υπήρξε αισθητή σε Μέτσοβο, Τσεπέλοβο και Τέροβο. Και στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων κρύωσε ο καιρός με αποτέλεσμα οι πολίτες να αποχωρίζονται σιγά - σιγά τα καλοκαιρινά ρούχα. Την ίδια στιγμή, στα παράλια της Ηπείρου οι συνθήκες επιτρέπουν ακόμη το κολύμπι σε κάποιες περιπτώσεις. Ας ελπίσουμε πώς στον Νομό μας θα ανέβει κάπως η θερμοκρασία το επόμενο διάστημα και ο χειμώνας θα αργήσει, διότι αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολος με την τιμή του πετρελαίου στα ύψη!

Ν.Γ.

 Αρλούμπες…

 Έμαθαν πέντε φράσεις και τις αναπαράγουν νομίζοντας ότι λένε κάτι ουσιαστικό! Αερολογίες της κακιάς ώρας! Οι καταγγελίες περί «αυταρχικής και νεοφιλελεύθερης διακυβέρνησης» είναι «πέρα βρέχει»! Όσο για τα περί «κατήφορου» που πήρε αυτή η κυβέρνηση, εκείνοι που μας οδήγησαν στον «κατήφορο» καλύτερα να σιωπούν γιατί κάνουν κακό στην προσωπικότητά τους. Φαίνεται ότι και η ηγεσία τους δεν τους παίρνει στα σοβαρά αφού δεν τους προβάλει σε πρώτο πλάνο. Προτιμάει κάποιους άλλους που δεν επισκιάζουν τον επικεφαλής… Οι μετριότητες έχουν το πάνω χέρι σ’ αυτό το χώρο!

ΜΑΤ

Η αστυνομία τους «καίει»!

 Κάλεσμα στους υποψηφίους για το συμβούλιο διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να πάρουν δημόσια θέση σχετικά με το ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας απευθύνει ο Σύλλογος ΔΕΠ του Ιδρύματος! Προφανώς, αυτό είναι το θέμα που κρίνουν ως πιο σημαντικό για το Πανεπιστήμιο, ενώ όλα τα υπόλοιπα προβλήματα έρχονται σε… δεύτερη μοίρα. Στο μεταξύ, να υπενθυμίσουμε ότι  αστυνομία δεν θα τοποθετηθεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, καθώς δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ανομίας αντίστοιχα με ιδρύματα της Αθήνας και Θεσσαλονίκης! Όμως τον Σύλλογο ΔΕΠ αυτό είναι το θέμα που κυρίως τον «καίει»! Άντε τώρα να βγάλει κανείς συμπέρασμα…

Κ.Α.

Ποιος τα λέει…

 «Όχι άλλα βάρη στη μεσαία τάξη και στους αδύναμους»! Η δήλωση είναι του Αλέξη Τσίπρα, λίαν ευαισθητοποιημένου πολιτικού, που από το …μεγάλο του ενδιαφέρον για τους πιο αδύναμους τους έκοψε το ΕΚΑΣ,  όταν ήταν πρωθυπουργός, και έβαζε τα ΜΑΤ να δέρνουν έξω από τη Βουλή τους συνταξιούχους! Τώρα έχει αρνητικό παρελθόν… Γι’ αυτό να προσέχει τι λέει για να μη γελοιοποιείται. Δεν επιλέγει σοβαρούς συνεργάτες για να τον προστατεύουν και να συζητάει μαζί τους όσα σκέφτεται να δηλώσει δημόσια; Το ξέρουμε ότι οι ικανότεροι αποχώρησαν μετά το «φιάσκο» του δημοψηφίσματος και όσοι έμειναν στο κόμμα τους έβαλε στον πάγο! Φαίνεται να έχει κοντά του μόνο εκείνους που τους θεωρεί υποδεέστερους για να μην τον  «επισκιάζουν» με τις γνώσεις και τις ικανότητές τους.

