Διαδόσεις

Γράφτηκε από τον/την Πρωινός Λόγος on . Posted in Διαδόσεις

Πρώτα το Δημόσιο…

 Αν η εξοικονόμηση ενέργειας είναι απαραίτητη στη χώρα, ας γίνει η αρχή από το Δημόσιο και τις υπηρεσίες του, όπως εξάλλου ανέφερε ο Πρωθυπουργός στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο. Γιατί σε πολλές περιπτώσεις γίνεται τεράστια σπατάλη. Πας σε υπηρεσίες και εδώ στα Γιάννενα το καλοκαίρι και… ξεπαγιάζεις απ’ τον κλιματισμό, ενώ μπαίνεις το χειμώνα σε αντίστοιχους χώρους και βγαίνεις απ’ τα ρούχα σου λόγω της πολλής ζέστης! Ας δώσει λοιπόν η Πολιτεία πρώτη το καλό παράδειγμα και εμείς οι πολίτες το ακολουθούμε…

Κ.Α.

Η μαντινάδα…

Τάραξε τα… νερά η παρέμβαση για το ζήτημα των υποκλοπών του πρ. πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο οποίος μίλησε προχθές σε εκδήλωση μνήμης για τον Γιάννη Κεφαλογιάννη στα Ανώγεια Κρήτης. Ο ίδιος έχει, εξάλλου, ερείσματα στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος αλλά και σε γαλάζια στελέχη. Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του πρ. υφυπουργού και πρ. βουλευτή Θεσπρωτίας Αντώνη Μπέζα, ο οποίος ανάρτησε φωτογραφία του Κ. Καραμανλή με τη μαντινάδα: «Άλλο το να 'σαι αητός και άλλο να τον κάνεις, άλλο το να θωρείς κορφές και άλλο να τις φτάνεις»! Eίναι γνωστές οι σχέσεις που διατηρεί ο κ. Μπέζας με τον Κ. Καραμανλή, με τον οποίο συναντήθηκε πριν λίγες μέρες στην Ηγουμενίτσα!

Ν.Γ.

Ξανά τα παζάρια!

Διανύουμε ήδη τις πρώτες μέρες του φετινού Φθινοπώρου και επανέρχονται οι εμποροπανηγύρεις στην Ήπειρο, οι οποίες είχαν να πραγματοποιηθούν από το 2019 λόγω της πανδημίας. Βέβαια, πέρυσι εν μέσω αντιδράσεων ακόμα και από τον Ιατρικό Σύλλογο, είχε γίνει μόνο το παζάρι της Παραμυθιάς. Φέτος, η αρχή θα γίνει με την εμποροπανήγυρη στην Βουνοπλαγιά που ανοίγει τις πύλες της την Κυριακή, ενώ στις 8 του μήνα θα ξεκινήσει παζάρι στο Θεσπρωτικό Πρέβεζας. Στις 27 ανοίγει η αυλαία της εμποροπανήγυρης και της Έκθεσης στην Άρτα και περί τα τέλη Οκτωβρίου γίνεται παραδοσιακά αυτή στη Φιλιππιάδα. Κανονικότητα και σε αυτό το θεσμό πλέον, αλλά πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας τόσο από τους εμπόρους όσο και από τους καταναλωτές!

Ν.Γ. 

Την πήρε τη θέση!

 Είχε, δεν είχε τα προσόντα την πήρε τη θέση στην αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ ελέω Αλαβάνου… Το γιατί εξαφανίστηκε εκείνος από τα ΜΜΕ κάτι λέει! Αμίλητος και ο πατέρας της Ζωής που έτρεχε στο Πολυτεχνείο για να τον βοηθήσει… Από μακριά και η Ζωή που χρημάτισε πρόεδρος της Βουλής. Και ποιοι έμειναν δίπλα του; Μετρήστε τους και βγάλτε συμπεράσματα. Μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία και τώρα… Χάθηκαν οι ικανότεροι απ’ αυτό το χώρο; Πού εξαφανίστηκαν; Το ρητό ότι «στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος» μήπως έχει κάποια σημασία;

Θ.

Προκλητική ενέργεια…

 Δήμαρχος της πόλης μας, κατήργησε το όνομα του Κωνσταντίνου του Ελευθερωτού στην πλατεία μπροστά στη Μεραρχία και της έδωσε το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου. Η ιστορία ήταν γνωστή… Σ’ αυτή τη θέση ο Τούρκος ηγεμόνας παρέδωσε την πόλη μας στον Κωνσταντίνο… Γιατί δεν αντέδρασε τότε το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν το ξέρουμε. Πάντως, είναι πρόκληση η πινακίδα με το όνομα του πρώην πρωθυπουργού… Και για τον Καραμανλή υπάρχει ένας δρόμος αλλά δεν επέλεξαν ιστορική πλατεία που ήδη είχε πάρει συγκεκριμένο όνομα. Και δίπλα σ’ ένα μικρό δρομάκι, με τρία καταστήματα, το όνομα του Ελευθερίου Βενιζέλου… Η κομματική εμπάθεια παράγει «τέρατα»! Ας διορθώσουν το ατόπημα…

ΜΑΤ

Πάει ο τόπος μπροστά!

