ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Διαδόσεις

Άλλη... πατέντα!
 Μετά τα αποτυχημένα μπαλώματα στο δάπεδο της Κεντρικής Πλατείας με πλακάκια διαφορετικά από αυτά που είναι στρωμένο, σε χρώμα και υφή, οτα συνεργεία του Δήμου άρχισαν να εφαρμόζουν άλλη... πατέντα! Ρίχνουν στο μπάλωμα τσιμέντο και το χαράσσουν σε ορθογώνια κομμάτια ώστε να μοιάζει με πλακάκι! Ευρηματικό, χωρίς αμφιβολία. Ούτως ή άλλως, η κατάσταση στην Πλατεία δε... σώζεται με τίποτα έτσι που έχει καταντήσει! Δυστυχώς...
Κ.Α.

Όποιος κατάλαβε...

«Από αυτή την εμπειρία προκύπτει η αναγκαιότητα του επιστημονικού κεντρικού σχεδιασμού με εργατικό λαϊκό έλεγχο. Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό στον δρόμο της ανατροπής αυτού του συστήματος». Αυτό είναι το επιστέγασμα ανακοίνωσης της Επιτροπής Περιοχής της Ηπείρου του ΚΚΕ σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, μέσω της οποίας ασκεί κριτική στην Περιφέρεια και τον ΦΟΔΣΑ για την αντιπαράθεσή τους! Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Οι υπόλοιποι ας ασχοληθούμε με πιο... πεζά πράγματα. Τα υψηλά νοήματα του ΚΚΕ δεν είναι για μας!

Κ.Α.

Στενεύουν τα περιθώρια...
Μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου του 2022 θα ανακοινωθεί πλειοδότης για το λιμάνι Ηγουμενίτσας. Αυτό σημαίνει πως τα χρονικά περιθώρια για την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στους πολίτες περιορίζονται ασφυκτικά. Να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός για την πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών (67%) του ΟΛΗΓ βρίσκεται στη β’ φάση. Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς από αυτό περνούν πολλοί επιβάτες, καθώς και φορτηγά και οχήματα, ενώ και οι τρεις μαρίνες του είναι ένα πλεονέκτημα για τους επενδυτές.
H. M.

Αυτή δεν είναι Ε.Ε.!
 Οι Γερμανικές πρακτικές εξακολουθούν να βάζουν σε κίνδυνο την πορεία της Ε.Ε! Ήδη η Αγγλία αποχώρησε και ετοιμάζεται και η Πολωνία να ανεξαρτοποιηθεί. Η επίσκεψη της Μέρκελ στην Τουρκία λίγο πριν αποχωρήσει από τα καθήκοντά της δείχνει πως πρώτα έβαζε τα δικά της συμφέροντα και μετά λειτουργούσε ως κράτος-μέλος της Ε.Ε! Κατάφερε να επιβάλει τις απόψεις της Γερμανίας σε όλη την Ε.Ε., ενώ τα όργανα της Ένωσης λειτουργούσαν διακοσμητικά… Απλά ξοδεύονταν τεράστιοι πόροι για τη λειτουργία τους αλλά κανένας δεν λάμβανε υπ’ όψη του τις αποφάσεις τους. Έτσι, τα ελλείμματα των χωρών της Ε.Ε είναι τα περισσεύματα της Γερμανίας! Πάντως, αυτή δεν είναι η Ε.Ε. που οραματίστηκαν οι πρωτεργάτες της.
ΜΑΤ

Όσα δε φτάνει η αλεπού…
 Αυτό έπαθε και ο κ. Τσίπρας… Ζηλεύει φαίνεται τις οργανωτικές ικανότητες του «αντιπάλου του» και την αποδοχή και το σεβασμό που του δείχνουν οι αξιωματούχοι των άλλων χωρών και βγάζει χολή. Μέρα και νύχτα, γιορτές και καθημερινές τον πρωθυπουργό …πυροβολεί! Κι ενώ βλέπει ότι τα πυρά του δεν αγγίζουν τον «αντίπαλο» είναι ανίκανος να το αξιολογήσει και να κάνει σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Προχειρολόγος ήταν πάντα! Πώς να αλλάξει τώρα πορεία; Αυτή χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο για κάθε τομέα τον οποίο θεωρεί ότι δεν τον διαχειρίζεται σωστά ο πρωθυπουργός και πολλή δουλειά… Και τη δουλειά δεν την «πάει»!
Θ.

Ας απέφευγε...

 Την πρώτη συνάντησή του με τη νεοσύστατη τριανταμελή ομάδα των εμπειρογνωμόνων και συμβούλων του («think tank»), είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Στη συγκεκριμένη ομάδα υπάρχει μάλιστα και εκπροσώπηση από Γιάννενα. Ο λόγος για τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλο Αλμπάνη. Ο ίδιος να θυμίσουμε πως υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Θεσσαλονίκης. Παραμένει λοιπόν ενεργός πολιτικά ο μετριοπαθής κατά τα άλλα κ. Αλμπάνης και δικαίωμά του είναι αυτό. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει κι έναν θεσμικό ρόλο, αυτόν του επικεφαλής στο μεγαλύτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ηπείρου. Καλό θα ήταν λοιπόν να απέφευγε τέτοιου είδους κομματικά «οφίτσια» όσο είναι στη συγκεκριμένη θέση, τουλάχιστον για λόγους ηθικής τάξης...

