Διαδόσεις

Γράφτηκε από τον/την Πρωινός Λόγος on . Posted in Διαδόσεις

Οι Γιαννιώτες στις παραλίες…

Εκτός από τα Σαββατοκύριακα, που, πραγματικά, υπάρχει συνωστισμός, γεμάτες από κόσμο είναι οι παραλίες της Ηπείρου σε Θεσπρωτία και Πρέβεζα και τις καθημερινές πλέον, καθώς η θερμοκρασία έχει ανέβει για τα καλά, αλλά και έχουν ξεκινήσει οι διακοπές του Ιουλίου. Τα Σαββατοκύριακα ωστόσο, με την κάθοδο των Γιαννιωτών, αλλά και Μακεδόνων, πραγματικά δημιουργείται το αδιαχώρητο. Επιθυμεί εκτόνωση ο κόσμος, ωστόσο τα κρούσματα του κορωνοϊού είναι υψηλά, χωρίς να λαμβάνεται κανένα ιδιαίτερο μέτρο στις παραλίες. Αυτή η κίνηση ενώ φαίνεται ότι ευνοεί τις τουριστικές επιχειρήσεις, ωστόσο οι πολίτες εμφανίζονται συγκρατημένοι, λόγων των δύσκολων οικονομικών συνθηκών. 

Η.Μ.

Κατέθεσε υποψηφιότητα!

 Την υποψηφιότητά του για βουλευτής Ιωαννίνων του «ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής», κατέθεσε ο Μιχάλης Κασσής. Ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ και πρ. πρόεδρος του ΑΠΣ «Πίνδος», με ανάρτησή του στο facebook, γνωστοποίησε πώς… με συνέπεια και ευθύνη στον πολιτικό του χώρο, κατέθεσε την υποψηφιότητά του. Όπως πρόσφατα έγραψε η στήλη, υπάρχουν αρκετοί μνηστήρες για τις 4 υποψηφιότητες ανδρών στο τοπικό ΠΑΣΟΚ. Εξάλλου, υπεύθυνος για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων πανελλαδικά είναι ο… παλιός στενός φίλος του, πρ. υπουργός Βαγγ. Αργύρης. Πάντως η αγωνία όλων δεν πρόκειται να κρατήσει και πολύ, μιας και είναι πιθανό να ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ πριν τα τέλη Ιουλίου. 

Ν.Γ.

Έξω απ’ το αυτοκίνητο!

Να τιμωρείται, γιατί όχι, το μούντζωμα των οδηγών. Μέχρι να ψηφιστεί όμως η νέα διάταξη, ας φροντίσουν οι αρμόδιες αρχές να κάνουν και κανέναν έλεγχο για όσους πετάνε από το παράθυρο του αυτοκινήτου τους πακέτα, κουτιά αναψυκτικών και καφέδων, ακόμη και… Pampers! Tώρα που καθαρίστηκαν τα χόρτα στις άκρες των δρόμων, άρχισε να βγαίνει στην επιφάνεια, όλο το απόθεμα της... πολιτιστικής αυτής συνήθειας.

Ν. 

Ζητείται υπεύθυνος!

 Επιτέλους! Ένα συνεργείο έριξε άσφαλτο στην ένωση της οδού Σταυρίδου με τη Σπύρου Λάμπρου που είχαν αφήσει κάποια συνεργεία επικίνδυνες καταστάσεις! Ένας επαγγελματίας τους παρακάλεσε να ρίξουν λίγη άσφαλτο στις λακούβες μπροστά στο μαγαζί του επί της Σπύρου Λάμπρου αρ 44 αλλά στάθηκε αδύνατο! Ο ένας είναι δημοτικός δρόμος και ο άλλος «εθνικός» του είπαν! Βγάλε άκρη… Αφόρητη η κατάσταση για τους μαγαζάτορες και τους πελάτες τους… Αποπνικτική η σκόνη στην αναβροχιά, νερά μετά από τις βροχές… Και ο μαγαζάτορας βγάζει τραπεζάκια και σερβίρει τους πελάτες του!

Θ.

Τιμή στους νεκρούς…

Η αξία της ζωής τιμάται στην Ελλάδα ανάλογα με το ιδεολογικό υπόβαθρο του νεκρού! Άλλη αξία έχουν οι νεκροί που υπερασπίζονταν την «προοδευτική» ιδεολογία και άλλη αν είχαν άλλες επιλογές. Έτσι κάποιοι για τους δικούς τους λόγους έσπασαν την τιμητική πλάκα που βρισκόταν έξω από τη Μαρφίν! Και δυστυχώς παραμένουν «άγνωστοι» όσοι έκαψαν ζωντανούς τόσους εργαζόμενους και μαζί τους και το αγέννητο παιδί! Θα τους ξαναδούμε μπροστά όταν αποφασίσουν να υπερασπιστούν τα δικά τους «δίκαια»!

ΜΑΤ

Πριν 23 χρόνια!..

 Τελευταία φορά που επισκέφθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος την περιοχή μας ήταν το διήμερο 27 και 28 Μαΐου 1999, στο πλαίσιο της δεκαπενθήμερης παρουσίας του στην Ελλάδα. Μάλιστα όταν μετέβη από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα, τον περίμενε πλήθος κόσμου και φορέων στα όρια του Νομού, ενώ η υποδοχή που του έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης ήταν λαμπρή. Συμμετείχαν χιλιάδες λαού, που κρατούσαν κλωνάρια δάφνης και έραιναν με ροδοπέταλα την Πατριαρχική συνοδεία. Στη φωτό, ο τότε Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος μακαριστός Χριστόδουλος, ο τότε  Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος, ο τότε Δήμαρχος Ιωαννίνων Τάσος Παπασταύρου κ.α. Μάλιστα, ο Πατριάρχης είχε αναγορευτεί και επίτιμος Δημότης Μετσόβου, όπου δήμαρχος τότε ήταν ο Αλ. Καχριμάνης. Άρα η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στα Ιωάννινα, δεν είναι ιστορικό γεγονός, έχει ξαναέρθει!

