Διαδόσεις

Γράφτηκε από τον/την Πρωινός Λόγος on . Posted in Διαδόσεις

Μπάζα στο Πέραμα!

Επιμένουν κάποιοι να αφήνουν παράνομα τα μπάζα τους στην περιοχή του Περάματος, κοντά στη λίμνη ή και κατά μήκος της Εθνικής Οδού προς Τρίκαλα. Ολόκληρα φορτηγά γέμισε την περασμένη Κυριακή ο Δήμος (φωτό), σε συνδυασμό με την εκστρατεία καθαρισμού σημείων της παραλιμνίου, όπως έκανε γνωστό ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας. Δυστυχώς, οι ασυνείδητοι δεν θα λείψουν ποτέ από αυτό τον τόπο. Το θέμα είναι πώς μπορεί να τους βάλει φρένο ο Δήμος. Για παράδειγμα, στο Πέραμα θα μπορούσαν να βάλουν κάμερες για να τσακώσουν εκείνους που πετούν μπάζα. Και μετά, με ένα γερό πρόστιμο, δε μπορεί, θα συμμορφωθούν! 

Κ.Α.

Σκέψου…

 Πρωτοπόροι και σ’ αυτό! Με ισχυρή αστυνομική δύναμη προστατεύεται η ολοκλήρωση των εργασιών της βιβλιοθήκης στο ΑΠΘ, στο χώρο που τελούσε για πάνω από 30 χρόνια υπό κατάληψη προκειμένου να φιλοξενεί μολότοφ και υλικά «πολέμου»! Και τώρα ποιοι δεν συμφωνούν; Να είναι φοιτητές; Δεν χρειάζονται μία καλή βιβλιοθήκη; Προτιμούν τη φύλαξη υλικών «πολέμου»; Υπάρχει έστω και ένα πανεπιστήμιο στις χώρες της Ευρώπης που να τελούν υπό κατάληψη χώροι του πανεπιστημίου; Εμείς ανοίγουμε το δρόμο τέτοιων πρωτοπόρων παρεμβάσεων; Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ τι ακριβώς υπερασπίζονται; Για λίγα ψηφαλάκια τα… πουλάνε όλα;

Θ.

Έχουν ενδιαφέρον!

Στα Γιάννινα θα βρεθεί σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα «Η Ελλάδα μπροστά στον καθρέφτη της Ουκρανίας» που διοργανώνουν ο Όμιλος Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Ιωαννίνων και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών. Η εκδήλωση θα γίνει ώρα 7.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Grand Serai». Ανεξάρτητα με το αν συμφωνεί κανείς ή όχι με τις πολιτικές του απόψεις ή ανήκει στον ίδιο χώρο με τον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Σαμαρά, δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη ρητορική του δεινότητα, το γεγονός ότι είναι ένας έγκριτος συνταγματολόγος και ότι κάνει πάντα ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις για διάφορα θέματα. 

Ν.Γ.

Σπάει την σιωπή!

 Σπάει την σιωπή του και μιλάει σήμερα (7 μ.μ.) στο Μέγαρο Μουσικής ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και το θέμα της ομιλίας του θα είναι «Η Ελλάδα και η Ευρώπη στη δίνη μεγάλων αλλαγών». Αναμένεται με ενδιαφέρον η τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού για εθνικά και διεθνή ζητήματα καταθέτοντας τις δικές του θέσεις – απόψεις για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα σε Ουκρανία – Ρωσία – Τουρκία, κλπ. Οψόμεθα!

Γ.Γ.

Μεγάλο σχολείο…

 Τελικά μέσα από τους δέκτες της ΤV δίνονται «οδηγίες» προς κάθε ενδιαφερόμενο για το πώς θα κάνει το κακό! Κάθε είδους διαστροφή προβάλλεται από τα κανάλια τις βραδινές ώρες… Δεν ξέρω σε ποιους απευθύνονται τέτοια προγράμματα και ποια είναι η ευθύνη του ΕΣΡ. Μπορεί εκείνη την ώρα οι ανήλικοι να κοιμούνται, αλλά και όποιος ενήλικας παρακολουθεί τέτοιες εκπομπές, αν δεν κλείνει το δέκτη, σίγουρα εξοικειώνεται με τη βία  και, ποιος ξέρει, μπορεί και να τον καθοδηγούν για να μιμηθεί τους πρωταγωνιστές…

ΜΑΤ

Ήπειρος και Κρήτη…

Kι ενώ, όπως έγραφε χθες η στήλη, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δεν «κόμισε» κάτι νεότερο για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου Λιμνοπούλας, έργο πολύ σημαντικό για την πόλη, στα Χανιά προχωράει η μεγάλη παρέμβαση αναβάθμισης του εκεί Κολυμβητηρίου, η οποία θα είναι ολική και θα στοιχίσει περίπου 7,5 εκατ. ευρώ! Θα πει κανείς, εκεί είναι Κρήτη, όχι Ήπειρος… και θα έχει δίκιο! Αυτό δεν δείχνουν οι αποφάσεις των αρμοδίων υπουργείων; Φταίμε όμως κι εμείς. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα έρθει ο κ. Αυγενάκης στα Γιάννενα πρέπει να τον πάμε στη Λιμνοπούλα να κολυμπήσει! Αν μάλιστα είναι χειμώνας, ακόμα καλύτερα!

