ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Διαδόσεις

Σύνδεση με Δανία!
Να και μία ευχάριστη είδηση όσον αφορά στον τουριστικό κλάδο που έρχεται να δώσει μία συνέχεια στην καλή εικόνα των γιορτών. Ο τουριστικός κολοσσός «Apollo Reiser» σε ανάρτησή του με τις αεροπορικές συνδέσεις για το 2022 από τη Δανία συμπεριέλαβε και το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, προκειμένου να μεταφέρει επισκέπτες με προορισμό το Ζαγόρι! Είναι γεγονός ότι όλο και πιο πολλοί Σκανδιναβοί επιλέγουν τους ορεινούς όγκους του Νομού μας για εναλλακτικές διακοπές. Ας ελπίσουμε ότι το παράδειγμα της Δανίας θα ακολουθήσουν κι άλλες γειτονικές της χώρες, γιατί είναι σημαντική υπόθεση!
Κ.Α.

Δεν έδωσαν οδηγίες…

 Ιδιωτική επίσκεψη στο χωριό του, το Αθαμάνιο Άρτας πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Αφού βρέθηκε στη Νεράιδα Τρικάλων για στιγμές χαλάρωσης με την οικογένειά του, στη συνέχεια διασχίζοντας τα ορεινά μέρη βρέθηκε στο χωριό του. Την παραμονή των Θεοφανείων πέρασε όλη την μέρα με τους συγχωριανούς του, επισκεπτόμενος τα καφενεία του χωριού και περπατώντας στην πλατεία, ενώ εκεί βρέθηκε και η Όλγα Γεροβασίλη. Πολύ καλά έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πήγε διακοπές, καθώς και οι πολιτικοί έχουν ανάγκη έστω και σε αυτές τις συνθήκες ανάγκη για λίγη χαλάρωση. Ας το έχουν στο νου τους αυτό εκεί στην Νομαρχιακή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη φορά που θα θελήσουν να σχολιάσουν αρνητικά τον Κ. Μητσοτάκη για ιδιωτική του επίσκεψη στην περιοχή μας!

Ν.Γ.
Απογοητευτικές εικόνες...
 Αρκετοί Ηγουμενιτσιώτες βολτάρουν προς το Δρέπανο, οι περισσότεροι με τα οχήματά τους, λίγοι με τα πόδια, ως μια διέξοδο αναψυχής. Οι εικόνες, όμως, που αντικρίζουν, κυρίως μετά τις τελευταίες κακοκαιρίες είναι απογοητευτικές (φωτό). Πρέπει άμεσα να γίνουν παρεμβάσεις, χωρίς χρονοτριβές, ώστε να μην καταντήσει ρημαδιό αυτός ο... πνεύμονας της Ηγουμενίτσας, που παράλληλα είναι και τουριστικός προορισμός.
Η.Μ.

Τεχνοκρατικό άρωμα…
 Δεν έφθασε ακόμη στην κοινωνία το τεχνοκρατικό άρωμα των 30 επιστημόνων που επέλεξε ο περίγυρος του κ. Τσίπρα για να τον βοηθήσουν να κάνει καλύτερα τη δουλειά του! Οι προχειρότητες και η ανοργανωσιά δεν τον αφήνουν να πάρει ανάσα και να δείξει ένα πιο υπεύθυνο προφίλ. Μήπως το θεώρησε υποτιμητικό να τον συμβουλεύουν και εξακολουθεί να κάνει του κεφαλιού του; Πάντως, δείγματα υπευθυνότητας δεν μας έδωσε ακόμη… Ίσως το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Θα αναμένουμε, αρκεί να μην αργήσει κι άλλο… Πάντως, να ξέρει ότι αντίπαλός του δεν είναι ο Μητσοτάκης. Ο άλλος Kρητικός θα του βάλει εμπόδια!
ΜΑΤ

Κι άλλα πυρά…
Περίμεναν με ανυπομονησία κάποιοι αντιπολιτευόμενοι την κυβέρνηση να παρθεί απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων για να χύσουν χολή! Δεν είχαν κάτι άλλο πρόχειρο τούτη την ώρα… Σε όλη την Ευρώπη και κάτω από τις ίδιες προϋποθέσεις ανοίγουν τα σχολεία και ευτυχώς για τους μαθητές είναι οι πιο πειθαρχημένοι πολίτες. Βλέπεις, η σκέψη και μόνο να μείνουν στα σπίτια τους και να μη μπουν στις τάξεις τα πανικοβάλει. Περισσότερο απείθαρχοι είναι τα απογεύματα ή στις αργίες όταν παίζουν πολλά παιδιά μαζί σε προαύλια σχολείων ή σε άλλους κοινόχρηστους χώρους χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο προστασίας. Αλλά αυτά δεν έτυχε να τα παρατηρήσει η εν Ελλάδι αντιπολίτευση!
Θ.

Στα όρια η λίμνη!

Οι πρόσφατες βροχοπτώσεις που από χθες επαναλαμβάνονται στην περιοχή μας, αν και με μικρότερη ένταση, έκαναν... το θαύμα τους! Η στάθμη της Παμβώτιδας έχει ανέβει αισθητά το τελευταίο διάστημα, φτάνοντας στα 470,33 σχετικό υψόμετρο (φωτό), δηλαδή πολύ κοντά στον κίνδυνο πλημμύρας. Υπάρχει βέβαια η εκτόνωση των νερών που γίνεται μέσω του θυροφράγματος στο Πέραμα. Ας ελπίσουμε ότι θα αποδειχθεί αυτό αρκετό για να μην έχουμε... παρατράγουδα τώρα που ο καιρός το ξαναγύρισε σε χειμώνα!