Άλλοι δημοτικοί άρχοντες βασανίζουν γαϊδούρια κι άλλοι παλεύουν για τον τόπο τους, για να τον πάνε ένα βήμα μπροστά. Σ’ αυτή τη δεύτερη κατηγορία ανήκει ο Στέλιος Κουκουλάρης, Αντιδήμαρχος Πωγωνίου, ο οποίος πρωτοστάτησε τα τελευταία χρόνια μαζί με τους υπόλοιπους φορείς του Δήμου του για να ξανανοίξει το Δημοτικό Σχολείο στην Πωγωνιανή. Και όλοι μαζί τελικά τα κατάφεραν! Το πόσο σημαντικό γεγονός είναι η επαναλειτουργία σχολείου σε μία τέτοια ακριτική περιοχή δεν χρειάζεται να το πούμε εμείς. Ο καθένας μπορεί να το καταλάβει. Όσο για τον κ. Κουκουλάρη, μαθαίνουμε ότι προσπαθεί να κάνει και άλλα σημαντικά πράγματα για τον τόπο του. Αν δείξει την ίδια επιμονή, κάτι μας λέει ότι θα τα καταφέρει!

Κ.Α.

Αν τα καταφέρουν!

 Είναι τόση η εμπάθεια που δείχνουν με τις πράξεις τους κόμματα της αντιπολίτευσης που αν καταφέρουν να τεθεί υπό αμφισβήτηση η πρόοδος στην οικονομία θα έχουν πετύχει να κάνουν ακόμη μία τρύπα στο… νερό! Είναι τελικά τόσο εμπαθείς, ίσως γιατί φθονούν τις καινοτόμες οργανωτικές πρακτικές της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του πρωθυπουργού, που δεν είναι σε θέση να αξιολογήσουν το κακό που μπορεί να κάνουν! Μπορεί και να μην τους ενδιαφέρει αν γίνουν όλα «στάχτη» αρκεί να ολοκληρώσουν το έργο που εξ αρχής σχεδίασαν και υλοποιούν. Στο μόνο που δεν κατάφεραν να πετύχουν είναι οι ολοκληρωμένες διαφορετικές προτάσεις για την πορεία της ανασυγκρότησης των δομών της χώρας μας που σκούριασαν και απλά ταλαιπωρούν τους πολίτες οι οποίοι συναλλάσσονται με το κράτος…

Χάνουν χρόνο…

 Αντί να συσπειρωθούν όλοι όσοι έχουν κάτι σημαντικό να προτείνουν και να συμπράξουν στην αναγέννηση των δομών του κράτους, εξαντλούν την προσπάθειά τους με κακόβουλες κριτικές εναντίον του πρωθυπουργού… Δεν θυμάμαι να βιώσαμε άλλη φορά τόση εμπάθεια εναντίον ενός πολιτικού που έκανε τη διαφορά πρώτα με τις επιλογές των υπουργών του και μετά με την παρακολούθηση εκ του σύνεγγυς της πορείας του κυβερνητικού έργου. Για παράδειγμα, εκείνος ο ΕΦΚΑ είχε γίνει η πιο αργόστροφη υπηρεσία που ταλαιπωρούσε όλους όσους είχαν ολοκληρώσει την υπηρεσιακή τους θητεία και ανέμεναν, εις μάτην, να πάρουν τη σύνταξη στα χέρια τους… Ξεμπλόκαραν τις διαδικασίες και πήρε σειρά η έκδοση των συντάξεων ικανοποιώντας μία μεγάλη μερίδα πολιτών. 

Προσφέρουν υπηρεσίες!

 Ο Κατρούγκαλος και μαζί ο στενός κύκλος των συνεργατών του Τσίπρα με τις δηλώσεις τους ξεπέρασαν και τον Ερντογάν και τον Ακάρ! Έχουν τέτοιες εμμονές προκειμένου να δυσκολέψουν τον πρωθυπουργό  που ταυτίζονται με εκείνους που δεν έχουν ιδιαίτερα φιλικά αισθήματα απέναντι στους Έλληνες. Αλλά πότε έκαναν κάτι χρήσιμο; Ακόμη και το έκτρωμα του συνταξιοδοτικού τη σφραγίδα του Κατρούγκαλου έχει. Και τολμάει να βγαίνει στα κανάλια για να κάνει δηλώσεις. Αλλά όσοι κυβέρνησαν και απέτυχαν είναι από δύσκολο μέχρι αδύνατο να γίνουν πιστευτοί σε ό,τι κι αν αναφέρονται σήμερα. Ας πρόσεχε ο πρώην πρωθυπουργός. Αφού έκανε στην άκρη ικανά στελέχη που θα είχαν κάτι ουσιαστικό να προτείνουν ας αποδεχθεί τη μειωμένη προσφορά των… κολλητών του!

Χυδαίες επιθέσεις…

Μη έχοντας κάτι σημαντικό να προτείνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταφεύγουν στην τοξικότητα και τις χυδαίες επιθέσεις για τους πολιτικούς τους αντιπάλους… Και τι κάνουν με αυτή την τακτική; Μια τρύπα στο νερό… Η κοινωνία αποζητάει άμεσες λύσεις στα προβλήματά της! Όμως η εξαθλίωση και η εξαχρείωση καθώς και η τοξικότητα είναι οι μόνες επιλογές συγκεκριμένων στελεχών που βρίσκονται περί τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτό ξέρουν, αυτό μπορούν… Οι πολιτικές για τα κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι κοινωνίες τους είναι άγνωστες. Γιατί αν ήξεραν τι γίνεται γύρω μας, θα μπορούσαν να σοβαρευτούν και να δουν με ποιο τρόπο θα συμβάλουν ώστε να περάσουμε τη μπόρα!

Θεανώ Βλάχου