Διαδόσεις

Γράφτηκε από τον/την Πρωινός Λόγος on . Posted in Διαδόσεις

Επικίνδυνο δίκτυο…

 Το ποσό των 560.000 ευρώ διαθέτει το υπουργείο Υποδομών για το δρόμο από το Ανήλιο μέχρι το Χιονοδρομικό. Έργο χρήσιμο για την οδική ασφάλεια των χιλιάδων επισκεπτών του. Εξίσου χρήσιμες και απαραίτητες είναι επίσης οι αποκαταστάσεις των «τρύπιων» οδοστρωμάτων και οι ολοκληρωμένες διαγραμμίσεις σε εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους, από τους οποίους διέρχονται καθημερινά χιλιάδες οδηγοί και επιβάτες. Και για τα έργα αυτά πρέπει το υπουργείο Υποδομών να διαθέσει και να δεσμεύσει ονομαστικά πιστώσεις. 

Α. 

 Δεν βλέπουν... φως!

 Πόσες ημέρες χρειάζεται να αντικατασταθεί μια καμένη λάμπα δημοτικού φωτισμού; Ανάλογα με τα... κέφια του συνεργείου που πρέπει να αποκαταστήσει βλάβες στο καλαθοφόρο του Δήμου. Εβδομάδες ολόκληρες περιμένουν κάτοικοι γειτονιών -η διαμαρτυρία είναι από την περιοχή του ΙΚΑ- για να γίνει αντικατάσταση μιας λάμπας, επειδή το μοναδικό όχημα του Δήμου είναι προς επισκευή. «Άμα δε μπορούν να ανταποκριθούν άμεσα οι υπηρεσίες του Δήμου, ας δώσουν το αντικείμενο σε ιδιώτη να βάλουν επιτέλους φως», μας είπε αναγνώστρια. Δίκιο έχει…

Ν. 

Xωρίς νερό και ρεύμα!

 Χωρίς τα βασικά αγαθά, του νερού και του ρεύματος, έμειναν χθες το πρωί κάτοικοι σε διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων. Υπήρχε ανακοίνωση για τη διακοπή ηλεκτροδότησης στο αντλιοστάσιο του ΣΥΔΛΙ λόγω εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ με αποτέλεσμα να κοπεί το νερό σε Κουτσελιό, Γορίτσα, Κολωνιάτι, Αβγό και Μολυβαδιά, όπου οι κάτοικοι σε αρκετά σημεία  από τις 8 έως τις 12.30 έμειναν και χωρίς ρεύμα. Ενώ και σε Μπιζάνι και Νεοκαισάρεια, προέκυψε αντίστοιχο πρόβλημα χθες. Ανεξάρτητα από τη χθεσινή διακοπή, υπάρχουν σημεία όπως στη Γορίτσα, όπου ειδικά τις απογευματινές ώρες δεν υπάρχει καθόλου ή είναι μειωμένη η πίεση του νερού. Όπως και να έχει, είναι ταλαιπωρία για τους κατοίκους να στερούνται για ώρες νερό και ρεύμα, ειδικά το καλοκαίρι!

Ν.Γ.

Θυμάται καλύτερα…

 Όταν ήταν Δήμαρχος ο κ. Μπέγκας ακούσαμε ότι συνέδεσε σπίτια της οδού Βηλαρά στο νέο δίκτυο πόσιμου νερού και μάλιστα ακούστηκε ότι από την πίεση έσπαζαν σωλήνες… Κάποιοι έχυσαν και το δηλητήριό τους λέγοντας τότε ότι ξεκίνησε απ’ αυτή την οδό επειδή εκεί έμενε συγγενικό του πρόσωπο. Μήπως θα μπορούσε να μας ενημερώσει για το είδος της σύνδεσης και γιατί σταμάτησε στη Βηλαρά; Όλο το υπόλοιπο δίκτυο είναι παλιό και οι σωλήνες είναι από αμίαντο;

Θ.

Πού… πέφτει η Θεσπρωτία;

Δεν είναι μόνο το κράτος των Αθηνών, που αγνοεί την ύπαρξη της Θεσπρωτίας. Το δυσάρεστο είναι ότι και πολίτες, κυρίως νέα άτομα, δεν ξέρουν, πού πέφτει και ποια είναι η πρωτεύουσά της, κάτι, που είναι πολύ απογοητευτικό και δείχνει και το επίπεδο των παρεχόμενων γνώσεων στα σχολεία. Και το να μην ξέρεις, στην εποχή μάλιστα του διαδικτύου, που είναι μια  περιοχή της Ελλάδας, που μάλιστα συνδέει τη χώρα με την Ιταλία, δεν είναι και αμελητέο. Νέοι ρωτήθηκαν, στα πλαίσια τηλεοπτικής εκπομπής καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας, ποια είναι η πρωτεύουσα του νομού Θεσπρωτίας  και απάντησαν Αγρίνιο, Άρτα, δεν ξέρω! Το εκπληκτικό όμως ήταν ότι δεν γνώριζαν κατά πού είναι η Θεσπρωτία! 

Η. Μ.