Ν.Γ. 

Γιατί τους… πληγώνει;

 Η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρία Βεστάγκερ δήλωσε ότι: «αυτό που πέτυχε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι εντυπωσιακό!» «Και βρισκόμαστε  σ’ αυτή την πολύπλευρη κρίση πολέμου, ενέργειας, πληθωρισμού, κλίματος, που φέρνουν σε δεύτερη μοίρα την εορταστική ατμόσφαιρα που θα έπρεπε να συνοδεύει το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας στην Ελλάδα»! «Είναι δυνατή η στροφή από τη χαμηλή ανάπτυξη σε προοπτική υψηλής ανάπτυξης…». Τι θέλει και δημοσιοποιεί τέτοιες σκέψεις; Δεν καταλαβαίνει ότι… πληγώνει τον Τσίπρα; Ό,τι καλό ακούγεται για τον Κυριάκο, τον κάνει να χάνει τον ύπνο του… Και ταυτίζεται μαζί του μόνο ο Ερντογάν που μας συμβουλεύει να μην ψηφίσουμε άλλη φορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη… Θα’ θελε αυτή την ώρα να έχει έναν Τσίπρα…

Η ανεμοδούρα…

 Πώς ξεκίνησε και πού έφθασε ο κ. Τσίπρας! Από το GO BACK κυρία Μέρκελ στο «είναι μία πολιτικός που έχει συναίσθηση της ευθύνης και παρ’ ότι είναι στο κεντροδεξιό κόμμα είναι ανοιχτόμυαλη!»  Έλεγε ότι αυτός θα βαράει τα νταούλια και οι αγορές θα χορεύουν και μάλιστα τους υποδείκνυε να χορεύουν πεντοζάλη. Όσο για το κλείσιμο των τραπεζών, είχε καλό συνεργάτη! Τον Βαρουφάκη… Και αν τα καταφέρουν να ξανασυνεργαστούν τότε  κλάψε με μάνα, κλάψε με… Και να ήταν μόνο αυτά… Πάντα, άλλα έλεγε και άλλα έκανε… Όσο για τους πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών έχει μεγάλη εμπειρία… Αν δεν θυμάται ας ρωτήσει τον Λαφαζάνη… Τόσοι πλειστηριασμοί δεν έγιναν άλλη φορά… Το όνομά του έχουν! Θεωρητικά εμφανίζεται ως κοινωνικά ευαίσθητος, αλλά στην πράξη δεν ξέρει πού βαδίζει… 

Αφού το είπε…

Να σταματήσουμε την καταστροφική δεξιά διακυβέρνηση» δήλωσε ο μέγας πολιτικός Γιάννης Μπαλάφας του ΣΥΡΙΖΑ… Άντε χριστιανέ μου σε κάποιο ΚΑΠΗ να παίξεις και τάβλι και ποιος ξέρει; Εκεί μέσα μπορεί να ακούσεις και πολύ σοβαρές σκέψεις που θα σε ωφελήσουν! Μη λες άρες, μάρες κουκουνάρες! Εκτίθεσαι και εσύ αλλά εκθέτεις και τον πολιτικό σου χώρο που ο αρχηγός σας κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες να πει και να κάνει κάτι σοβαρό και υπεύθυνο… Αν θα τα καταφέρει ή όχι το μέλλον θα δείξει… Πάντως προσπαθεί να σταθεί όσο το δυνατό πιο υπεύθυνα απέναντι σε έναν πολιτικό αντίπαλο με πολλά προσόντα και όχι μόνο αντικειμενικά. Στην πράξη τα ελέγχει ΟΛΑ και προχωράει σε μία περίοδο με ανυπέρβλητα εμπόδια που απαιτούν δουλειά, πολλή δουλειά και γνώσεις…

Ο «ατρόμητος» αρχηγός…

 Ζητάει και ξαναζητάει εκλογές ο κ. Τσίπρας και όταν κάτι φάνηκε στον ορίζοντα, τον έζωσαν τα φίδια… Ήδη ζήτησε υπηρεσιακό πρωθυπουργό από φόβο πως αν συνεχίσει να δουλεύει ο Μητσοτάκης με τους γνωστούς ρυθμούς η σύγκριση θα τον… ισοπεδώσει! Η διαφορά ανάμεσα στους δύο επικεφαλής παρατάξεων είναι ολοφάνερη… Πολλά προσόντα ο ένας και υποδειγματική εργατικότητα και «γύμνια» από την άλλη… Διαλέγουμε και παίρνουμε… Η ευθύνη όλη δική μας… Αν θα πάμε μπροστά ή αν θα γυρίσουμε πίσω, εμείς θα το αποφασίσουμε… Και επειδή τα γνώριζε αυτά ο κ. Τσίπρας μας φόρτωσε και την απλή αναλογική με σκοπό να προκαλέσει αναστάτωση στις εξελίξεις και τίποτε να μην προχωράει. Εξάλλου δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ούτε για πού πηγαίνουμε ούτε τι χρειαζόμαστε…

Θεανώ Βλάχου