Κ.Α

Τόση ευτυχία…
 Σε θέση μάχης δήλωσε ότι βρίσκεται ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ! Είναι έτοιμος να διεκδικήσει τα ηνία της κυβέρνησης της χώρας μας… Προβλέπει ότι έρχεται μια δύσκολη χρονιά, αφού και η πανδημία θα συνεχιστεί αλλά και η ακρίβεια δεν θα κοπάσει… Και τολμάει να δηλώνει δημόσια, χωρίς να τον κόβει κρύος ιδρώτας, ότι για όλα είναι ικανός και θα επιληφθεί αμέσως μόλις τον ανακηρύξουν πρωθυπουργό… Βέβαια, αν τις δηλώσεις του τις πάρουμε ως ανέκδοτα για να γελάμε καλό είναι! Χρειαζόμαστε και λίγη ψυχαγωγία. Αλλά φαίνεται πως το μήνυμά του το πήρε πολύ σοβαρά γι’ αυτό συμπεριέλαβε και …ιδεολογικές κορώνες! Ετοιμάζεται για μια νέα αρχή προόδου και κοινωνικής δικαιοσύνης. Τι να εννοεί άραγε; Ποιους άλλους δεν πρόλαβε να …αποτελειώσει στην πρώτη θητεία του;

Με πολύ σκεπτικισμό!
 Καθημερινά κάνει δηλώσεις ο κ. Τσίπρας! Τι φοβάται; Ότι μπορεί να κηρυχθεί σε αφάνεια και να ξεχάσουμε ακόμη και την ύπαρξή του; Βλέπεις, τα ποσοστά του όλο πέφτουν! Όμως, να είναι σίγουρος ότι οι Έλληνες δεν θέλουν να τον βάλουν σε περιπέτεια αναθέτοντάς του καθήκοντα που δεν μπορεί να τα …σηκώσει, ιδιαίτερα τώρα που με την εκλογή Ανδρουλάκη έχουν την εναλλακτική. Όσο για τη δήλωσή του περί διαχωριστικής γραμμής ανάμεσα στη Δεξιά και την Αριστερά που την πρώτη τη χαρακτηρίζει ως «συντήρηση» και την άλλη ως «πρόοδο», αυτές είναι δηλώσεις χωρίς συγκεκριμένο περιεχόμενο… Για τη δε αναφορά του στην Αριστερα, δεν ξέρω πού το πάει! Πότε μιλάει ως αριστερός και πότε στριμώχνεται με τους σοσιαλιστές!

Αλήθεια… ασχημονεί;
 Η δήλωσή του ότι ο πολιτικός του αντίπαλος ασχημονεί επάνω στις πληγές της κοινωνίας πολύ φοβάμαι ότι δεν έχει συναίσθηση γι’ αυτά που λέει! Μήπως εκείνος ασχημονεί χρησιμοποιώντας το επιδημιολογικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί όλο τον κόσμο στην προσπάθειά του να βρει κάτι για να κάνει απλά αντιπολίτευση; Και είναι τόσο ικανός που θα μετρίαζε και το δράμα και τον πόνο και τον αριθμό των ανθρώπων που χάθηκαν ενώ θα μπορούσαν να σωθούν; Έχει το μαγικό ραβδί για να σώσει τον κόσμο και δεν το κάνει τουλάχιστον με υποδείξεις προς τους αρχηγούς όλων των κρατών που παλεύουν με το θηρίο; Και γιατί εμμένει στις καταγγελίες εναντίον του «αντιπάλου του» και δεν αποκαλύπτει καλύτερους τρόπους διαχείρισης της μεγάλης και απρόβλεπτης στην εξέλιξή της κρίση;

Ας σοβαρευτούν…
Αχ αυτός ο Μητσοτάκης! Όλο γκάφες κάνει… Συρρίκνωσε και υπονόμευσε το ΕΣΥ και δεν ρώτησε τον Τσίπρα ποιες ενέργειες έκανε εκείνος για να το αναβαθμίσει ώστε να αντέξει και σε κάποια κρίση… Όσο για το αν ο πρωθυπουργός είναι προσηλωμένος στις αποτυχημένες συνταγές του χθες, αυτό το χθες του παρέδωσε ο πρώην πρωθυπουργός και όσο κι αν τον πειράζει τώρα υπερδιπλασιάστηκαν οι υποδομές για να αντέξουν το επιδημιολογικό τσουνάμι και μέχρι σήμερα δεν στήθηκαν στις αυλές αντίσκηνα! Και αν τελικά ο κ. Τσίπρας ξέρει τι πρέπει να γίνει και σήμερα και αύριο γιατί το κρατάει μυστικό; Μας τα φυλάει για έκπληξη με την ελπίδα να τα κάνει ο ίδιος πράξη για να μας εντυπωσιάσει; Επιτέλους, ας σοβαρευτούν όλοι… Το πρόβλημα είναι παγκόσμιο και δύσκολα διαχειρίσιμο.
Θεανώ Βλάχου