Κ.Α.

Ο κακός ο γείτονας…

 Έχουν γίνει τόσα και τόσα όταν εκείνοι που γειτονεύουν τα σπίτια τους δεν σέβονται ο ένας τον άλλο… Τσακωμοί, δικαστήρια και ό,τι άλλο βάλει ο νους σου. Και τώρα, ο κακός γείτονας της Ελλάδας βρήκε ευκαιρία να προαναγγείλλει ακόμη και πολεμική σύρραξη ανάμεσα στη χώρα του και τη δική μας! Και γιατί αυτή την ώρα;  Του κακοφάνηκε η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και οι εντυπώσεις που άφησε μετά την ομιλία του στο Κογκρέσο; Θα μου πείτε μήπως ενοχλήθηκε λιγότερο ο Τσίπρας; Άλλου είδους «πόλεμο» επιλέγει ο εκπρόσωπος της ελληνικής αντιπολίτευσης. Πάντως, τα αισθήματά του δεν απέχουν πολύ από αυτά του Ερντογάν… Σαν πολλά προσόντα έχει αυτός ο Μητσοτάκης που ενοχλούν εκείνους που δεν τα έχουν. Που δεν κοπίασαν για να τα αποκτήσουν!

Αγωνίστηκε πολύ!

 Έκανε σοβαρότατες σπουδές για να πάρει πτυχία από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και εκπόνησε διδακτορικά. Η εργατικότητά του από όταν ανέλαβε πρωθυπουργικά καθήκοντα είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα. Τρέχει από το πρωί ίσαμε το βράδυ για να αποκτήσει προσωπική αντίληψη για τα προβλήματα, δίνει λύσεις όπου μπορεί, ζητάει τη γνώμη των «ειδικών» που τους ανέθεσε ειδικά καθήκοντα σε υπουργεία και προσπαθεί να συμμαζέψει τα ελληνικά ασυμμάζευτα που χρόνια τώρα ταλαιπωρούν τον ελληνικό λαό αλλά κανένας πρωθυπουργός δεν τα έλυνε βάζοντας προτεραιότητες. Δεν χάνει ούτε μια ώρα κάθε μέρα. Πότε τον βλέπεις εδώ και αμέσως μετά κάπου αλλού… Έτσι, γνωρίζει από πρώτο χέρι τι γίνεται στον τόπο μας και κάνει διαρκώς διορθωτικές παρεμβάσεις…

Δεν απομονώνεται!

Κι ενώ τα εν Ελλάδι προβλήματα είναι μυριάδες και απαιτούν κρίσιμους χειρισμούς προκειμένου να ομαλοποιηθούν καταστάσεις που βρισκόταν σε «αγρανάπαυση» δεν χάνει ευκαιρία να βρίσκεται στο εξωτερικό, όταν το απαιτούν οι εξελίξεις, κι απ’ ό,τι βλέπουμε, ο σεβασμός και η φιλική διάθεση των εκπροσώπων χωρών και ευρωπαϊκών οργάνων είναι μοναδικές εμπειρίες όχι μόνο για το δικό μας πρωθυπουργό αλλά και για πολλούς άλλους πρώην που παραφυλάνε σαν τις ύαινες μήπως κάνει κάποια άστοχη κίνηση για να τη μεγεθύνουν και να τον κατακρίνουν σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσουν και την προσωπικότητα και το έργο του. Και ενώ οι επιτυχείς παρεμβάσεις του είναι ολοφάνερες και θα ‘πρεπε οι εν Ελλάδι να νιώθουν εθνικά υπερήφανοι, εκείνοι απλά τον συκοφαντούν. Κρίμα! 

Εργατικότητα…

 Μετά τις πρώτες κινήσεις του ως πρωθυπουργός καταλάβαμε ότι στη χώρα μας κάτι αλλάζει προς το καλύτερο… Η επιλογή τόσων συνεργατών με σημαντικές ειδικότητες και με όρεξη για να δουλέψουν και να τα αλλάξουν όλα ήταν το πρώτο Τεστ ετοιμότητας στο οποίο απάντησε με μεγάλη επιτυχία. Έτσι, η δουλειά του οργανώθηκε άρτια, και κάθε μέρα κάτι καινούργιο ανακοινώνεται, αλλάζοντας τις σκουριασμένες καταστάσεις. θα δώσει νέα πνοή στην πορεία της Ελλάδας προς τον εκσυγχρονισμό… Και αν δεν έμπαιναν τόσα απρόβλεπτα εμπόδια στο δρόμο αυτής της κυβέρνησης θα είχαμε ήδη προχωρήσει περισσότερο στη νέα και επιτυχή πορεία του εκσυγχρονισμού. Ας σκεφθούμε πόσο χρόνο μας ταλαιπώρησε η πανδημία και πόσα έξοδα χρειάστηκαν για την αντιμετώπισή της… Και δεν ήταν μόνο αυτή!

Θεανώ Βλάχου