ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Διαδόσεις

Άρχισαν τα «όργανα»!
 Δεν πρόλαβε να ανακοινωθεί η επανέναρξη των δοκιμαστικών ερευνών για τυχόν κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Ήπειρο και οι γνωστοί «όχι σε όλα», άρχισαν να επαναδραστηριοποιούνται. Το οξύμωρο είναι ότι οι πρώτες αντιδράσεις κατά της εξόρυξης πετρελαίων (που κανείς φυσικά δεν ξέρει αν υπάρχουν) ξεκίνησαν από την Άρτα, που στη φάση αυτή δεν περιλαμβάνεται καν στο σχεδιασμό που ανακοινώθηκε. Ελάχιστη σημασία έχει αυτό βέβαια για τους αντιδρώντες, καθώς ισχύει, το κάνω θόρυβο, άρα υπάρχω.
Ν.

Τουρισμός και ταβέρνες…

Μεγάλο το παράπονο πολλών επισκεπτών της όμορφης πόλης μας το Πάσχα! Δεν έβρισκαν ταβέρνα - εστιατόριο να φάνε! Οι τοπικά αρμόδιοι του Δήμου και τουρισμού πιστεύω ότι πρέπει να δουν το θέμα, να μεριμνήσουν να μη ξανασυμβεί! Δεν είναι καθόλου καλό να ακούγονται παράπονα από τους επισκέπτες, μιας και ο τουρισμός της περιοχής μας έχει αναπτυχτεί πολύ τα τελευταία χρόνια και συμβάλλει την φτωχότερη περιφέρεια της χώρας μας!

ΑΓΓ.Κ.
Για το καλό του τόπου...
 Στον Θεσπρωτία βρέθηκε, κατάγεται από την Πλαταριά Ηγουμενίτσας, τις ημέρες του Πάσχα ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας Μάκης Κιάμος. Ξαναεκλέχτηκε πρόσφατα για δεύτερη θητεία. Στη φωτογραφία με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάριο Κάτση, στην Παραμυθιά. Οι δύο άνδρες συνεργάζονται για το καλό του τόπου, μακριά από τυχόν κομματικές διαφορές.
Η.Μ.

Στους Λογγάδες!
Στους Λογγάδες βρέθηκε τη Μ. Εβδομάδα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, όπου είχε την ευκαιρία συζητήσει με τον Πρόεδρο του χωριού Γιώργο Αγγά αλλά και κατοίκους. Όπως έγραψε ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Λογγάδων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έγινε συζήτηση διάφορων θεμάτων που αφορούν το χωριό αλλά και για την οριοθέτηση της λίμνης Παμβώτιδας. Είναι σημαντικό οι ιθύνοντες του τόπου να τα λένε με κατοίκους, βλέποντας από κοντά τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.
Ν.Γ.

Υπάρχει διαφορά…
Η διαφορά στην κουλτούρα και τον πολιτικό πολιτισμό του Ευκλείδη και του Αλέξη, είναι ολοφάνερη! Αν κάνεις συγκρίσεις ανάμεσα σε Τσακαλώτο - Ξανθό και Τσίπρα - Πολάκη μαζί και Ηλιόπουλο θα δεις τις διαφορές! Κάποιος απ’ αυτούς δήλωνε κάποτε υπερήφανος ότι είναι «άθεος» και καμάρωνε γι’ αυτό! Αφού είδε ότι δεν τον ωφέλησε, αυτή τη χρονιά πήρε τα παιδιά και τη σύντροφό του και κρατώντας λαμπάδες βρέθηκαν σε κάποιο ναό… Τελικά ΟΛΑ στο βωμό της «πολιτικής διαφήμισης»!
ΜΑΤ

Και ο Άγιος Ιωάννης ο εξ Ιωαννίνων;

Με το καλό να μας έρθει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στα Γιάννενα για τα θυρανοίξια του προκάτ ναού του Αγίου Παϊσίου, για το οποίο ειρήσθω εν παρόδω προχωρούν με γρήγορους πλέον ρυθμούς οι διαδικασίες για την ανέγερση περικαλλούς ναού στην Κόνιτσα, όπου έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια. Με την ευκαιρία -και λόγω επικαιρότητας- να επισημάνουμε τη διαχρονική υποβάθμιση της τοπικής εκκλησίας της μνήμης του Αγίου Ιωάννη του εξ Ιωαννίνων, που η Εκκλησία μας εορτάζει κάθε χρόνο στις 18 Απριλίου.

Ν.