Πολιτική κόντρα…

Πολιτική κόντρα αναδύεται πίσω από την υπόθεση διαχείρισης της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ηπείρου. Μιλώντας χθες στην Οικονομική Επιτροπή, ο Αλέκος Καχριμάνης έδειξε ως «ηθικό αυτουργό» της επίμαχης τροπολογίας που περνάει τη ΜΕΑ Ηπείρου από την Περιφέρεια στον ΦΟΔΣΑ τον Γ.Γ. Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκο, όμως εξαπέλυσε… βολές και προς τον Σταύρο Καλογιάννη υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να τον έχει προειδοποιήσει για την εξέλιξη, την οποία προφανώς θα πληροφορήθηκε έγκαιρα ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Βουλής! Λέτε να έκανε πως δεν… κατάλαβε ο κ. Καλογιάννης; Τίποτα δεν αποκλείεται! Πάντως και ο Υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης που ο κ. Καχριμάνης έβγαλε… λάδι δε μπορεί να μην ήξερε τίποτα.

Κ.Α.

Όχι στους ομογενείς!

 Τελικά η ψήφος των ομογενών θα ήταν ένα βήμα προς την αναβάθμιση των σχέσεων της ομογένειας με την πατρίδα! Αλλά, άλλες οι βουλές των απανταχού Ελλήνων και άλλες οι σκέψεις και οι αποφάσεις της εν Ελλάδι αντιπολίτευσης… Τόση μιζέρια κάτι κρύβει! Δεν είναι δυνατό να ένιωθαν τα αντιπολιτευόμενα κόμματα ότι θα είχαν κομματικό όφελος και να αντιδρούσαν αρνητικά. Κάτι φοβούνται και αντιστέκονται πεισματικά. Όλοι οι Έλληνες που βρέθηκαν σε μεγάλους οργανισμούς του εξωτερικού, ή διδάσκουν σε ξένα πανεπιστήμια ή προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες σε ερευνητικά κέντρα και διακρίνονται για τις γνώσεις και την προσφορά τους κάτι περισσότερο θα είχαν να προσφέρουν και στην πατρίδα τους αν τους δινόταν η ευκαιρία… Αλλά εδώ υπάρχει φοβικό σύνδρομο για κάθε καινοτομία! 

Κατώτεροι των περιστάσεων…

 Τα ελληνικά κόμματα είναι δύσκολο να σταθούν πάνω από τη μικροκομματική τους μιζέρια και προσπαθούν να σταθούν εμπόδιο σε κάθε μεταρρύθμιση που σχεδιάζει και υλοποιεί αυτή η κυβέρνηση. Δεν ξέρω πώς αξιολόγησαν τα τόσα εμπόδια που αντιμετώπισε αρχίζοντας από τα προβλήματα στον Έβρο για να ρίξει μετά όλες της τις δυνάμεις της στην αντιμετώπιση της πανδημίας… Και, κατά γενική ομολογία, τα κατάφερε πολύ καλύτερα από άλλες ισχυρότερες χώρες δημιουργώντας και παρακαταθήκη για μελλοντικά προβλήματα τέτοιου μεγέθους. Και καθημερινά διαπιστώνουμε ότι υπάρχει σοβαρό σχέδιο σε όλους τους τομείς που ξετυλίγεται κατά περίπτωση και κάνει καλύτερη την καθημερινότητά μας. Πόσο διαφορετικά θα γίνουν τα πράγματα αν ολοκληρωθούν τα σημερινά προγράμματα;

Ξυπόλυτοι στ’ αγκάθια!

Οι διεργασίες που γίνονται μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ ακούμε ότι έχουν στόχο να περάσουν από την ιδεολογική αλλά και την προγραμματική αναβάθμιση προτού διεκδικήσουν πάλι την εξουσία! Ξυπόλυτοι στ’ αγκάθια δεν τους παίρνει να βαδίσουν για μια φορά ακόμη. Και ευτυχώς που υπάρχει ο πυρήνας των 53 στον οποίο συμπράττουν σοβαρά στελέχη όπως ο Ανδρέας Ξανθός που εχθροί και φίλοι τον αποδέχονται ως σοβαρό και υπεύθυνο πολιτικό και στον οποίο προσχώρησε τελευταία και ο Παπαδημούλης! Ακούσαμε ότι είναι πολύ δυσαρεστημένοι με τα καμώματα του Πολάκη και ξέρουν ότι μόνο με δομική αντιπολίτευση  θα τους πάρει σοβαρά ο λαός και γι’ αυτό απορρίπτουν την επιφανειακή αντιπολίτευση την οποία επέλεξε ο αρχηγός τους που τον οδηγεί απ’ το κακό στο χειρότερο…

 Περί αναβάθμισης…

 Οι πρακτικές που εφάρμοσαν στο παρελθόν απέτυχαν και τώρα ήρθε η ώρα να προχωρήσουν στην ιδεολογική και προγραμματική αναβάθμιση προτού ρίξουν όλη τους την ενέργεια στην διεκδίκηση της εξουσίας. Βλέπεις, ο τόσο οργανωτικός σημερινός πρωθυπουργός άνοιξε νέους δρόμους στην πολιτική και όσο κι αν αυτό ενοχλεί τους «μουχλιασμένους» υπάρχουν ανάμεσά τους στελέχη που κρίνουν και συγκρίνουν και ξέρουν ότι δεν μπορούν να διεκδικήσουν την εξουσία αν δεν είναι έτοιμοι. Οι προχειρότητες, η υποσχεσεολογία, οι ανούσιες ιδεολογικές κορώνες πάλιωσαν και δεν είναι θελκτικές για το λαό. Τώρα, μόνο με συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο σχέδιο αλλά και με πολλή δουλειά θα επιλέξει ο λαός το κόμμα που θα του αναθέσει την τύχη του… Ας το έχουν όλοι υπόψη τους.

Θεανώ Βλάχου