Του γύρισαν την πλάτη!

 Η κ. Κωνσταντοπούλου, πρώην πρόεδρος της Βουλής επί ΣΥΡΙΖΑ και ικανότατη ως επαγγελματίας, που είναι ανάμεσα σ’ αυτούς που εγκατέλειψαν «τον αρχηγό» δήλωσε τώρα ότι ο Τσίπρας της έδειχνε υποκλοπές της ΕΥΠ αλλά εκείνη δεν θέλησε να ενημερωθεί και ότι ήταν και η ίδια υπό παρακολούθηση… Περιμένουμε και τις δηλώσεις του Λαφαζάνη και λοιπών αξιόλογων πολιτικών που αποχώρησαν απ’ αυτό το χώρο επειδή δεν τους χωρούσε η ίδια στέγη με τον Τσίπρα. Και τώρα ξεσάλωσε ο «αρχηγός»  και βάλθηκε να υπερασπίζεται τον Ανδρουλάκη. Τελικά δεν ξέρει τι του γίνεται και προς τα πού βαδίζει… Όσο για τη δήλωση της Ζωής ότι επί ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύθηκε η δημοκρατία, ο Τσίπρας έκανε ότι δεν το άκουσε… Βαριακούει για όσα δεν τον συμφέρουν! 

Πρακτικές αλά ΣΥΡΙΖΑ…

Με τις «ιδέες» που έχουν τα κόμματα στην Ελλάδα και τη «φαγωμάρα» που δέρνει τα στελέχη τους, εκλογικός νόμος που δεν εξασφαλίζει τη σταθερότητα και την ασφάλεια σε μια εποχή που ισχυρές διεθνείς κρίσεις δημιουργούν τέτοιες αναταραχές, δεν μπορεί να υπάρξει… Σκεφθείτε τον Ερντογάν να παίζει τα γνωστά παιγνίδια του σε βάρος μας και εμείς να έχουμε ακυβερνησία… Ο πρώτος που το επιθυμεί είναι ο Ερντογάν. Αν θα του κάνουν κάποιοι τη χάρη, θα φανεί σύντομα. Η εμπάθεια που έχουν συγκεκριμένοι πολιτικοί δεν αποκλείει τίποτε. Στην προσπάθειά τους να υπονομεύσουν το έργο του Μητσοτάκη που έχει την αναγνώριση των στελεχών μεγάλων οργανισμών δεν βλέπουν κανένα κίνδυνο. Αλλά προκειμένου να δυσκολέψουν αυτόν τον πρωθυπουργό τον παραβλέπουν και αυτόν…

Δεν ξαναέτυχε!

 Για να το λέει ο Τσίπρας έτσι θα ‘ναι! «Ο Μητσοτάκης έφερε την ακρίβεια στην Ελλάδα»! Και την επέκτεινε σε όλη την Ευρώπη, λέμε εμείς! Τόσο κακός πολιτικός δεν μας έτυχε άλλη φορά… Και διαδέχθηκε τον Αλέξη Τσίπρα που θα μας προστάτευε και από τις επιδημίες και από την ενεργειακή κρίση αλλά και από τα σχέδια των Τούρκων για τους μετανάστες… Αφού είναι τόσο ικανός γιατί δεν λέει και σ’ εμάς τους ταπεινούς πώς θα ξεπεράσουμε το σκόπελο; Ας μας αποκαλύψει τα σχέδιά του για τη …σωτηρία της Ελλάδας! Αλλά οι καταγγελίες είναι εύκολες! Στο «διά ταύτα» σκοντάφτουμε… Και ένας πολιτικός που δεν είχε ποτέ συγκεκριμένο σχέδιο και έβρισκε φυσικό να τρέχουμε στην αστυνομία για να βεβαιώσουμε το γνήσιο της υπογραφής το μόνο που μπορεί να κάνει είναι οι καταγγελίες!

Θεανώ Βλάχου