Το τίποτα…
 Βγάζουν λόγους οι πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης, καταγγέλλουν κάθε κίνηση που την κρίνουν αρνητική, χρησιμοποιούν τις προσωπικές επιθέσεις στον πρωθυπουργό, ακόμη και στην οικογένειά του, και μετά αναπαύονται ικανοποιημένοι νομίζοντας ότι έκαναν το χρέος τους απέναντι στους πολίτες που τους επέλεξαν και στους έστειλαν στη Bουλή, προκειμένου να πάρουν θέση για τα μεγάλα θέματα που απαιτούν διορθωτικές παρεμβάσεις… Πόσοι απ’ αυτούς που κελαηδάνε κάθε μέρα συνέπραξαν με τα όργανα του πολιτικού τους χώρου, ώστε να ετοιμάσουν εναλλακτικές προτάσεις για τα σκουριασμένα ελληνικά δεδομένα που τόσα χρόνια μας ταλαιπωρούν και μας κρατάνε στην υπανάπτυξη; Όσο λιγότερα κάνει η κυβέρνηση, τόσο καλύτερα νιώθουν οι πολιτικοί αντίπαλοι…

Μειωμένων ικανοτήτων…
Ψάχνουν κάθε μέρα για να βρουν κάποια αδυναμία είτε στη δημόσια διοίκηση, είτε στα όσα συμβαίνουν στην καθημερινότητά μας, προκειμένου να κάνουν το μόνο που ξέρουν, δηλαδή την αρνητική κριτική! Σε τίποτε άλλο δεν επιδίδονται παρά μόνο στην ΑΡΝΗΣΗ! Κι ενώ είναι τόσα πολλά αυτά που πρέπει ν’ αλλάξουν, η αντιπολίτευση είτε δεν το σκέφθηκε είτε και δεν ξέρει τι χρειάζεται και η δική μας χώρα για να «ξεσκουριάσει»! Έτσι δεν βρίσκουν τίποτε ελκυστικό για να το αντιπροτείνουν αλλά αποδεικνύεται από την όλη στάση τους ότι δεν φρόντισαν να μελετήσουν τις διορθωτικές κινήσεις που είναι αναγκαίες για να γίνουν όλα καλύτερα, λειτουργικότερα και να σπάσει επιτέλους η άρρωστη «αγρανάπαυση» που μας επιβλήθηκε εδώ και πολλά χρόνια… Τόσα ήξεραν τόσα έκαναν!

Τρέμουν τη «συνεννόηση»!
 Για όσο ακόμη η εν Ελλάδι αντιπολίτευση όλων των «αποχρώσεων» θα αρκείται μόνο στον καταγγελτικό λόγο, τίποτε θετικό να μην περιμένουν από την κοινωνία! Όσες πορείες κι αν οργανώσουν, όσα συνθήματα κι αν εκφωνήσουν, με όσες αφίσσες και αν ρυπάνουν τις πόλεις, η κοινωνία θα τους παρακολουθεί αδιάφορη και τα ποσοστά τους δεν θα ανεβαίνουν ούτε πόντο… Κι αν δεν είναι σε θέση να αξιολογήσουν την όλη πορεία τους και να δουν τι κάνουν στραβά, τότε να μην περιμένουν να ανταποκριθεί θετικά η κοινωνία στα όποια συνθήματά τους… Εκείνοι θα τα εκφωνούν και εκείνοι θα τα ακούνε…Και όσες αρνητικές κινήσεις κι αν κάνει η κυβέρνηση, ο λαός θα δείχνει κατανόηση και θα τις δικαιολογεί λόγω των πολλών και δυσεπίλυτων προβλημάτων που της έλαχε να διαχειριστεί…

Απορρίπτουν το «διχασμό»!
Το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας απορρίπτει την έννοια του διχασμού! Οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλες αντιπαλότητες! Η διαρκής άρνηση της αντιπολίτευσης για κάθε έργο που σχεδιάζει και υλοποιεί η κυβέρνηση, κούρασε τους πολίτες που προσπαθούν να βάλουν σε μια σειρά τη ζωή τους, ελπίζοντας να περάσει η πανδημία και να μπούμε επιτέλους στην κανονικότητα. Η σκέψη και μόνο ότι θα μπορούσε αυτή την ώρα να έχει την ευθύνη της διαχείρισης τόσο μεγάλων και τόσο πολύπλοκων προβλημάτων η αξιωματική αντιπολίτευση, καθιστά περισσότερο αποδεκτή τη σημερινή κυβέρνηση ακόμη κι όταν γίνονται κάποια λάθη στη διαχείριση τόσων δυσεπίλυτων και πρωτοφανών προβλημάτων. Και μέσα στο χαλασμό, όλο και κάτι σημαντικό ανακοινώνει η κυβέρνηση, προετοιμάζοντας την επόμενη μέρα…
Θεανώ Βλάχου