Ν.Γ.

Να μη σου τύχει!
 Τόσα προβλήματα με τέτοια πολυπλοκότητα που εμφανίστηκαν τα δύο τελευταία χρόνια δεν έχουν προηγούμενο… Λύνουν το ένα, ξεφυτρώνουν άλλα δέκα… Οι «διαχειριστές» που ορίστηκαν με την ψήφο του λαού καλούνται σε μια πρωτοφανή εγρήγορση μήπως και προλάβουν αλλά τα γεγονότα που διαρκώς μετεξελίσσονται τους ξεπερνούν και οι «αντίπαλοι» μη έχοντας κάτι χρήσιμο και ουσιαστικό να προσφέρουν απλά πυροβολούν εκείνους που βρίσκονται μέσα στο πεδίο της μάχης. Ουσιαστική συμμετοχή στην επίλυση των προβλημάτων αδυνατούν να προσφέρουν επειδή ουδέποτε δούλεψαν σοβαρά και υπεύθυνα και δεν ξέρουν και πώς να το κάνουν… Έτσι, έξω απ’ το χορό πολλά τραγούδια λένε και μετά συγχαίρουν τους εαυτούς τους νομίζοντας ότι έκαναν το χρέος τους. Συγχαρητήρια!

Η λερναία ύδρα…
Ένα κεφάλι κόβουν, δύο φυτρώνουν! Τόσες πολλές και διαφορετικές πληγές δεν νομίζω να προέκυψαν σε άλλη κυβερνητική θητεία με εξαίρεση τις μεταπολεμικές κυβερνήσεις που έπρεπε να οικοδομήσουν τη χώρα απ’ την αρχή θεραπεύοντας και τις πληγές που άνοιξε ο πόλεμος. Πόλεμος είναι και τώρα… Πόλεμος με έναν ιό άγνωστο μέχρι πριν δύο χρόνια που για να μας δυσκολέψει ακόμη περισσότερο μεταλλάσσεται, γίνεται ισχυρότερος και παίρνει ζωές. Αποδεκατίζονται και οι Έλληνες! Κάθε μέρα ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων χάνεται και εκείνοι που για τους δικούς τους λόγους αντιδρούν και δεν συνεργάζονται με τα προγράμματα αντιμετώπισης της πανδημίας, εφευρίσκοντας απίθανες δικαιολογίες, δημιουργούν στους συνανθρώπους τους πρόσθετα προβλήματα…

Ας πάρουν θέση!
 Κι όσο εμείς οι πολίτες δεν συνεργαζόμαστε για να τιθασεύσουμε τη διασπορά του ιού και να μειώσουμε κρούσματα και θανάτους, τόσο η στάση μας θα λειτουργεί και δυσφημιστικά για τον τουρισμό τον χειμωνιάτικο και τον καλοκαιρινό. Ποιος θα θέλει να μπει σε περιπέτεια επιλέγοντας για τουρισμό βουνό ή θάλασσα στην Ελλάδα; Καλύτερα δεν θα ‘ναι να πάει στην Πορτογαλία που έχει έναν υπεύθυνο λαό, που έλυσε το πρόβλημα με τους εμβολιασμούς, που μειώθηκαν τα κρούσματα και που τα νοσοκομεία τους λειτουργούν με φυσιολογικούς ρυθμούς; Οι κλάδοι του τουρισμού ας πάρουν θέση και ας κοινοποιήσουν τους φόβους τους μήπως και «ξυπνήσουν» οι ευρισκόμενοι σε βαθιά ύπνωση… Αν και εκείνοι που οχυρώνονται πίσω από την «άρνηση» δεν ακούνε τίποτα!

Θα ήταν καλύτερα…
 Αν δεν …καταγράφουν όλα όσα βλέπουν γύρω τους τότε έχουμε πρόβλημα! Συμπολίτες μας νέοι και μεγαλύτεροι νοσούν και πεθαίνουν. Τα νοσηλευτικά ιδρύματα όσα κρεβάτια κι αν διαθέσουν, το πρόβλημα απλά θα γίνεται χειρότερο και όσο καλή διάθεση και αν έχουν γιατροί και νοσηλευτές για να βοηθήσουν τους ασθενείς οι δυνάμεις τους εξαντλήθηκαν εδώ και καιρό και οι δυσκολίες διαρκώς θα μεγεθύνονται… Ακούμε ότι με τους εμβολιασμούς έχουμε μεγάλη πιθανότητα να ξεπεράσουμε κάποτε το πρόβλημα, αν και στην πράξη θα μάθουμε τι μας περιμένει ακόμη και για πόσο θα διαρκέσει ο εφιάλτης… Αν όλη αυτή τη δουλειά που γίνεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας τη διοχέτευαν μόνο για την υλοποίηση του προγράμματος που αρχικά εκπόνησαν, τότε όλα θα ήταν καλύτερα…
Θεανώ Βλάχου